składniki * 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej * 1 szklanka cukru pudru * 200 g masła lub margaryny * 1/6 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 żółtka * 2 łyżeczki
Mix smakuPrzepis pochodzi z bloga Moje Wypieki, z kilkoma moimi modyfikacjami. Babeczki w smaku podobne są do popularnych pączków z dziurką. Kwaskowa konfitura przełamuje słodki smak. To
Szefowa kuchnilodówce kilka dni, ale ja je w ciągu 2 dni zrobiłam z mleka owsianego koktajl owsiano-malinowy , a z pulpy owsianej, która pozostała po produkcji mleka przygotowałam pyszne ciasteczka owsiane bez jajka, bez tłuszczu, bez mąki i bez cukru. Przepisy podam w osobnych postach. Smacznego! The post Mleko owsiane appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś zapraszam na proste, szybkie i pyszne muffinki z mielonymi migdałami i nutą orzeźwiającej cytryny. Muffinki są puszyste i wilgotne w środku a na wierzchu lekko
Monia miesza i gotujePorcja na 4 sztuki 1 jajko 4 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka otrąb owsianych 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżeczki jogurtu 2 łyżeczki proszku do
Humanistka w kuchniprzez około 15 minut. Z cukru pudru i soku z cytryny przygotowujemy lukier, który nakładamy na zimne ciastka. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i dekorujemy nią ciasteczka. Przepis pochodzi z jednego z numerów czasopisma „Świat kobiety
Humanistka w kuchniowsiane, miód, cukier, proszek do pieczenia, odsączone z wody rodzynki i resztę dodatków. 4. Masę wygniatamy i wstawiamy na 20 min do lodówki. Pieczenie: 1. Formujemy kształtne, płaskie ciasteczka, które wykładamy na pokrytą papierem do pieczenia blachę (lepiąc ciastka opłukujemy ręce chłodną wodą). Temperatura: 180 stopni Grzałka: góra - dół Czas pieczenia: 10 - 15 min (Piekłam 15 min i ciastka
Malowane smakiemmój ogród zaczął dawać mi wszystko co dojrzewało przez tyle czasu:). Na pierwszy rzut poszły piękne i dojrzałe orzechy laskowe. Okazało się, że zebrało ich się całkiem sporo, dlatego ciasteczka z nimi to był dobry pomysł. Oczywiście nie wykorzystałam wszystkich, ale z pewnością nie zmarnują się :). Czytaj więcej
Pasja tworzeniaszykujemy dla Was niespodziankę, dlatego koniecznie musicie nas polubić na FB . Mnie możecie śledzić na Instagramie . To był wspaniały tydzień : * niespodzianki uwielbiam #darylosu * kawa zawsze na tapecie * będą ciasteczka - pyszne, maślane * kawa być musi koniecznie :) bez niej nie zaczynam dnia! * udzielam wywiadów już po gazetach * wspaniała wizyta bratowej i brata z najlepszymi dzieciakami na świecie
Magiczne Życie MartyEfektowne, kruche ciasteczka w postaci kwiatków. Kształty wymuszone foremkami, które miałam pod ręką. W oryginalnym przepisie ze starego zeszytu miały być róże wycinane foremką o czterech płatkach. Ponieważ takiej nie posiadam z konieczności użyłam gwiazdki, śnieżynki i szklanki. 60 dag mąki 20 dag cukru pudru 20 dag margaryny 4 żółtka 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Praktyczna pldelikatnie podsypując mąką, ale nie za dużo. Następnie przy pomocy radełka wykrwawmy z ciasta faworki (zdjęcia poniżej). Każdy faworek przekładamy przez zrobioną w nim dziurkę i smażymy na tłuszczu. Ciasteczka smażymy z obydwu stron na delikatny złotawy kolor. Chrust przekładamy na tacę wyłożoną ręcznikiem kuchennym do odsączenia. Przed podaniem faworki posypujemy obficie cukrem pudrem
Kulinarne przygody GatityBlok czekoladowy, kakaowy czy czekoladopodobny. Kojarzy się nam tylko z jednym - z rarytasem z czasów beztroskiego dzieciństwa w PRLu. Pamiętam jak dziś kolejki do sklepu
bistro mamaGofry domowe to idealny pomysł na słodki podwieczorek lub drugie śniadanie. Możemy je podawać na niezliczone sposoby, posypane tylko cukrem pudrem lub z dodatkiem bitej śmietany
Kulinarne przygody GatityPączki na podstawie przepisu Tatter z cincin.cc. Pączki nigdy nie były moją specjalnością. Raczej niechętnie się do nich zabierałam w obawie o kiepski efekt końcowy. Przepis
Praktyczna plPyszne kruche orzeszki to smak dzieciństwa. Miałam przepis ale nie miałam maszynki. Teraz jak mam już maszynkę to przepis mi gdzieś zaginął. Ale w internecie, na
Monia miesza i gotuje