owsianych i bananów. Ale Ty wykorzystaj to, co masz pod ręką. Kokos, sezam, pestki dyni i żurawina też brzmią świetnie. Możliwości są nieograniczone! Oprócz tego aż cztery przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> . Przepis na ciasteczka bananowe z nasionami Składniki banan płatki owsiane górskie słonecznik rodzynki siemię lniane nasiona chia Wykonanie Banana rozgniatamy widelcem i wsypujemy wybrane(...)dodawaj zbyt dużo płatków owsianych. Smacznego! Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort
lady-och-mistrzyni.blogspot.comskładników na krem** 150 gram orzechów włoskich 5-6 czubatych łyżek cukru Polewa czekoladowa: 1/3 szklanki śmietany 36% 100 gram czekolady gorzkiej 100 gram białej czekolady Dodatkowo: ciastka rurki z kremem do dekoracji wierzchu tortu słoiczek kwaśnej konfitury malinowej Ciasto czekoladowe Składniki suche, czyli mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól mieszam w jednej misce. Składniki mokre(...)nóż, który idealnie wygładzi powierzchnię tortu. Tort umieszczam w lodówce na cały dzień, tak by porządnie się schłodził. Dwie godziny przed planowanym podaniem oblewam tort polewą i dekoruję pokrojonymi ciastkami wokół obręczy tortu. Ciasto umieszczam w lodówce do momentu podania. Tort można przechowywać w lodówce do 2, maksymalnie 3 dni. Smacznego, Klaudia
Mango Papajazahamowanie gł odu między posiłkami. Praktyczna, pełna witamin przekąska i potasowa bomba. Jeśli chcesz zrobić pyszny budyń jaglany z bananem to zajrzyj tutaj>>> . Przepisy na ciastka (w tym bananowe) znajdziesz tutaj>>> . A teraz chodź zobacz co jeszcze (oprócz bananów) przyda Ci się, żeby zrobić domowe bananowe sushi. Przepis na bananowe suhsi Poniżej(...)posyp na przykład nasionami chia. Smacznego! Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort
lady-och-mistrzyni.blogspot.comśrednie banany 200 ml mleka sojowego sok z połowy cytryny (mniej więcej 3 łyżki) 100 g solonych orzeszków ziemnych 100 g gorzkiej czekolady Spód sernika: 200-250 g kruchych ciastek ( użyłam tych ) 100 g oleju roślinnego (kokosowy najlepiej się tu sprawdzi) a poza tym : tabliczka czekolady na polewę (po prostu ją rozpuścić w kąpieli wodnej) na kajmak(...)często, aż masa zgęstnieje. Najlepiej gotować na dużej głębokiej patelni, wtedy powierzchnia parowania jest większa i cały proce szybciej zachodzi. dodatkowo orzeszki solone do dekoracji Przygotowanie: Spód ciasta: pokrusz ciastka i zblenduj je w olejem kokosowym. Wylep powstałym „piaskiem” dno formy do pieczenia wyłożonej papierem. Masa „serowa”: Zblenduj na gładką masę tofu z mlekiem
greenscarfPyszne, lekkie, bezglutenowe serniczki upieczone w formie do muffinek. Delikatne, o smaku lekko waniliowym i przełamane smakiem owoców. Koniecznie spróbujcie - są doskonałe. SKŁADNIKI: spód: 70 g ciastek bezglutenowych - użyłam jogurtowych Agluten 50 g masła roztopionego masa serowa: 380 g twarogu 3 krotnie mielonego 3 jaja 120 g cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki(...)drobnych owoców - u mnie mrożone jagody Ciastka pokrusz bardzo dokładnie i wymieszaj z rozpuszczonym masłem - powinnaś uzyskać masę konsystencji mokrego piasku. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i do każdej nasyp masę ciasteczkową - masa musi zakrywać dno. Łyżką wciśnij w dno papilotek. Blachę wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Masa serowa: W misie miksera umieść wszystkie składniki (powinny
Kuchnia bezglutenowaIdealny na ciepłe dni. Trochę czasochłonny, ale można zrobić go np. tylko z 2 czy 3 warstw. Efekt końcowy jest wart poświęconego czasu :) SKŁADNIKI: 1.SPÓD 150 g kruchych ciastek bezglutenowych - użyłam herbatni ków Biscotti Nutri free 100 g rozpuszczonego masła 2.MASA SEROWO-JOGURTOWA 250 g serka mascarpone 400 g jogurtu greckiego 1 op. cukru z prawdziwą wanilią pół(...)truskawek 1 duży, dojrzały banan 100 g jogurtu greckiego 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki ciepłej wody Przygotuj tortownice o średnicy ok. 22-23 cm. AD.1. Ciastka dokładnie pokrusz (np. wałkiem do ciasta) i wsyp do miski. Dodaj rozpuszczone, ciepłe masło i dokładnie wymieszaj. Przełóż do tortownicy i dokładnie wciśnij w dno (np. dnem szklanki
Kuchnia bezglutenowaLekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np. Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru(...)łyżki żelatyny 600 g truskawek wierzch: 250 ml śmietanki kremowej 30% 2 łyżki cukru pudru kilkanaście sztuk ładnych truskawek listki mięty Spód: Masło rozpuść. Ciastka i orzechy zmiksuj w blenderze na piasek, wlej masło i dobrze wymieszaj. Ciasteczkową masę wciśnij w spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Tortownicę wsadź do lodówki. Masa serowa: Truskawki umyj, osusz i obierz
Kuchnia bezglutenowaefekt po prostu niewalający. Jeden z najlepszych serników jakie jadłam. Koniecznie spróbujcie. Inspirację znalazłam na blogu Moje wypieki. SKŁADNIKI: spód: 70 g rozpuszczonego masła 140 g pełnoziarnistych bezglutenowych ciastek ( np. Multicereale Nutrifree ) Masa serowa: 900 g zmielonego twarogu ( użyłam twarogu śmietankowego Piątnica) 250 g drobnego cukru 3 łyżki mąki bezglutenowej - u mnie Mix per dolci Nutrifree 1,5 łyżeczki(...)cytryny 4 jajka 1 żółtko 200 ml kwaśnej śmietany 18% polewa: 250 g kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka drobnego cukru 2 łyżki soku z cytryny Ciastka rozdrobnij wałkiem na piasek i wymieszaj z roztopionym masłem. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wciśnij w dno, wyrównaj i schłodź ok. pół
Kuchnia bezglutenowazaczęli uprawiać kilka odmian. Stąd trafiły do kuchni innych europejskich krajów. Obecnie na świecie uprawia się ponad dwa tysiące odmian, a dziś obchodzimy Dzień Śliwki. Można go uczcić smacznymi ciastkami ze śliwkami i nerkowcami. Składniki 10 śliwek 100 g płatków owsianych górskich 100 g otrębów gryczanych 50 g orzechów nerkowca 1 jajko 2 łyżki miodu 2 łyżki wody(...)równy placek w kształcie prostokąta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po wyjęciu studzimy i dopiero jak masa owsiana będzie zimna, kroimy na porcje. Ciastka ze śliwkami i nerkowcami to smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub dodatek do kawy. Śliwki to bogate w składniki odżywcze owoce. Zwierają witaminy z grupy
My Chcemy JeśćMój pierwszy taki tort z ukrytym piętrem. Dla szwagra na okrągłą czterdziestkę ;) Boki pokryte ganache, etykieta to wydruk na papierze cukrowym.
Maślane ciasteczkoCiasto schładzamy przez ok. 30 min. w lodówce. Po tym czasie z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zachowując odstępy, gdyż ciasteczka troszkę się rozpłyną. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 min, aż się zarumienią. (inspiracja z przepisu kuchni Lidla) Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniasprawę z innej strony. Ten uniwersalny charakter daje nam wiele kulinarnych możliwości. Wystarczy dyni wskazać kierunek, a na pewno nas nie zawiedzie :) Składniki: Spód: 200 g ciastek digestive 2 łyżki masła (rozpuszczonego) Ciasto: 750 g twarogu (dwukrotnie zmielony lub wiaderkowy) 250 g serka mascarpone 400 g musu z dyni 150 g drobnego cukru do wypieków 3 jajka(...)łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej laska wanilii Wykonanie: Ciastka pokruszyć (powinny mieć konsystencję mokrego piasku). Dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przesypać pokruszone ciasta i dokładnie rozprowadzić, również do połowy wysokości boków blaszki. Wstawić do lodówki (na ok. 20 minut). Upiec dynię i przygotować z niej
zadanie-gotowanieCiasteczka które zrobimy w pół godziny przed przyjściem naszego gościa:) SKŁADNIKI 300 g mąki 100 g oleju kokosowego lub masła 100 g cukru 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki jogurtu lub gęstej śmietany sok z jednej cytryny otarta skórka z cytryny czekolada do dekoracji Zagniatamy ciasto z wszystkich składników i wstawiamy do lodówki aby się wychłodziło(...)wyjęciu wałkujemy, wykrawamy ciasteczka i pieczemy na złoty kolor w temp. 180st. Po wyjęciu zdobimy rozpuszczoną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem
harrisadokładnie połączyć z serkiem. Całość delikatnie wymieszać z jagodami oraz nalewką. (Alkohol sprawi, że lody nie będą zbyt twarde i zamarznięte.) W zamykanym pojemniku ułożyć ścisłą warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć masę i ponownie warstwę ciastek. Lody przykryć i schłodzić w zamrażarce - minimum 5 godzin. Przed spożyciem wyjąć 5-10 minut wcześniej
Di gotuje