Ciasteczka? W sumie to chyba bardziej małe batoniki, ale co by to nie było, są po prostu pyszne :-) Do ich przygotowania możecie użyć dowolnych bakalii, ale ja proponuję Wam właśnie takie zestawienie :-) Są aromatyczne, a dodane bakalie fantastycznie wiążą wilgoć z bananów... pycha... SKŁADNIKI 2 - 3 dojrzałe banany (w zależności od wielkości) 1 szklanka grubych płatków owsianych 1/2 szklanki
Czary - gary w kuchnidomowe ciasteczka owsiane. Szczerze mówiąc zawsze omijałam je w cukierniach szerokim łukiem, a tu takie zaskoczenie- przepyszne. Oczywiście poprosiłam o przepis, aby dzielić się z Wami tym smakołykiem. Dzięki Iwona. SKŁADNIKI: 1 kostkę masła 2 jajka 3/4 szkl. cukru trzcinowego( w oryginale 1 szkl.) 1 cukier z prawdziwą wanilią lub laska wanilii 1 szkl. mąki 2,5 szkl. płatków owsianych
Kuchnia Beatyciasteczka z ekologicznej mąki Składniki (na ok. 10 ciastek): 1 szklanka mąki (u mnie Ekologiczna mąka Szymanowska) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/3 szklanki oleju rzepakowego (u mnie Olej Polski Rzepakowy) 1 duże jajko 1/3 szklanki brązowego cukru 1 szklanka startej marchewki 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki płatków owsianych Mąkę
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaciasteczka z dodatkiem bezglutenowego musli i chia. Użyłam mojej własnej mieszanki musli w której znalazły się płatki kukurydziane, płatki z brązowego ryżu, kasza gryczana preparowana, rodzynki i kawałki suszonych moreli. Bardzo proste do wykonania i rewelacyjne w smaku. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 190 g roztopionego masła 140 g bezglutenowego musli z owocami ( u mnie miks własny) 100 g bezglutenowych płatków owsianych
Kuchnia bezglutenowaciasteczek. Wersja, do której na pewno będę wracać, zmieniając tylko czasami zestaw bakalii. :-) Ciastka nie są suche, świeży sok jabłkowy Marwit dodaje im miłego posmaku i naturalnej słodyczy. Z przepisu wyszły mi 32 ciastka. Nie są zbyt słodkie, więc można dosłodzić je dowolnym słodzidłem, choć mi odpowiadają w takiej wersji. Są idealne na zdrową przekąskę! 1 szklanka płatków owsianych
Szefowa kuchniJesień już tuż tuż, ale można jeszcze znaleźć w sklepach ostatnie letnie owoce. Dziś mam dla Was prosty deser malinowy – delikatny i puszysty mus, który
Ciastkozercyskładniki na ok. 12-14 szt.: 100 g mąki orkiszowej 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 100 g cukru 2 jajka
Domowy Smak JedzeniaDawno, dawno nie miałam wypiekowego śniadania, aż dziś nadszedł ten dzień :) Jak pewnie zauważyliście ostatnio szaleję z przepisami, które w składzie mają odżywkę białkową, tym razem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciastka mają w sobie wszystko to czego nieustannie szukacie w nieudolnych wersjach ciastek owsianych sprzedawanych w sieciówkach, i nie znajdziecie dopóki sami nie spróbujecie zrobić właśnie tych ciasteczek. Są lekko ciągnące, nie za płaskie ani nie za grube, nie za słodkie, mogą być bardzo duże lub takie na jeden raz, nadziane masą pyszności, jak orzechy, gorzka czekolada, czy nawet suszona(...)Czas przygotowania: 30 min 200 g miękkiego masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki białego cukru 1 jajko 1 łyżka melasy * 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/ 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki mąki kukurydzianej ok 50 g posiekanych orzechów laskowych 100 g posiekanej gorzkiej czekolady *melasa
Słodki KompromisSłodkie i zdrowe – batoniki z mieszkanki płatków zbożowych. Proste w przygotowaniu, możecie do nich dorzucać różne suszone owoce, kawałki czekolady, orzechów lub po prostu zmiksować
Pink EnvelopeSkładniki: 1/3 szklanki masła (76 g); 1/3 szklanki miodu (u mnie lipowy); 1/2 szklanki cukru trzcinowego; 1/3 szklanki masła orzechowego, kremowego (bez kawałków orzechów); 2 szklanki
Gospodyni MiejskaSKŁADNIKI: 1/2 serka śmietankowego typu Almette 1/2 dużego banana 1/2 szklanki otrąb żytnich 1/2 szklanki płatków 5 zbóż (np. jęczmiennych, owsianych, kukurydzianych, pszennych, żytnich) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na początek łączymy serek śmietankowy z rozgniecionym bananem. Następnie dodajemy całą resztę składników i dokładnie(...)mieszamy. Tak przygotowaną masę nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując jednocześnie kształt naszych ciasteczek. Pieczemy w temp. 180 stopni do momentu aż się zarumienią (około 30 minut). Dodam, że z podanej wyżej ilości składników wychodzi około 15 ciasteczek. W efekcie końcowym są dość wilgotne i miękkie
wege i kropkaPomysł na te batoniki znalazłam tutaj i już wiedziałam, że muszę je zrobić. Od siebie dodałam tylko trochę rodzynek i żurawiny. Są pyszną i zdrową przekąską
Magiczne Życie Martyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z portalu: gotowane.v9. pl (Betty). Ciastka należą do typu tych twardszych. Są kruche i mocno orzechowe
Di gotujeJednak nie porzuciłam dyni i dobrze, bo pod postacią dodatku do muffinek zdecydowanie mi odpowiada i smakuje ;) Może dlatego, że nie czuć w nich
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość