Indywidualne, puszyste waniliowe serniczki w pucharkach na spodzie z kruchych, korzennych ciasteczek i z frużeliną z żurawin, którą równie dobrze można zastąpić np. czerwoną porzeczką. Pyszne, lekkie jak chmurka! Polecam :) Składniki (3 porcje jak na zdjęciu) szklanka surowej żurawiny pół szklanki cukru 6 ciasteczek speculoos 300 g tłustego, białego twarożku jajko, sparzone szczypta soli 2 łyżki cukru z wanilią Żurawinę wrzucić do garnuszka, podlać odrobiną wody. Dodać cukier i gotować na małym ogniu, aż żurawina ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...