Biscotti – włoskie ciasteczka herbaciane

Biscotti – włoskie ciasteczka herbaciane

Biscotti to włoskie ciasteczka dwukrotnie pieczone, dzięki czemu są niezwykle kruche i chrupiące. Można do nich dodać migdały lub inne bakalie, a bez dodatków świetnie komponują się ze świeżo zaparzoną herbatą. Obejrzyj także film do tego przepisu na moim kanale na Youtube Składniki: 60g roztopionego masła 60g cukru 1 jajko 110g mąki łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 białko Wykonanie: Do mąki dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli, wymieszaj. Do miski wlej roztopione ...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, tort, deser, torty, desery, ciastka , bez pieczenia, kruche ciasteczka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.