składniki: 220 g mąki 120 g masła, miękkiego 1 jajko 60 g cukru białego 50 g cukru brązowego 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki maki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 130 g mąki 100 g czekolady deserowej 60 g migdałów 80 g płatków owsianych 100 g cukru 1 jajko 130 g masła 1/2 łyżeczki proszku
Domowy Smak JedzeniaCiasteczka z płatków owsianych z pestkami dyni są super kruche i niezbyt słodkie. Idealne do pochrupania w ciągu dnia! Piekłam je już mnóstwo razy i za każdym znikały w oka mgnieniu. Sama mam słabość do wszelkich domowych ciasteczek, które szczególnie dodatkowo posiadają maślany posmak. Koniecznie wypróbujcie mój sprawdzony przepis! Smacznego. Czytaj więcej
Di gotujeKruche ciasteczka z cukrem to deserowy klasyk, którego nie może zabraknąć w żadnym domu. Artykuł Kruche ciasteczka z cukrem pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plChrupiące ciasteczka owsiane czekoladowo-kokosowe regularnie piekę od kilku lat. Są przepyszne! Kuszą swoim obłędnym smakiem i cudownym aromatem! Uwielbiam je podjadać kiedy mam ochotę na coś słodkiego do pochrupania. Zresztą sami spróbujcie, bo składniki na ciasteczka są łatwo dostępne, a samo ich przygotowanie to zaledwie kilka minut. Czytaj więcej
Di gotujeciasteczka wyglądem jakoś specjalnie nie zachwycają, ale uwierzcie mi na słowo, smakują genialnie. To nieco prostsza wersja ciasteczek czekoladowych tak lubianych przez moją córkę, bez miksowania i ucierania. Wystarczy wymieszać w odpowiedniej kolejności składniki, upiec i cieszyć się pyszny deserem. Ja dodałam do nich posiekaną białą czekoladę, ale możecie użyć mlecznej lub gorzkiej albo kropelek czekoladowych. Proponuję upiec podwójną
Cynamonowe szczęścieskładniki na jeden biszkopt: (pieczemy dwa takie biszkopty) 100 g mąki 80 g cukru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 i 1/2 łyżeczki oleju 1/2
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Domowe sezamki – chrupiący przysmak dla dzieci i dorosłych do podgryzania w ciągu dnia Kruche, karmelowe i pyszne. Polecam! Domowe sezamki Składniki: 1
Oryginalny smakskładniki na ciasto na rurki: 500 g mąki 250 g masła, schłodzonego 250 ml śmietany 18%, schłodzonej 1 szczypta soli wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto
Domowy Smak JedzeniaZapraszam na kruche maślane ciasteczka idealne do wyciskania wzorków stempelkami. Przyjemnie pachnące wanilią doskonałe do chrupania przy herbatce. Ja tym razem użyłam takich w kształcie jajka z wielkanocnymi wzorkami i dodatkowo ozdobiłam je rozpuszczoną czekoladą dzięki czemu wyglądały jeszcze lepiej. Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 125 g masła 1 jajko ziarenka z jednej laski wanilii(...)zagniatamy ciasto, ale tylko do momentu kiedy składniki się połączą. Następnie chłodzimy je w lodówce owinięte w folię co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy w 180 st. C, na złoty kolor, ok 12-15 minut. Ps. Foremki możecie zamówić tutaj * *link afiliacyjny
Cynamonowe szczęściezrobić szybkie ciasteczka w pół godziny? Już Wam mówię- moja córcia takie robi Kruche, że aż się rozpływają, delikatnie pachną masłem i wanilią. Ah! Co nam trzeba? 150 g masła 300g mąki pszennej 50 g cukru 1 żółtko 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Robimy! Włączamy piekarnik by się nagrzał- 180 stopni Masło zagniatamy z mąką, cukrem i żółtkiem(...)jeszcze, ale wyjmujemy z piekarnika- w ciągu 5 minut twardnieją i nabierają chrupkości. Gotowe! Uwaga- znikają w godzinę Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Kruche ciasteczka Kasi first appeared on Latosiowy
Latosiowydomskładniki: 300 g mąki 3 kisiele w kolorze czerwonym (np. wiśniowe) 220 g cukru 220 ml mleka w temperaturze pokojowej 100 g masła w temperaturze pokojowej
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Chiacchiere to włoskie faworki, które w zależności od regionu mają różne nazwy: w Rzymie frappe , w Toskanii Cenci , Bugie w Piemoncie, na Sycylii
Oryginalny smaksię jak mamy gości, na święta, czy ochotę na coś słodkiego do kawy. U nas ulubiony to ten z masą kajmakową. Tym razem oprócz kajmaku mamy w nim czekoladowe ciasteczka typu Petitki i dżem z czarnej porzeczki, który idealnie łączy się ze słodką masą kajmakową :-) Składniki: 6 wafli ciastka typu Petitki (czekoladowe) 1 słoik dżemy z czarnej porzeczki(...)tylko, żeby przykleił nam się do nich kolejny wafel. 2. Wafel smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, przykrywamy waflem, który smarujemy kajmakiem. Przykrywamy go waflem, smarujemy go i układamy ciasteczka na które dajemy ostatnią warstwę kajmaku i wafel. 3. Teraz wafel zawijamy, przykrywamy i nakładamy na chwilę coś ciężkiego, żeby warstwy ładnie nam się połączyły. Smacznego
kruche babeczki