ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1148/2595)

ekspresowa sałatka 305

składniki: 4 jaja 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę

Domowy Smak Jedzenia
mini corn dogi imprezowa przekąska 681

składniki: 110 g mąki kukurydzianej 90 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 190 g maślanki

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak w kremowym sosie serowo – śmietanowym 131

Czasami zdarza się, że ponad wszystko nie chce nam się gotować, ale fakt że należy nakarmić dzieci czymś innym aniżeli ciastkami, gumami, cukierkami i lizakami sprawia że z ciężkimi nogami zaciągam się do kuchni. Wczoraj miałam właśnie takie popołudnie. Po powrocie z kina nie miałam pomysłów na gotowanie – cieszyłam się tylko z faktu że chociaż […] The post

Magiczny Garnek
Proste ciasto na pizzę 210

Dotąd na ciastkożercach pojawił się przepis na mini pizzeriny lub na muffinki pizze , dziś klasyk czyli przepis na proste ciasto na pizzę – może przyda się

Ciastkozercy
Racuchy wigilijne z cukrem pudrem 122

Proste i szybkie danie - w wigilię obowiązkowo pojawiały się pod koniec pośniku, to był taki słodki akcent, bo ciastek i słodyczy tego dnia nie jedliśmy. Racuchy smażone na patelni, posypane cukrem pudrem, raz większe, raz mniejsze (zależy kto smażył) zawsze były pyszne. Przepis ilustrowany tego dania znajdziecie  tutaj .  0,5 kg mąki pszennej 20 g. świeżych drożdży

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babeczki makowe z kruszonką 155

składniki, na sam koniec dodać pianę z białek Wykonanie  Przygotować formę do muffinek. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 2 -3 mm, szerokim kubkiem lub foremką do wycinania ciastek wycinać koła, umieszczać je formie na muffinki, wylepić dokładnie dno i boki, dociskając. Do środka nałożyć masy makowej, do wysokości babeczek. Kruszonka:   Przygotować kruszonkę: mąkę wymieszać z cukrem

Kubki smaku
Sernik z musem brzoskwiniowym 145

mazisty dość ciężki. Zapraszam... Skala smaku 10/10 ja zrobiłam na małej blaszce, sernik najlepszy na drugi dzień. Źródło blog "babeczka.zuzka" Spód ciasteczkowy: 200 g herbatników 75 g roztopionego masła Ciastka zmiksować na proszek za pomocą malaksera lub blendera,  Dolać masło, wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wyłożyć masę ciasteczkową, uklepać, włożyć

Kubki smaku
pychotka vel Pani Walewska 805

składniki: 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 250 g masła 6 żółtek wykonanie: Na stolnicę wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem

Domowy Smak Jedzenia
Cytrusowy deser w wersji świątecznej 139

może być lejąca, ale też nie może stężeć na tyle, że da się z niej wykrawać różne kształty). Dno tortownicy wyłożyć piernikami. Wolne miejsca między piernikami wypełnić połamanymi ciastkami. Z budyniu i soku ugotować budyń wg zaleceń producenta z tą różnicą, że zamiast mleka w ilości 0,75 l dodajemy sok w ilości 0,9 l. Do gorącego budyniu

Weekendy w domu i ogrodzie
ekspresowa sałatka śledziowa z papryką i jajkiem 237

składniki: 200 g śledzi w oleju 100 g czerwonej papryki 40 g czerwonej cebuli 2 jaja natka pietruszki pieprz majonez wykonanie: Śledzie odsączamy z oleju, kroimy

Domowy Smak Jedzenia
Jabłkowa krówka bez pieczenia 594

mascarpone-jest po prostu rewelacyjne polecam każdemu SKŁADNIKI:  (na formę ok 22x33 cm)   herbatniki (na 4 warstwy, u mnie wyszła 1 duża podwójna paczka + kilka ciastek z kolejnej) 1 puszka masy krówkowej (u mnie z Gostynia) 600 ml śmietanki 30% 1 śmietan-fix (można pominąć)  250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki

Swojskie jedzonko
Kora orzechowa z brzoskwiniami 615

budyń, miksować do uzyskania jednolitego kremu.   Połowę kremu wyłożyć na pierwszy placek orzechowy, na placku poukładać nasączone w kawie i spirytusie delicje (czekoladą do dołu). Na ciastka wyłożyć resztę kremu, zostawiając kilka łyżek. Całość przykryć drugim plackiem orzechowym i wysmarować odłożonym wcześniej kremem. Na kremie poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość zalać tężejącą, wcześniej rozpuszczoną

Nastoletnie Wypiekanie
miodownik z masą kajmakową 452

składniki na ciasto: 520 g mąki 250 g cukru 160 g masła 3 łyżki płynnego miodu 3 jajka 1 łyżka kakao 3 łyżeczki sody wykonanie: Mąkę

Domowy Smak Jedzenia
Pierniki z koglem moglem i alkoholem 123

elastyczne. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Ciasto dzielimy na dwie części aby było nam wałkować.  Wałkujemy na około 5 mm i wycinamy różnego rodzaju ciasteczka. Należy pamiętać ,że ciasta powiększą nieco swoją objętość. Układamy powycinane ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180*C przez od 10 - 15 minut ( najlepiej obserwować

W Moim Magicznym Domu