ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1834/2629)

Sernik pomarańczowy z owocową glazurą 211

nutką imbiru i gałki muszkatołowej. Fantastycznym uzupełnieniem delikatnego twarogu jest glazura pomarańczowa, która jest tak dobra, że można przygotować ją oddzielnie i wsunąć z dodatkiem bitej śmietany :) Spód: 220g ciasteczek łyżeczka imbiru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 kostki rozpuszczonego masła 2 łyżki oleju kokosowego Sernik: 500g zmielonego twarogu 2 jajka szklanka cukru 1 pomarańcza 3 łyżki mąki ziemniaczanej Glazura pomarańczowa(...)słoik konfitury pomarańczowej 2 pomarańcze 3 łyżki wody 3 łyżki żelatyny      Masło i olej rozpuszczamy na wolnym ogniu, dodajemy przyprawy i mieszamy dokładnie. Wlewamy do pokruszonych ciasteczek i miksujemy na gładką masę, wykładamy na dnie blaszki i odstawiamy.      Składniki na masę serową wyjmujemy godzinę wcześniej, żeby nabrały temperatury pokojowej. Ścieramy skórkę z pomarańczy

sama złodycz
Mleczne ciasto z kaszą manną i gorzką czekoladą 208

następnie jeszcze gorącą masę dzielimy na 2 równe części.      Na dnie blachy wykładamy jedną warstwę herbatników, wylewamy pierwszą część masy z kaszką i przykrywamy warstwą ciastek. Do drugiej połowy kremu dodajemy połamaną czekoladę, podgrzewamy chwilę do rozpuszczenia i wylewamy na wierzch ciasta. Przykrywamy ostatnią partią herbatników, a nadprogramowe zjadamy :) W dzisiejszym poście wyjątkowy światełkowy prezent

sama złodycz
Sernik kokosowy na jogurcie greckim 202

kokosem - absolutnie godzien upieczenia :) Sernik: 400 g jogurtu greckiego 250 g ricotty 3 jajka 1,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g wiórków kokosowych Spód: 250 g ciasteczek digestive pół szklanki oleju kokosowego Wierzch: 3 jajka kubek śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych      Przygotowujemy spód: ciasteczka kruszymy na mniejsze części, olej delikatnie podgrzewamy do postaci

sama złodycz
Sernik marcepanowy z solonymi migdałami 189

lubią pokochają ten sernik z całego serca. Aksamitnie serowy z wyraźną, charakterystyczną nutką marcepanu, wzbogacony dodatkiem prażonych w soli morskiej migdałów. Rozpływa się w ustach :) Spód: 300 g ciasteczek pół kostki masła Sernik: 500 g twarogu 350 g marcepanu 3 jajka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii Polewa: 50 g marcepanu kartonik śmietany 18% pół szklanki cukru(...)łyżki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g migdałów      Masło rozgrzewamy na wolnym ogniu, mieszamy dokładnie z pokruszonymi ciasteczkami (lub miksujemy na gładko), wykładamy na tortownicę i przyklepujemy.       Twaróg w temperaturze pokojowej miksujemy z rozdrobnionym marcepanem lub masą marcepanową - może to chwilę potrwać, bo twarde migdały opornie łączą się z serem. Po chwili dodajemy

sama złodycz
Truskawkowe babeczki na kruchym cieście z zakręconą bezą 214

już tylko złożenie deseru :) Na kruchy spód wykładamy 2-3 łyżki strawberry curd i przykrywamy bezą. Podajemy z dodatkową porcją masy truskawkowej. Z podanej ilości składników wychodzi 5 gigantycznych ciastek. Wspaniały głos, kilka fajnych piosenek - szkoda, że tylko kilka

sama złodycz
Ciastka owsiane z bananem i gorzką czekoladą 199

pyszną, zdrową przekąskę, która nie wymaga spędzenia długiego czasu w kuchni to zapraszam do zapoznania się z poniższym przepisem. Idealna propozycja kiedy macie ochotę na coś słodkiego między posiłkami. Ciasteczka są bardzo sycące i bogate w błonnik. Polecam!! Ciastka owsiane z bananem i gorzką czekoladą Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 0,5 szklanki płatków owsianych górskich 1/3 szklanki(...)Przekładamy na blachę i spłaszczamy, aby uzyskać kształt ciastka. Najlepiej zmoczyć sobie nieco ręce. Masa będzie mniej się kleiła. Pieczemy około 15-17 minut w 160 stopniach, ciasteczka mają mieć lekko złotawy kolor

Mania Gotowania
Tartaletki czekoladowe z kremem cytrynowym i owocami 286

piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-12 minut.  Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone, galaretkę w proszku i sok  z cytryny. Delikatnie mieszamy. Przestudzone ciastka napełniamy kremem i przystrajamy ulubionymi owocami

Moje Kuchenne Rewelacje
Paluchy makowe z ciasta francuskiego 193

Przepyszne makowe paluchy z ciasta francuskiego  - szybkie, proste i pyszne :) SKŁADNIKI    2 prostokątne płaty ciasta francuskiego 250g gotowej masy makowej  z bakaliami

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasteczka z m&m'sami 219

dzisiejsze popołudnie w kuchni królowała moja córcia Alicja ze swoją przyjaciółką Marysią. Zdecydowały się na ciasteczka z m&m'sami. Popatrzcie na zdjęcia. Składniki: 250 g mąki 100 g cukru pudru 2 żółtka 200 g masła szczypta soli 150 g cukierków m&m's Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę i szczyptę soli(...)przygotowanego ciasta wykrawamy ciasteczka, na których układamy cukierki. Blaszkę posypujemy mąką i umieszczamy na niej ciastka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 13-15 minut. Smacznego

Salonik smaków
Ptysie i eklerki z bitą śmietaną 189

wyciskamy przez rękaw cukierniczy ciasta w kształcie podłużnych eklerków lub ptysi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni - ok. 30 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciastka na 10 minut. Po ostudzeniu przekrajamy je na pół i przekładamy bitą śmietaną. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
KAKAOWE MUFFINY / BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY – 0,85 zł 390

stopni, opcja góra i dół, BEZ TERMOOBIEGU – podobno źle wpływa na wypiek muffinów. 2. SKŁADNIKI SUCHE (3 min): posiekajcie czekoladę w małe kawałeczki (takie jak zazwyczaj są w ciastkach) i wrzućcie do sporej miski razem z resztą suchych składników (mąki nie trzeba przesiewać, wiec spokojnie można wrzucić ją prosto z torebki). Całość mieszamy. 3. SKŁADNIKI MOKRE (1 min): wlewamy

Nerds Kitchen
Deserek lodowy 156

mija weekend ?  U nas trochę pochmurnie, ale temperatura jest przyjemna, dlatego na poprawę humorów zjedliśmy sobie lody z kruszonymi ciasteczkami i galaretką, polane sosem karmelowym z miodem.  Pragniemy przedstawić Wam jak w prosty i ciekawy sposób udekorować lody. Tak nie wiele trzeba aby zwykłe lody przemieniły się w wspaniały i kolorowy deser.  Polecamy pobawić się z dziećmi

cookpl
ślimaki czyli deser po francusku:) 282

Przepis na te dziwne zwijaki poleciła mi moja koleżanka Ania. Zainteresował mnie on z dwóch powodów po pierwsze ich wygląd jest dosyć ciekawy i nietypowy, a

ciastkarnia na kruchym spodzie
paluchy czarownicy 196

specjalnego sentymentu do Halloween ale kiedyś już wpadł mi śmieszny przepis, którego nie miałam okazji wykorzystać. Akurat nadszedł dzień w którym przepis sprawdził się jak ulał.  Ciastka te nie są może skomplikowane w wykonaniu ale na pewno mogą wystraszyć. Wystarczy zagnieść kruche ciasto i zrolować je w niewielkie paluchy. Koniec palucha należy posmarować dżemem i przykleić na niego

ciastkarnia na kruchym spodzie
rogaliki krucho-drożdżowe dla smakosza 192

rozwałkować i wykroić trójkąty. Na koniec każdego trójkąta ułożyć trochę marmolady lub dżemu i zwinąć. Gotowe rogale należy ułożyć na brytfankę i piec w 180 stopniach 20 min. gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie