ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:122/431)

Mini mazurki na prezent lub do koszyczka 139

rozsmarować na upieczonych ciastkach. Marcepan rozwałkować na grubość ok 3mm, taką samą foremką jak ciastka, wyciąć kształty z marcepanu. Położyć na śliwkach, lekko docisnąć. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polać mazurki. Udekorować mini ciasteczkami, posypką, płatkami migdałów. Nadzienie II: 200g masy kajmakowej 150g solonych orzeszków ziemnych 100g gorzkiej czekolady Ciasteczkowe spody posmarować masą kajmakową, posypać orzechami. Czekoladę roztopić w kąpieli

Obiad gotowy
Ciasteczka Owsiano - Imbirowe Oblane Czekoladą 148

Super mięciutkie ciasteczka z wyraźnym smakiem imbiru. Możemy ich nie oblewać czekoladą gdyż i tak są same w sobie bardzo smaczne :) Składniki na jedna dużą blaszkę ciasteczek: 120 gr mąki 50 gr płatków owsianych 100 gr masła 1 jajko 7-8 łyżek cukru ( u mnie pół na pół z kokosowym cukrem ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 i 1/2 łyżeczki

Gotowanie...to proste !
Mazurek Toffee z Daktylami i Solą Morską 187

mazurek mnie oczarował. Jak go tylko zobaczyłam na  Kwestia Smaku  wiedziałam, że będzie idealny dla mnie. Daktyle, czekolada i sól morska. Jedliście kiedyś ciasteczka czekoladowe z bardzo subtelną nutą soli? Ja jadłam i ten smak mnie oczarował, przepis na te ciasteczka znajdziecie TU . Spróbujcie, bo warto. Mazurek o trójwymiarowym smaku. Nic więcej nie napiszę. Kochani do dzieła(...)śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki masła roztopionego 1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki cukru trzcinowego Skworcu szczypta soli morskiej 100 g suszonych daktyli Skworcu Dekoracja: 50 g mlecznej czekolady sól gruboziarnista morska - ja użyłam różowej himalajskiej Wykonanie: Forma o wymiarach 20*30 cm Ciasto:  Do miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, wsypujemy cukier i mieszamy suche składniki łyżką. Dodajemy zimne

Blondynka Gotuje
Torcik kokosowo-borówkowy bez pieczenia 203

jagodowej galaretce. Poezja! Ile ja się pochwał za ten torcik nasłuchałam to głowa mała ;) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: (tortownica 28 cm) Spód ciasteczkowy: 30 dag ciasteczek (np. herbatniki, kruche) 150 g masła 100 g czekolady mlecznej (można pominąć) Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego* (tylko biała część(...)lodówce) 1/2 szkl likieru kokosowego 100 g białej czekolady 3 łyżki żelatyny 5 łyżek zimnej przegotowanej wody Dodatkowo: 350 g borówek/jagód 2 galaretki jagodowe 3 szkl wrzątku *jeśli chcemy, żeby smak kokosowy był wyraźniejszy, należy użyć 2 puszki mleka kokosowego (ilośći żelatyny nie trzeba zwiększać) 1. Ciasteczka zmiksować w malakserze na piasek (ewentualnie można je rozwałkować lub roztłuc

Kto ugości moich gości?
Cynamonowe owsiane ciastka z orzechami włoskimi i czekoladą 134

Znów owsiane ciasteczka. Przepraszam Was z powielanie przepisu, ale do tych ciastek mamy słabość od niedawna. Robiłam wiele razy różne tego typu słodkości, ale nigdy nie cieszyły się szczególnym powodzeniem, natomiast ostatnio mój Brat rozsmakował się w takich kupnych odpowiednikach, więc postanowiłam go przestawić na domową wersję. I ta przypadła mu do gustu(...)duże jajko łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 szklanka mąki pszennej 1 1/2 szklanki płatków owsianych 2 garści orzechów włoskich 150 g chipsów z gorzkiej czekolady lub grubo pokrojonej gorzkiej czekolady Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać jajko, cynamon i dobrze ubić. Dodać mąkę, sodę, i sól. Wymieszać. Wsypać

Słodkie inspiracje
Ciasteczka pomarańczowo-czekoladowe 145

ucieramy z jajkiem i cukrem na puszystą masę, dodajemy do niej skórkę oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Przestudzoną czekoladę dodajemy do wcześniej przygotowanej masy i mieszamy z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zagniatamy ciasto a następnie rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 C. Mi z tych proporcji wyszło 35 ciasteczek

Zainspirowana w kuchni
Rurki z ciasta francuskiego z kremem kawowym 89

Prosty, a jednocześnie wspaniały deser z ciasta francuskiego. Obtoczenie rurek przed pieczeniem w trzcinowym cukrze nadaje im zarówno słodyczy jak i dodatkowej chrupkości. Świetnie komponują się

Smaki Na Talerzu
Sernik zamiast tortu 157

ricotty 500 g twarogu śmietankowego 300 g białej czekolady 5 jajek dodatkowo: opakowanie wafelków w czekoladzie ( u mnie Pryncypałki 250g) gorzka czekolada 100 g biała czekolada 100 g  mleko 2x50 ml wykonanie: Ciasteczka miksujemy na piasek i dodajemy do nich stopione masło.Dokładnie łączymy i gotową masą wykładamy spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie ugniatamy i wygładzamy powierzchnię

Przysmaki Karolki
Orzechowe ule - wersja świąteczna 184

święta. Zostawiam dla Was linki do tym poprzednich ciasteczek : ule czekoladowe , ule orzechowe , ule wytrawne .  Składniki : * 200g mielonych orzechów - u mnie laskowe i włoskie * 200g cukru pudru trzcinowego * białko jajka - u mnie od wiejskiej kury, więc nie miałam żadnych obaw, ale takie sklepowe najlepiej sparzyć * kolorowe lukry i ozdobne cukiereczki, czekolada biała bądź polewa Przygotowanie : Banalnie proste czyli mieszamy(...)nich ciasteczka, które odkładamy na kilka godzin do lodówki. Nadziewamy musem.  Ozdabiamy według upodobań - u mnie bałwanki są z białą czekoladą i kakaową posypką, dzwoneczki z czerwonym lukrem a choinki z zielonym plus gwiazdki. Spody ciasteczek wycinałam z orzechowych oblatów. Foremki otrzymałam od sklepu MYKITCHEN.  Zapraszam Was do  sklepu  oraz na   FB .  Tutaj znajdziecie

Magiczne Życie Marty
Pyszne wafle w 3 smakach 91

Wafle i trufle to zdecydowanie moje ulubione domowe małe słodkości. Do listy najpyszniejszych domowych wafli z całym przekonaniem dopisuję również i te. Idealnie przeplatają się w

Smaki Na Talerzu
Domowe pieguski. 133

Naszło mnie na ciasteczka, to zrobiłam :) Miękkie, kruchutkie, maślane pieguski. Zrobiłam z czekoladą, migdałami i rodzynkami. Można je zrobić tylko z czekoladą, dodać bakalie, takie jakie lubicie, lub orzechy. Ich zaletą, jest nie tylko smak, ale również to,że są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Potrzeba tylko kilka składników, chwila czasu i można zajadać się pysznymi, domowymi ciastkami. Pamiętajcie(...)ciastka powinny wystygnąć :) Mój mąż, zajadał, jeszcze ciepłe :) Z tej porcji składników, wyszło mi 25 ciasteczek. Składniki: 100 g. masła 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 40 g. czekolady gorzkiej garść migdałów garść rodzynek Wykonanie: Migdały i rodzynki pokroić na mniejsze kawałki. Czekoladę, posiekać nożem. Masło utrzeć mikserem z cukrem.Doda

Agusiowe smakołyki
Truflowiec z bakaliami 174

PRZYGOTOWANIE: Spód: Herbatniki  maślane pokruszyć drobniutko w woreczku foliowym ,masło rozpuścić  w mikrofali, Czekoladę połamać , rozpuścić  w kąpieli wodnej, połączyć z ciasteczkami oraz masłem wyrobić masę. Wylepić  dno silikonowej formy o średnicy 20 cm do tarty i włożyć do lodówki. Masa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej cienkim strumieniem wlać rum i dodać żółtka , wymieszać.  Białka

Wanilia i Kardamon
CYNAMONOWE CIASTKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ (albo bez) 164

Jedna z naszych najlepszych słodkich przekąsek. Pokochały ją zwłaszcza nasze zapracowane łobuziaki- na drugie śniadanie, jako przekąska między zajęciami albo podczas spacerów- idealne. Nie zajmują dużo

OliveandThyme
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 202

Ostatni dzwonek na świeże maliny zbliża się nieubłaganie. Polecam Wam upiec bardzo mocno czekoladowy, sycący, wilgotny tort z malinami i bitą śmietaną. To prawdziwa uczta dla

maniapieczenia
Babeczki kokosowe (bezglutenowe) 158

 Tym razem przepis na bardzo proste i bardzo smaczne babeczki kokosowe , oczywiście bezglutenowe . Nie są w intensywnym kokosowym smaku (taki smak rezerwuję do kokosanek) ale

Kawa z mlekiem
Czekoladowe muffinki z pająkiem 128

łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka 2 jajka 100 g masła 150 g czekolady gorzkiej krem: 150 g białej czekolady 100 ml śmietany 30% 200 g serka mascarpone dodatki: śliwki suszone ciasteczka Oreo oczy cukrowe opcjonalnie klej spożywczy Przygotowanie: muffiny: Masło roztapiamy (na małym ogniu) z połamaną czekoladą cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i dodajemy(...)papilotkami do 1/2 wysokości foremek. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. krem: Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie, studzimy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia miksujemy mascarpone dodając masę czekoladowo-śmietankową. Na ostudzone muffiny wyciskamy za pomocą worka cukierniczego trochę kremu, na nim na górze kładziemy ciasteczko oreo (połówka bez białej masy). Suszone śliwki kroimy w drobne paski

Bon appetit mon amie