ciasteczka - 38126 przepisów (strona:572/2542)

Ciasto z jeżykami 89

składniki zawsze odmierzam szklanką o pojemności 250 ml) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 130 gram margaryny lub masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki : 2 opakowania ciastek jeżyków 700 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 250 gram serka mascarpone 1 puszka masy kajmakowej 400 gram 5 łyżeczek żelatyny + pół szklanki zimnej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Blog kulinarny S9.PL
Ciasteczka czekoladowe z nutą pomarańczową 57

rozpuszczonej czekolady dodaję śmietankę i mieszam. Odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Następnie wszystkie składniki i ostudzoną czekoladę umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Ciasto należy rozwałkować (grubość dowolna, zależy jakie ciastka lubicie, u mnie to ok. 1 cm) i wykrawać dowolne ciasteczka. Piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Pachnie niesamowicie w całym domu Smacznego! Artykuł Ciasteczka czekoladowe

Słodki sentyment
Serduszka dla Mamy 47

zrobienia truskawkowych tratw ) Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 0,8 cm (oczywiście mniej więcej ) i wykrawamy serduszka. Ciastka układamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w temperaturze 170 °C. Do dekoracji 30 g czekolady ciemnej lub mlecznej 20 g czekolady białej Rozpuszczamy czekolady

Słodki sentyment
Muffinki z jeżynami i świeżą miętą 58

cukru do ciasta lub udekorujcie polewą lukrową. Print Muffinki z jeżynami i świeżą miętą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne i bardzo proste. Course Ciastka Cuisine Polska Keyword jeżyny, mięta Prep Time 10 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 35 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 1 szklanka mleka 1 łyżeczka ekstraktu

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki migdałowe 74

wymieszamy składniki i to w zasadzie gotowe. Polecam! Print Muffinki migdałowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wilgotne i bardzo smaczne i mocno migdałowe. Course Ciastka Cuisine Polska Keyword migdały Prep Time 10 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 30 minutes Servings 16 Author Anna Ingredients 400 g mielonych migdałów bardzo drobno 10 łyżek

SprawdzonaKuchnia.pl
Faworki 91

ciasta zatrudnić osobę o mocnych mięśniach 😉 Gorąco polecam! Print Faworki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Delikatne lekkie i chrupiące uwielbiane przez wszystkich - faworki! Course Ciastka Cuisine Polska Keyword karnawał Prep Time 25 minutes Cook Time 35 minutes Total Time 1 hour Servings 4 Author Anna Ingredients 220 g mąki pszennej + do podsypania podczas wałkowania

SprawdzonaKuchnia.pl
Naleśniki kokosowe bezglutenowe 77

podwieczorek. Dla osób na diecie bezglutenowej będzie, to prawdziwy przysmak. Polecam! Print Naleśniki kokosowe z sosem pomarańczowy-bezglutenowem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Ciastka Cuisine Polska Keyword mleczko kokosowe Prep Time 10 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 40 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto naleśnikowe 300 g mąki

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierniczki bezglutenowe 67

Czas czytania: 2 min Pewnie wiele osób uczulonych na gluten ucieszy się z przepisu na pierniczki bezglutenowe. Osoby skazane na dietę bezglutenową mają problem z kupieniem dobrych ciast, czy ciastek, a sklepy nie oferują zbyt wiele w tym temacie. Warto, więc mieć kilka dobrych, smacznych i sprawdzonych przepisów dla bezglutenowców. Często słyszę o problemach z przepisami na domowe smakołyki

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto ptysiowe 98

małe groszki lub podłużne eklerki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st C z termoobiegiem przez 25 do 30 minut, czas pieczenia zależy od wielkości naszych przysmaków, należy obserwować ciastka, powinny być dobrze przyrumienione z zewnątrz, a w środku delikatnie wilgotne. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na kratkę, aby ostygły. Oprószamy cukrem pudrem lub jeśli chcemy

SprawdzonaKuchnia.pl
Deser truskawkowo - czereśniowy 122

minął długi weekend? My poleniuchowaliśmy, odpoczęliśmy. Ja trochę poczytałam książki. Zamroziłam trochę truskawek, resztę zjedliśmy ;-) Same i w formie deseru. Deser szybki, prosty w przygotowaniu i pyszny. Na dole ciasteczka, potem czereśnie, mascarpone wymieszane w mlekiem i miodem lawendowym Huzar i truskawki. Polecam, warto zrobić :-) Składniki na 4 porcje: 250 g serka mascarpone około 3/4 szklanki mleka(...)łyżki miodu u mnie lawendowy Huzar 8 ciasteczek kakaowych typu petitki czereśnie truskawki 1. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy mleko i miód i albo miksujemy do połączenia się składników albo mieszamy łyżką (szybciej będzie jak zmiksujemy) 2. Truszkami myjemy, odrywamy szypułki, z czereśni wyjmujemy pestki. 3. Na spód pucharków kruszymy po dwa ciasteczka do każdego, następnie dajemy czereśnie, potem

kruche babeczki
Matcha migdałowe popękane ciastka 89

Niedawno pokazywałam wam te ciastka “ cookies crincle” w wersji bezglutenowej migdałowo-cytrynowe. Postanowiłam zrobić je ponownie, ale tym razem o smaku ulubionym moje córki czyli z herbatą matcha. Wyszły zaskakująco dobre. Samo ciasto jest proste w przygotowaniu i nie wymaga chłodzenia. Idealny wypiek w godzinę. A smak możecie zmodyfikować dodając swoje ulubione składniki. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bezglutenowe herbatniki orzechowe 124

Lubię je z wielu powodów: przede wszystkim są mega łatwe i szybkie w przygotowaniu. Nie ma tutaj nic trudnego: trzeba jedynie wymieszaj suche i mokre składniki, rozwałkować i wycinać ciastka. No i potem upiec. Dodatkowo nie zawierają składników, które najczęściej uczulają: nie ma tu glutenu , jajek i nabiału . Są tylko orzechy, więc jeśli nie możesz ich jeść to niestety

365 dni dookoła kuchni