Chrupiące korzenne herbatniki – Nowe, pyszne, chrupiące ciastka w Małej Cukierence. Wspaniale smakują, apetycznie wyglądają i cudownie pachną. W przygotowaniu są proste i szybkie. W przepisie nie ma jajek. Aromat migdałowy, jeśli nie lubimy lub nie mamy, można pominąć, ciastka i tak będą ładnie pachniały przyprawami. Przepis zrobiłam raz z masłem i raz z margaryną, obie wersje są znakomite(...)wycinać ciasteczka i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciasteczkami zachować odstępy. 4. Wierzch ciasteczek posmarować białkiem, patrz FILM i wyłożyć płatki migdałowe, lekko docisnąć. 5. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji termoobieg przez około 16 minut, aż się przyrumienią (na termoobiegu można piec dwie blachy naraz). Na funkcji góra – dół
Mała CukierenkaSkładniki: Ciasto pomarańczowe: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 250 g margaryny 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia
Ciastka - domowe słodkości