Faworki są pyszne i chrupiące. Jednak polecam w celu wyrabiania i wałkowania ciasta uśmiechnąć się do jakiegoś mężczyzny :) Ciasto musi być bardzo cienko
Aga w kuchniPrzepis na te ciasteczka bez pieczenia znalazłam na blogu Smakocie i łakocie . Postanowiłam dodać od siebie jeszcze orzechy włoskie. Ciasteczka wszystkim smakowały, jednak następnym
Aga w kuchniOstatnio miałam ochotę na drożdżowe rogaliki. Kiedyś próbowałam już je zrobić, ale za nic na świecie nie chciały przypominać kształtem rogalików. Wiedziałam, że miały
Aga w kuchniTak mnie naszła ochota na te szyszki, że musiałam je zrobić :) Są pyszne i przypominają mi dzieciństwo... pamiętam jak kupowałam je w szkolnym sklepiku po 50
Aga w kuchniKarmelowe płatki z migdałami... idealnie pasują do popołudniowej kawy, taka mała słodka przekąska :) Składniki: 70 g płatków migdałowych, 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego. Przygotowanie:
Aga w kuchniCzasem mam ochotę poczuć się jak dziecko i wtedy robię takie pyszne ciasteczka z m&m's, do tego szklanka mleka i
Aga w kuchniW końcu kupiłam sobie nowy rękaw cukierniczy i zestaw tylek ;) Tak naprawdę dopiero zaczynam się uczyć dekoracji tortów/ ciast/ ciasteczek ... te kwiatki na waflach
Aga w kuchniJuż od dawno za mną chodziły rurki z bitą śmietaną... wyszły naprawdę pyszne! Kruche rurki można przechowywać w szczelnych pudełkach i nadziewać, kiedy ma się
Aga w kuchniBatoniki owsiane wg. Nigelli są dość popularne na różnych blogach kulinarnych, nie mogłam być gorsza i musiałam je zrobić ;) Jedyny mój błąd jaki zrobiłam to
Aga w kuchniWczoraj był Dzień Blogera i w związku z tym chciałabym życzyć zarówno tym znanym, jak i tym mniej znanym mi blogerom nowych pomysłów, inspiracji i
Aga w kuchnidniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. Malibu przelewamy do karafki. Wyciśnięte wiórki kokosowe można użyć do ciast, ciasteczek, pralinek lub deserów
Aga w kuchniZimtsterne to najpopularniejsze niemieckie ciasteczka bożonarodzeniowe. Choć te prawdziwe ciasteczka składają się tylko ze zmielonych migdałów, to dla mnie lepsze są wymieszane z orzechami laskowymi
Aga w kuchniSKŁADNIKI: 100 g zmielonych pistacji, 100 g zmielonych orzechów laskowych, 4 jajka, 50 g mąki, 5 łyżek cukru, szczypta soli. 2 łyżki maku, lukier, czerwony pisak
Aga w kuchnimakreli Graal , 2 łyżki masła, 4 kromki razowego pieczywa, natka pietruszki. Przygotowanie: Za pomocą kieliszka wycinamy z chleba kanapeczki w kształcie kółek. Możemy wycinać także foremki do ciasteczek. Każdy wycięty chlebek smarujemy masłem. Następnie nakładamy po łyżeczce sałatki i rozsmarowujemy ją. Układamy kanapeczki na talerzu. Posypujemy natką pietruszki
Aga w kuchni