masa nie jest zbyt kwaśna i ewentualnie dosypać cukru pudru. Jeśli mamy herbatniki, można wyłożyć nimi dno tortownicy. Ja robiłam bez ciastkowego spodu, bo akurat nie miałam bezglutenowych ciasteczek ale chyba wygodniej nakładałoby się gdyby użyć herbatników. Masę przełożyć do tortownicy i schłodzić. Wierzch udekorować truskawkami, polać galaretką (najlepiej taką już lekko gęstniejącą
głodny alergikszklanki mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 1 szklanka proszek do pieczenia 2 łyżeczki daktyle 0,5 szklanki sok z cytryny zamiast ciasta można użyć bezglutenowych ciasteczek 1 łyżeczka Bita śmietana z malinami: śmietana kremówka 0,5 litra maliny 0,5 szklanki cukier puder fix do bitej śmietany 0,5 szklanki 1 torebka poncz lub herbata
głodny alergikKruche pierniczki z imbirem, cynamonem i ucieranym cytrynowym lukrem. Idealne na wyjazd na wakacje :) Składniki: skrobia kukurydziana 1 szklanka mąka kukurydziana 1
głodny alergikBabeczki z kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem z mleka kokosowego i borówkami. Warto było poświęcić trochę czasu - dzieci były nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka
głodny alergikBardzo prosta do wykonania i niezwykle efektowna tarta. Kruche kukurydziane ciasto, waniliowy krem budyniowy i soczyste nektarynki tworzą przepyszne połączenie :) Składniki: Ciasto: 250 g bezglutenowa miks
głodny alergikDo zrobienia tych batoników zainspirowała mnie Czytelniczka bloga, której syn nie może jeść zbóż glutenowych, ryżu, kukurydzy i drożdży. Postanowiłam przygotować coś z dostępnych składników - wybór
głodny alergikDawno temu uwielbiałam Rafaello... Chociaż jestem na diecie bezglutenowej od kilkunastu lat, nadal pamiętam je doskonale. Wspomnienie tego smaku łączącego kokos, migdały i białą czekoladę zmusiło
głodny alergikSuper słodki deser dla miłośników marcepana. Kulki marcepanowe kojarza mi się z młodością. Pamiętam że kupować je można było na kilogramy, pamietam też, że były
Smaki EdytyDzisiaj z rana za oknem dużo słońca, ciekawa jestem czy tak będzie przez cały dzień! Mam dla Was chlebek bananowo-czekoladowy. Przyznam,że kiedyś robiłam bananowe ciasteczka owsiane i jakoś do mnie nie przemówiły, dlatego miałam pewne wątpliwości co do tego chlebka, które znane jest także jako ciasto. Znalazłam go na blogu u Buszującej w Kuchni Pauliny
Chocolate Stop Temptingtrzykrotnie zmielonego twarogu 3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka rozdrobnić na piasek, najlepiej blenderem. Wymieszać z rozpuszczoną margaryną . Wysypać na dno foremki. Odstawić na 15 min do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. Wszystkie składniki do masy serowej , umieścić
Wypieki Ulimleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wylewamy na pierwszą warstwę. Na koniec wtykamy Crispearls Białe Callebaut, są to malutkie kuleczki, faktycznie przypominające małe perełki. Są to takie mikro ciasteczka oblane grubą warstwą białej czekolady. Są tak pyszne, że można je podjadać na sucho. Dodatkowym ich atutem jest, to, że zachowują swoją chrupkość mimo zatopieniu ich w czekoladzie. Po zatopieniu perełek
Blondynka GotujeByć dzieckiem na diecie ... smutne, aczkolwiek coraz częstsze zjawisko. Odmawiać sobie niemal wszystkiego, tego co jedzą rówieśnicy. Patrzeć z zazdrością, a może smutkiem i żalem, jak ona zjada kolejne ciastko .... "bo ja nie mogę - jestem na diecie"... Ale można sprawić przyjemność, zaspokajając pragnienie na ciasto i upiec pyszne, czekoladowe brownie z kaszy jaglanej. I choć nie jest to klasyczne ciasto
kolorowotorcikowoczęsto przygotowywane i podawane w Hiszpanii jako tapas. Talerz przekąsek , coś do picia i dobre towarzystwo to gwarancja fajnego wieczoru. Na przekąskę do piwa czy wina świetne są też Ciasteczka z parmezanem - próbowaliście już ? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza