Chrupiące ciasto francuskie … subtelny smak bananów … i obłędny zapach kokosowego Malibu – czyż nie brzmi smakowicie?Nie tylko brzmi , ale dokładnie tak samo smakuje
Ostra na SłodkoUwielbiam ciasteczka fornetti! Ile razy przechodzę obok stoiska , gdzie je wypiekają , zawsze muszę się na nie skusić! Pamiętam je jeszcze z czasów ” młodości” , kiedy to razem z mamą jeździłam czasami po brata do szkoły i zawsze wstępowałyśmy do tesco , bo wiedziałyśmy , że tam je wypiekają! Chrupiące ciasto francuskie wypełnione nadzieniem. U mnie sezonowo – z rabarbarem i płatkami
Ostra na SłodkoSezon rabarbarowy z pełni , więc korzystajmy! Z rabarbarem robiłam już jak wiecie ciasto drożdżowe i ciasto budyniowe . Ostatnio były też drożdżówki i ciasteczka fornetti z rabarbarem. Dziś mam dla Was przepis na ciasto jogurtowe ucierane. Niesamowicie miękkie , puszyste , a zarazem wilgotne. Słodkie ciasto w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem tworzy fantastyczną całość , która posmakuje nawet tym , którzy za rabarbarem nie przepadają
Ostra na SłodkoWiem , że część z Was już od dawna tego przepisu u mnie wypatruje!Pokazałam kiedyś zdjęcie, a po przepisie ślad zaginął <tak , tak lenia miałam
Ostra na SłodkoNo! Są!Tak jak obiecałam!Przepyszne , mięciutki , delikatne i niesamowicie pachnące cinnamon rolls – czyli drożdżówki ślimaczki z cynamonem.Sprzedawane m.in w popularnych cukierniach Cinnabon.Po jednym
Ostra na SłodkoMokre w środku , kruche z zewnątrz …Mowa o kokosankach!Ich smak kojarzy mi się z dzieciństwem i tymi najmilszymi wspomnieniami , dlatego też zajadam je z
Ostra na SłodkoNo to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-domowe-ciasteczka-migdalowe-bez-pieczenia
Ostra na SłodkoJuż kiedyś wspominałam , że w zamrażarce zawsze mam schowane ciasto francuskie.Tak na czarną godzinę ;)No bo albo słodkości mi się zachce … albo ktoś wpadnie
Ostra na SłodkoNo to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-wytrawne-chrupiace-ciasteczka
Ostra na Słodkobłyszczały jak flesze aparatów! . Na sam koniec wszystkie dekoracje znalazły się na stole, tak by każdy mógł podziwiać dzieła pozostałych grup. Były cupcakes … cake popsy , muffiny i inne ciasteczka! . Wszystkie pięknie udekorowane! . Wspólne zdjęcia na koniec, ubieranie choinki i niesamowite prezenty dla każdej z nas umiliły nam koniec warsztatów. . PODSUMOWUJĄC: Co prawda niczego nowego się nie nauczyłam, ale znów
Ostra na Słodkosklepie. W tradycyjne, znane nam dania wpleciona często jest oryginalność, która sprawia , że z wielką przyjemnością ma się ochotę wypróbować ( ja wypróbuję! ) kilka z nich. Suflet czekoladowy … lawendowe ciasteczka … sernik taksówkarza … nadziewane piersi z kurczaka … naleśniki … zapiekane ziemniaki … i wiele wiele innych kuszących przepisów , wśród których z całą pewnością każdy znajdzie coś dla siebie
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa. Niezastąpiona w świątecznych wypiekach. Świetna do makowców, pierników, ciasteczek czy dekoracji ciast. Smakuje o wiele lepiej niż ze sklepowych półek. Post Kandyzowana skórka pomarańczowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujedowolne kształty i dekorować wg własnych upodobań, a tym samym dostosować do każdej okazji. Polecam. 5 opakowań budyniu waniliowego (można użyć malinowego lub czekoladowego jeśli chcemy mieć kolorowe ciasteczka) 3 jajka 1/2 torebki proszku do pieczenia 35 dag masła 50 dag mąki tortowej 25 dag cukru pudru Dodatkowo: marmolada do sklejania ciastek czekolada lub lukier do dekoracji cukier puder
Praktyczna pljakaś szczególna historia, albo zabawna sytuacja? Na nie również czekam. Mam nadzieję, że akcja pomoże nam poznać świąteczne specjały z różnych stron światata oraz, że zbierzemy pokaźny spis wybornych ciasteczek, znakomitych ciast, strucli czy puddingow. Akcja trwa od 11 grudnia do 5 stycznia 2015. Zapraszam serdecznie. Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. <a href="http://durszlak.pl
Mia Cucina SofietaNiezastąpiony do ozdabiania pierniczków lub sklejania chatek piernikowych. Lukier ten świetnie się nakłada na ciasteczka oraz pięknie się na nich wygląda. SKŁADNIKI białko z jednego jajka szklanka cukru pudru łyżeczka soku z cytryny szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białko ubi ć na sztywno, cały czas ubijając dodawać cukier oraz sok z cytryny, miksować do momentu uzyskania, gęstego, gładkiego, lśniącego lukru. Według
RAROSSA