ciasteczka - 38126 przepisów (strona:459/2542)

Sernik gotowany 256

pieczenia. Gotujemy jak budyń, ale tu moja uwaga. Ser należy gotować na bardzo małym ogniu i stale mieszając, bo bardzo łatwo można przypalić. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciastka staną się wilgotne, a całość można ładnie kroić nożem. Na blogu znajdziecie również przepisy na inne ciasta, które bardzo polecam. Ser 1 kg sera twarogu 1 szklanka cukru pudru(...)rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem
Frittatine di pasta- cudownie smaczna przekąska z makaronu 196

uwielbiam zatrzymać się w jednym z miejsc, gdzie serwują cuoppo napoletano, tamtejszy fast food- papierowy róg obfitości, pełen wszelkiego rodzaju smażeniny. Od ziemniaków, poprzez krążki z kalmarów, krewetki, wytrawne ciastka z wodorostami, kulki ryżowe, czy makaronowe, które są bohaterem tego wpisu. Frittatine są jedną z tych pyszności, które ciężko przestać jeść. Przygotowanie jest proste, lecz dość czasochłonne, choć może(...)nieduża blaszka do pieczenia. Masę dociskamy do spodu formy i wstawiamy do lodówki na minimum 6 h. Po tym czasie dzielimy masę na mniejsze kawałki, możemy wyciąć foremkami do ciastek, lub natłuszczoną szklanką, albo po prostu uformować coś na kształt niedużych kotlecików. Przygotowujemy ciasto z mąki, wody i przypraw- powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Każdy z uformowanych kawałków makaronowej

Pichceniomania
Muffinki ze śliwkami i czekoladą 125

suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (Ja użyłam polewy z roztopionej czekolady i płatków migdałowych.) Ciastka przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. (*) Podoba się Wam moja patera ?  Też możecie mieć podobną! Jest wykonana z wysokiej jakości szkła, a laserowy grawer sprawia, że napis jest niezwykle trwały

Di gotuje
Szybkie ciastka z czekoladą 95

robię na szybko takie ciasta z ciasta francuskiego , można przekładać takie ciastka różnymi farszami , czy czekoladą bądź dżemem , i też    bardzo fajnie smakuje . Czasem też robię ciastka wytrawne z różnego rodzaju farszu , sprawdza się na spotkaniach ze znajomymi czy po przy oglądaniu dobrego filmu czy meczu

Mój Smak
Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 96

takie . Jeśli używamy silikonowych foremek, warto je nasmarować cienką warstwą oleju i wysypać mąką. Doszłam do wniosku, że lepiej jest przygotować je w ten sposób. Zwłaszcza, gdy robię ciastka wilgotne, lub lepkie (czyli z owocami albo z dużą ilością miodu) Mają te foremki co prawda opinię „nieprzywierających”,  ale przeważnie trochę(...)ciasta zostaje na ściankach. Nie dość, że muffiny wyglądają jak obgryzione ;, to jeszcze ciężko je wyjąć z foremek. Czasami, jeśli muffinkę próbuje wydobyć z foremki samodzielnie małe dziecko, połowa ciastka zostaje w środku. Takie są moje doświadczenia

Posadzone i zjedzone
Grillowane pianki Marshmallow – kilka pomysłów na wyjątkowy deser z grilla 261

tworzonym na bazie śmietanki i Whiskey. S’more to pochodzący z kuchnii amerykańskiej i kanadyjskiej smakołyk z grilla na który składa się: pieczona/grillowana pianka marshmallow, kawałek czekolady i dwa ciasteczka typu graham które tworzą zewnętrzną warstwę. Pianki marshmallow w Polsce przyjęły nazwę pianek cukrowych. Jedynymi producentami marshmallow w Polsce są: firma Nestle – produkująca markę Jojo (pianki truskawkowo-śmietankowe), firma Haribo(...)oraz ZPC Wisła w Grudziądzu (marka Pom-pon). Ten amerykański klasyczny deser jest bardzo łatwy do wykonania: przygotować należy krakersy / ciasteczka ostre/słodkie typu graham jedną stronę natrzeć kremem czekoladowym świeżo grillowane / pieczone pianki należy wyłożyć na ciasteczko natarte kremem czekoladowym docisnąć drugim ciasteczkiem, to pozwoli stopić lekko krem czekoladowy i nadać całość odpowiedniej lepkości Pianki Marshmallow zapiekane w Bananie

naRuszcie
Domowy snickers paleo, bez glutenu bez cukru 388

jest też polewa. Są tu orzechy, daktyle, miód, kokos,czekolada, boczek. No dobra boczku nie ma, ale mógłby się tu znaleźć bo boczek jest super Ale wracając do ciastka, możecie uformować z niego batoniki tak jak na zdjęciach, albo zrobić jedno duże ciasto. Orzechy możecie dać dowolne jakie akurat posiadacie na stanie. Czy muszę pisać, że przygotowanie jest banalne

PaleoLife
Tarta z jagodami i budyniem 179

Kolejna totalnie prosta tarta z herbatników, budyniu, jagód i galaretki. Po najprostszej tarcie malinowej, przyszedł czas na pyszną wersję jagodową. Składniki: tortownica 30cm 3 łyżki miękkiego masła 150g kruchych ciastek lub herbatników 2 opakowania budyniu waniliowego 750ml mleka 200g jagód 2 galaretki niebieskie 750ml wody Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy

Gotowanie i blogowanie
Co Lila jadła w środę? 19 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 144

Danie 16:00 Pstrąg i fasolka. Lekki obiadek, bo zapowiadała nam się pyszna kolacja. Podwieczorek 17:30 Ciastka marchewkowe. Jeśli chcesz upiec, to aż 4 różne przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> .  Kolacja 19:00 Na kolacje frytki, a co! Ziemniaki, cukinia i bataty przyprawiliśmy ziołami z oliwą i piekliśmy w piekarniku. Pyyychaa! Jeśli podoba

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
CANTUCCI 131

pokroić ukośnie na kawałki o grubości 1 cm. Ciastka w kawałkach pozostawić w odstępach na blasze i piec jeszcze 10 minut zmniejszając temperaturę do 150 stopni. Po przestygnięciu ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

Kuchnia w opałach
"W krainie miodem płynącej" - podsumowanie akcji 157

kulinarnie Koktajl bananowo-grejpfrutowy autorka: MilionSmakow  | blog: Milion Smaków Lemoniada truskawkowa autorka: aaasikkk | blog: Grunt to przepis! Miodowo-cynamonowa granola na dobry początek dnia autorka: Gavrilla | blog: peanutbuttermonster Ciastka owsiano-amarantusowe i "Co się wydarzyło w Madison County" autorka: Badylarka | blog: Weekendy(...)domu i ogrodzie Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru autorka: Beata12 | blog: W królestwie smaków Beaty Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje PROJEKT ŚNIADANIE: Owsianka jagodzianka autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawkowe orzeźwienie autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia

Weekendy w domu i ogrodzie
Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 161

wakacjami, jest świeży, lekki i delikatny. Spróbujcie, zanim otuli nas jesień... Sernik waniliowo-jogurtowy z owcami i bzową galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 350 g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki cukru waniliowego 30 g cukru pudru 4 listki żelatyny 100 ml mleka dodatkowo(...)moreli 45 g czereśni 35 g malin galaretka: 3 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 250 ml wody 3 listki żelatyny Masło rozpuścić, przestudzić. Ciastka dokładnie pokruszyć, wymieszać z masłem. Masę ciasteczkową dokładnie ugnieść na dnie tortownicy. Schłodzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Serek zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i waniliowym. Mleko zagotować. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania