ciasteczka - 38126 przepisów (strona:569/2542)

Sernik z Baileys z polewą z białej czekolady oraz karmelizowanymi orzeszkami ziemnymi 79

głowę wszystkie. Sernik z Baileys z polewą z białej czekolady oraz karmelizowanymi orzeszkami ziemnymi to najpyszniejszy sernik, jaki kiedykolwiek jedliśmy . Polecam i Wam Składniki: 160 g-180 g ciasteczek wielozbożowych (digestive lub owsianych) 80 g masła – roztopionego i ostudzonego 50 ml Baileys 800g tłustego, zmielonego twarogu (gotowego do serników – z wiaderka) 6 jaj 150 ml śmietany(...)niesolonych 1-2 łyżki cukru odrobina wody Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Formę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem. Ciasteczka pokrusz, dodaj masło i dokładnie wymieszaj (ja wszystko miksuję przy pomocy malaksera). Wyłóż formę zmiksowanymi ciasteczkami i dobrze ugnieć. Wstaw formę do lodówki. W między czasie do misy miksera włóż

Moja Delicja
Deser kawowy z malinami 119

mascarpone 7 podłużych biszkoptów ok 250 g malin 1/2 szklanki zaparzonej kawy do nasączenia biszkoptów ok 2 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalenej starta czekolada lub kruche ciastko czy wafelek do posypania Kawę do nasączenia biszkoptów przygotować wcześniej i wystudzić, posłodzić. Może być to kawa zwykła sypana lub rozpuszczalna. Śmietankę i mascarpone ubić razem na sztywny krem. Dodać kawę(...)biszkopta nasączonego w kawie. Potem warstwa malin, kilka zostawić na dekorację na wierzchu. Na maliny znowu warstwa kremu. Na wierzchu udekorować pozostałymi malinami, listkiem mięty i posypać delikatnie pokruszonym ciastkiem.  Oczywiście można sobie warstwy ułożyć wedle własnego uznania. Deser podawać od razu lub po schłodzeniu. Z podanych składników wyszło mi 7 pucharków ale wszystko zależy od wielkości deseru

Monia miesza i gotuje
Jesienny Konkurs Ciastkożercy & Ib Laursen 97

Oprócz nagrody głównej czekają na Was również bony upominkowe do mojego sklepu :) Szczegóły poniżej, zostawiam także link do regulaminu. Co zrobić, żeby wygrać? Upieczcie dowolne jesienne ciacho, deser lub ciasteczka korzystając z przepisów na moim blogu. Jeśli brak Wam pomysłów, zajrzyjcie do zakładki Jesień . Zróbcie zdjęcie Waszego wypieku i pochwalcie się w komentarzach na blogu. Komentarze ze zdjęciami możecie zostawiać

Ciastkozercy
Lody Kinder Bueno 78

wafelku zgęstnieje. Następnie nakładać porcje lodów, polać odrobiną pozostałej polewy czekoladowej i udekorować połamanymi batonikami Kinder Bueno. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti → Semifreddo czekoladowo – kawowe → Lody czekoladowe z nadzieniem orzechowo – miodowym → Lody pistacjowe → Semifreddo dyniowo – pomarańczowe Artykuł Lody Kinder Bueno pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Makaroniki 115

cukru pudru 90 g białek (3 -4 szt) barwniki: czerwony, niebieski, fioletowy, żółty, morela Krem 250 g mascarpone 50 g białej czekolady barwniki te same jak do ciastek Białka o temp pokojowej ubić na sztywno. Powoli dosypywać drobny cukier(na 3-4 razy) i dalej ubijać. Ubijamy, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Mąkę z cukrem pudrem przesiać

gotuj ze mną
Ciastka błyskawiczne pierniczki z lukrem 86

Korzenne ciastka z kolorowym lukrem i dekoracyjną posypką cukrową. Ciasteczka przypominające smakiem pierniczki, jednak dużo szybsze w przygotowaniu, bez zbędnego leżakowania w puszce. Drukuj Ciastka błyskawiczne pierniczki z lukrem 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Ciastka Trudność: Łatwe Porcje 50 sztuk Przygotowanie 30 min. Pieczenie 10 min. Kalorie 250 kcal Błyskawiczne korzenne ciasteczka przypominające pierniczki, z uroczą lukrową(...)/uploads\/2020\/09\/ciastka-pierniczki.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/ciastka-pierniczki-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/ciastka-pierniczki-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/ciastka-pierniczki-480x270.jpg"],"description":"B\u0142yskawiczne korzenne ciasteczka przypominaj\u0105ce pierniczki, z urocz\u0105 lukrow\u0105 polew\u0105 i cukrow\u0105 posypk\u0105. Ciastka piernikowe nie tylko od \u015bwi\u0119ta.","keywords":["cukier puder","Jajka","m\u0105ka","mi\u0119so

ProstePesto.pl
Chrupiące ciastka owsiane 83

Uwielbiam ciasteczka owsiane pod każdą postacią. Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo chrupiące ciasteczka, które tak bardzo  kuszą że sięgamy po następne i następne itd... :)  Składniki : mąka pszenna 1 szklanka, płatki owsiane 2,5 szklanki, jajko 1 szt, masło 200 g, proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki, soda 0,5 łyżeczki, cukier 1 szklanka, cukier waniliowy(...)cukrem, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy wszystko razem do połączenia. Z ciasta formujemy kuli, a następnie na blaszce  wyłożonej  papierem do pieczenia rozpłaszczamy je łyżką na płaskie ciasteczka. Pieczemy w temp 170st.C przez 15 min. Aż ciastka będą złociste. Po upieczeniu, blaszkę z ciastkami odstawiamy do ostygnięcia. Przepis znaleziony tutaj:  www.mojewypieki.com

kulinarne odsłony pati
Tarta jeżynowa 86

pochmurny, deszczowy dzień zapraszam na pyszną słoneczną tartę. Lekka i delikatna, musicie spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta jeżynowa Składniki 250 g ciasteczek ( ja użyłam Krakuski zbożowe) 80 g roztopionego masła 400 g jeżyn 450 ml śmietanki 30 lub 36 % 4-5 łyżek cukru (wg smaku) 3 czubate łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasteczka kruszymy w malakserze(...)całość odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy 2 łyżki cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy wystudzony mus jeżynowy i delikatnie mieszamy całość. Wylewamy na wcześniej przygotowane ciasteczka, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy całymi owocami. Artykuł Tarta jeżynowa pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z wiśniami 81

wypróbowania przepisu na pyszny sernik na zimno. Możecie go zrobić z każdymi sezonowymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z wiśniami Składniki Składniki na spód: 220 g ciasteczek (ja użyłam ciasteczka Hit orzechowe) 50 g miękkiego masła Składniki na masę serową: 500 g sera dwukrotnie zmielonego (lub z wiaderka) 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 100 g cukru pudru(...)wydrylowanych wiśni (świeże lub mrożone) Instrukcje Ciastka rozkruszamy blenderem, dodajemy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy. Spód tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasteczka i dokładnie ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy na kilka minut żeby napęczniała. Dolewamy ¼ gorącej wody i mieszamy, aż cała się rozpuści. Możemy ją też chwilę

To co lubię - gotuję i polecam
Czekoladowe doniczki z kremem. 71

Porcje 5 Składniki 2 czekolady gorzkie 200 g 250 g serek mascarpone 250 ml śmietanki 30 % lub 36 % 2 łyżki cukru pudru garść owoców : truskawki, maliny, borówki 1 paczka ciasteczek czekoladowych Oreo 5 kubeczków papierowych Instrukcje Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. (Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do miski, którą umieszczamy na garnku z gotującą się wodą), czekoladę również można(...)mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na puszysty krem. Ilość cukru dodajemy wg uznania. Przekładamy część kremu do doniczek, układamy pokrojone owoce i ponownie przykrywamy kremem. Ciasteczka (jeśli mają krem w środku) rozdzielamy na pół, zdejmujemy krem, a same ciastka rozkruszamy i posypujemy nimi wierzch doniczek. Ponownie wstawiamy do lodówki. Doniczki przed podaniem dekorujemy roślinkamy (mięta, bazylia

To co lubię - gotuję i polecam
Kawa z adwokatem 77

jako kawa na śniadanie lub brunch. Wzbogaciłam ją  dodatkiem ajerkoniaku. Na takie pogody jak mamy obecnie to idealny napój kawowy, zarówno do  ciasta, jak i kruchych maślanych ciasteczek. Na nadchodzące chłodniejsze dni rewelacyjna będzie kawa wzmocniona alkoholem cafe corretto oraz włoska kawa marocchino z dodatkiem kakao. Kawa z likierem jajecznym advoocat lub ajerkoniak. Kawa z adwokatem

Cztery Fajery
Łaciaty sernik na zimno 103

śmietaną kremówką. Łaciaty, bo masa serowa przeplata się tu z musem brzoskwiniowym. Sernik zrobiony jest na herbatnikach. Oprócz warstwy sernikowej, zrobiłam także warstwę kremu budyniowego. Całość wykończyłam mieszanką kruchych ciasteczek i galaretką. Ciasto powstało z tego co miałam akurat w lodówce, ale efekt przeszedł moje oczekiwania. Powstało pyszne, lekkie ciasto o owocowym smaku. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka cytrynowa 1,5szkl. mleka 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka mąki tortowej 1 budyń waniliowy 150g masła ok. 150-200g mieszanki drobnych kruchych ciasteczek kilkanaście sztuk herbatników Sposób przygotowania: Brzoskwinie obrałam ze skórki i usunęłam pestki. Miąższ pokroiłam w kostkę i przełożyłam do garnka. Dolałam odrobinę wody i dusiłam brzoskwinie kilkanaście minut aż zaczęły się

Waniliowe Improwizacje
Sernik na zimno z truskawkową pianką  98

Teraz mogłabym je jadać bez przerwy. Dlatego dzisiaj mam dla Was pomysł na sernik na zimno z truskawkową pianką. Tym razem sernik przygotowałam na serkach homogenizowanych. Jako spód wykorzystała ciasteczka francuskie od firmy Brześć , od której kilka dni temu otrzymała paczkę z słodkościami. Te ciasteczka idealnie nadają się na spód do ciasta – są chrupiące (nawet po zalaniu masą serową(...)Brześć ) gorzka czekolada do dekoracji Wymiary formy 17 cm x 27 cm. Rozpoczynamy od wyłożenia dna formy papierem do pieczeni i ciastkami francuskimi (jako spod możecie wykorzystać kruszone kruche ciasteczka z masłem lub podłużne biszkopty.) Następnie zabieramy się za sernik. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (około 1/3 szklanki), dokładnie mieszamy, aż się rozpuści i odstawiamy do wystudzenia. Później

PatiGotuje
Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi 70

piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie robimy budyń. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy budyń i podgrzewamy na małym ogniu mieszając. Gotujemy, aż dobrze zgęstnieje. Ciepły budyń wykładamy na ciastka i wyrównujemy. Gdy wystygnie dekorujemy owocami i płatkami

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania