Kolejna już wersja mini fit serniczków. Tym razem na spodzie z ciasteczek Oreo i z mrożonymi wiśniami. Bardzo proste do zrobienia, z niewielkiej ilości składników idealne na przekąskę, ale także do podania na imprezę, czy nawet Święta. Zamiast wiśni można użyć innych owoców świeżych lub mrożonych. Składniki: Spód: 180 g ciasteczek Oreo 50 g masła Masa serowa: 500 g twarogu(...)szklanki ksylitolu 1/2 opakowania budyniu waniliowego 2 jajka wiśnie (świeże lub mrożone) - po 2/3 na muffinkę Wykonanie: Wiśnie rozmrozić, lekko osuszyć i przekroić na pół. Ciasteczka rozdrobnić w blenderze. Dodać roztopione masło, jeszcze raz zblendować i wykładać na dno foremek na muffinki (używam silikonowych), lekko dociskając łyżką. Ser zmiksować z ksylitolem. Dodawać po jednym jajku za każdym razem miksując Następnie
Healthy food explorermojej wersji z amiast zwykłej mąki użyłam owsianej, masło zamieniłam na niewielką ilość oleju kokosowego, a zamiast cukru postawiłam na daktyle, które nadały lekko karmelowego smaku. Wegańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Składniki (na ok. 9 ciasteczek): 1 szkl mąki owsianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 150 g (ok. 1 szkl ) suszonych
wegujemyzupełnie bez powodu. Śmietana kremówka, śmietankowy mascarpone i budyń o smaku śmietankowym. Bez wątpienia bomba kaloryczna, ale nie można jej sobie od czasu do czasu odmówić. Składniki: 300 g ciasteczek maślanych typu petitki 300 g masła 500 g sera na sernik (kupnego lub trzykrotnie zmielonego) 250 g sera mascarpone 150 ml śmietany kremówki budyń śmietankowy bez cukru(...)jajka 175 g cukru dżem jagodowy + świeże borówki amerykańskie Śmietankowy sernik z borówkami – przepis Połowę masła rozpuść w małym rondelku. Ciasteczka zmiel blenderem na drobny piasek, następnie połącz z masłem i wyłóż nimi spód oraz boki formy. Wstaw do lodówki, aby masło stężało. Mikserem utrzyj cukier z pozostałym masłem na jasną masę. Dodawaj po jednym jajku, następnie powoli dodawaj
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mojprzepisna.pl | Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia Deserek nafaszerowany truskawkami, w postaci musu truskawkowego, na spodzie z ciasteczek maślanych, ze świetną warstwą kokosową. Pyszniutki, prosty, efektowny i lekki. Jeżeli chcecie aby deser był w 100 % bezmleczny upieczcie biszkopt, zamiast spodu ciasteczkowego. Pomysł autorski. Składniki na tortownicę 24 cm: Spód: 200 g maślanych ciasteczek lub innych 40 g roztopionego masła Spód tortownicy(...)folią spożywczą. Ciastka przełożyć do strunowego worka, zamknąć, wałkować do momentu otrzymania ciasteczkowego proszku. Dodać masło wymieszać. Można też wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić na mokry proszek. Ciasteczka z masłem mają mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę z ciasteczkowym spodem schować do lodówki. Mus truskawkowy: 2 galaretki truskawkowe 1/3 szklanki wrzątku 1 kg umytych i odszypułkowanych truskawek Truskawki zmielić
moj przepis namojprzepisna.pl | Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia Deserek nafaszerowany truskawkami, w postaci musu truskawkowego, na spodzie z ciasteczek maślanych, ze świetną warstwą kokosową. Pyszniutki, prosty, efektowny i lekki. Jeżeli chcecie aby deser był w 100 % bezmleczny upieczcie biszkopt, zamiast spodu ciasteczkowego. Pomysł autorski. Składniki na tortownicę 24 cm: Spód: 200 g maślanych ciasteczek lub innych 40 g roztopionego masła Spód tortownicy(...)folią spożywczą. Ciastka przełożyć do strunowego worka, zamknąć, wałkować do momentu otrzymania ciasteczkowego proszku. Dodać masło wymieszać. Można też wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić na mokry proszek. Ciasteczka z masłem mają mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę z ciasteczkowym spodem schować do lodówki. Mus truskawkowy: 2 galaretki truskawkowe 1/3 szklanki wrzątku 1 kg umytych i odszypułkowanych truskawek Truskawki zmielić
moj przepis naCiasteczka cytrynowe cudownie pachną orzeźwiającą cytryną, obtoczone w cukrze pudrze i wyjątkowo kruche. Idealne do popołudniowej kawy lub kubka kakao dla dzieci. Sprawdzony przepis na kruche ciasteczka cytrynowe, które dodatkowo przed podaniem oprószysz cukrem pudrem lub polejesz polewą czekoladową. SKŁADNIKI: 170 g drobnego cukru 2 łyżki cukru z wanilią 150 g masła szczypta soli skórka otarta z 1 dużej cytryny
Zasmakuj Kuchnipomarańczowy Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Sernik piernikowy Sernik dyniowy Sernik z porzeczkami Sernik malinowy SERNIK NOWOJORSKI Przygotowanie: 2 h + chłodzenie in 6h Składniki spód: – 200 g kruchych ciasteczek – 80 g rozpuszczonego masła Składniki sernik: – 1 kg sera na sernik (dobrego z kubełka lub twarogu zmielonego dwukrotnie) – 4 jajka – 300 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) – 2 łyżeczki ekstraktu(...)waniliowego – 40 g mąki pszennej – POLEWA: 180 g śmietany 18%, 40 g cukru pudru i 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: SPÓD – Do misy miksera dodaj kruche ciasteczka (możesz użyć czekoladowych) i zetrzyj je drobno, aż będą miały postać piasku. Do herbatników dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Okrągłą formę z odpinanym dnem wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Wsyp
nietylkopasta.plprawda za nami, ale na blogu wciąż kwitnie seria walentynkowych przepisów pełnych miłości. Zaczęliśmy kilka tygodni temu od pysznego ciasta bez pieczenia , by potem rozkoszować się chrupiącymi, kruchymi ciasteczkami. Dziś przyszła pora na przepyszny Sernik z mlekiem skondensowanym i chrupiącym, czekoladowymi kuleczkami. Chrupiące, czekoladowe kulki możecie kupić oczywiście w sklepie https://www.sweetdecor.pl/ Jest to świetny dodatek również do dekoracji(...)sklepie dostępne są różne smaki i kolory! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciasteczka z warstwą czekoladową – 10 szt SERNIK: * twaróg mielony dobrej jakości ( np. Wieluń Mój Ulubiony ) – 600 g * mleko skondensowane – 250 g * jajko L – 3 szt * budyń waniliowy lub mąka ziemniaczana – 40 g DODATKOWO : * chrupiące kulki dekoracyjne w mlecznej czekoladzie – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD
Ostra na SłodkoPyszne, kruche i mocno czekoladowe ciasteczka. Ciemny kolor zyskały dzięki użyciu czarnego kakao intense, ale oczywiście możemy użyć tutaj najzwyklejszego kakao - też ciasteczka wyjdą pyszne. Przechowane odpowiednio w słoju lub metalowej puszce przetrwają Wam spokojnie kilka lub kilkanaście dni 😎 Składniki: 225 g miękkiego masła 250 g mąki pszennej 200 g cukru 2 jajka 150 g czarnego kakao pół łyżeczki sody(...)Mieszamy. Dodajemy masę z misy miksera i zagniatamy ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy i wycinamy dowolnymi foremkami ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 12-15 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce
Walijskie Pichceniezwarta, dla kontrastu przykryta została warstwą puszystej śmietanki, ubitej z czekoladą z chrupiacymi kawałeczkami migdałów. Sernik nie jest skomplikowany w wykonaniu. Spód zrobiony z ciasteczek petitków, masa serowa po szybkim zmiksowaniu, po prostu zostaje podzielona na pół, by w jednej części znalazła się czekoladowa pokusa. Po upieczeniu i wystudzeniu pozostaje tylko ubicie śmietanki z czekoladą(...)wierzchnia - chrupiaca śmietana: 200 gram ( mały kubeczek ) śmietany kremówki 30 % 1 opakowanie śmietan - fixu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1/2 białej czekolady Toblerone - z migdałami w miodzie Wykonanie: Ciasteczka miksujemy w blenderze na drobny piasek, wlewamy masło, mieszamy i wykładamy równą warstwą na dno posmarowanej olejem lub masłem tortownicy. Wyrównujemy. Czekoladę mleczną z orzechami rozpuszczamy w mikrofalówce
Kronika PiekarnikaZbliżają się Walentynki, dlatego dzisiaj znajdziecie tu przepis na czekoladowe ciasteczka w kształcie serduszek. Ciasteczka są kruche, chrupkie i sprawdzą się jako deser do zimowej herbaty. CIASTKA CZEKOLADOWE Składniki: 1,75 szkl mąki 3 łyżki kakao szczypta soli 3/4 szkl cukru 200 g masła 1 żółtko dodatkowo: czekolada cukrowa posypka do dekoracji Przygotowanie: Mąkę, cukier, kakao, sól mieszamy(...)miękkie masło i żółtko. Wszystkie składniki zagniatamy. Ciasto owijamy w folię i odkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy na ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka. Ciastka pieczemy przez 10-12 minut w 180 stopniach. Na ostudzone ciastka nakładamy rozpuszczoną czekoladę i posypujemy cukrową posypką
Bon appetit mon amieciasteczka znam od bardzo dawna, ale głownie z witryn cukierniczych. Przyszła pora aby w końcu wykonać je w domu, tym bardziej, że internety pękają od przepisów a w komentarzu jest nota - banalnie proste. Próbuje i ja... Składniki; 2 jajka 70 g drobnego cukru do wypieków 50 g maki pszennej mak do posypania marmolada, powidło lub jak w tym przypadku nutella(...)krążki, a następnie po wierzchu posypać suchym makiem/ Ważne jest aby całe ciasto wykorzystać na raz, ponieważ po czasie jak upiecze się pierwsza porcja ciasto już będzie wodniste i ciasteczka nie urosną tylko będą się rozlewać. Dlatego ważne jest aby wszystkie upiec na raz. Piec w nagrzanym piekarniku w 180C około 10-15 minut. do lekkiego zezłocenia. Po przestygnięciu
Radość kipiąca uśmiechem.Witajcie, zapraszam do zestawienia przepisów, które można wykorzystać z okazji zbliżającego się Tłustego Czwartku! Pączki, racuszki, oponki, ciasteczka, chrust... Co kto lubi 😋 Oponki z serem Oponki serowe II Oponki serowe kwiatki III Pączki Pączki / Oponki jogurtowe Pączki serowe Gniazdka ptysiowe pieczone Pączki hiszpańskie / wiedeńskie / ptysiowe gniazdka Pączki rogate Chrust / Faworki Donaty - amerykańskie pączki z dziurką Sodziaki Drożdżowe racuchy(...)jabłkami Drożdżowe racuchy z bananami Drożdżowe racuchy z morelami Placuszki z serkiem homogenizowanym Placuszki z jabłkami i twarożkiem Kruche rogaliki z marmoladą (na smalcu) Kruche serowe ciasteczka Ciasteczka serowe z marmoladą - Klementynki Nadziewane drożdżowe rogaliki Racuszki z jabłkami Racuszki na kefirze Racuszki na maślance
Kuchnia domowa Anidzień koniecznie musimy zjeść faworki albo pączki. Dziś przychodzę do Was nie z takim klasycznym pączkiem, ale z jego równie pysznym bratem, idealnym dla tych, którzy wolą ciastka bez nadzienia. Pączki z dziurką, czyli oponki robi się dokładnie tak samo, jak te tradycyjne, tylko mają nieco inny kształt. Na blogu znajdziecie też przepis na: Pączki z pomarańczową konfiturą
Kulinarne przygody Gatityjuż zacząć smażyć pączki. Wyrośnięte pączki smażymy partiami po 3-4 sztuki. Nie może ich być za dużo w rondlu, bo spadnie temperatura tłuszczu i ciastka będą nasiąkać zbytnio tłuszczem, zamiast się smażyć. Usmażone wyjmujemy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami kuchennymi. Gdy wystygną nadziewamy je kremem budyniowym i posypujemy
Kulinarne przygody Gatity