Studzimy. Wystudzone muffinki polewamy polewą czekoladową i zdobimy posypką dekoracyjną. III - CIASTECZKA PIERNIKOWE Gotową masę wylewamy na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 min. Studzimy. Po wystudzenia, za pomocą wykrawacza do ciastek, wycinamy dowolne, świąteczne kształty. Gotowe pierniczki polewamy polewą czekoladową i zdobimy posypką dekoracyjną. Rada
Kuchnia MagdaLenywięcej czasu :) Pierwsze pierniczki już dawno zjedzone. Dzisiaj była tura ciasteczek i się zastanawiam, jak długo one wytrzymają. Coraz częściej mam wrażenie, że nocą po naszej kuchni chodzą krasnoludki i wyjadają wszystkie słodkości z pudełek i puszek :P Dzisiaj przed Wami przepis na moje ulubione pierniczki świąteczne. Nadziane marmoladą i polane czekoladą (choć i bez niej są wspaniałe). Proponuję
My simple kitchenTo ciasto łączy w sobie wszystkie elementy które bardzo lubię. Miodowe ciasto upieczone z orzechami włoskimi a w środku masa serowa :) Jak dla mnie bomba. Ciasto
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaWszyscy ostatnio pieką pierniczki , u mnie w domu za nimi nie przepadają ale ja je lubię :) więc postanowiłam upiec sobie kilka , tak przed świątecznie na próbę
Sama słodycz i szczypta chiliDopiero wczoraj wieczorem (koło 23) uzmysłowiłam sobie jak dawno nie dałam nowego przepisu! to dlatego, że zaraz po przyjeździe zostałam wciągnięta w przygotowania świąteczne, dlatego dziś
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmigdałów, zanurzanie ich w cynamonowym karmelu sprawia, że przenosimy się w świąteczny klimat, a aromat przypraw otula nas jak ciepły koc. Czy jest coś lepszego niż przygotowanie miseczki cudownie smakowitego sosu karmelowego, błyszczącego masłem i kremowego od śmietanki? Jest! Połączenie tego wszystkiego w jedno, razem ze smakiem ciasteczek korzennych, likieru i lodów! Rany! Jakie to pyszne! Nasza dzisiejsza propozycja
Plate of JoyZ tych babeczek jestem naprawdę dumna! Nie tylko świetnie (i odświętnie) wyglądają, ale też bosko smakują. Kiedy w ubiegłym roku szukałam świątecznych inspiracji natknęłam się na
Kulinarne Inspiracjetego jest to zapowiedź czegoś pysznego. Czasami są to małe ciasteczka, czasem niesamowite ciasto do popołudniowej herbaty, a innym razem danie główne. Dziś zdecydowanie jest to danie obiadowe. Proste, z małą ilością składników, a mimo to inne niż zwykle. Na tyle wyjątkowe, że doskonale pasuje na świąteczny stół. Poza tym jest idealne dla wszystkich tych, którzy
Przysmaki Karolkiproduktów spożywczych mogę kupić już teraz i planuję świąteczny stół. Wiadomo, że będzie kiszony barszcz , do niego uszka z grzybami . Zrobię też trochę pierogów z kapustą i grzybami . Trochę kapusty duszonej , ryba po grecku , różne śledzie , kluski z makiem .... Obowiązkowo kompot z suszu i ciasteczka cynamonowe a także strucla z makiem . Być może także piernik żydowski , ale to jeszcze niepewne
Smaczna Pyzamianowicie różnić pomiędzy polskimi a duńskimi tradycjami świątecznymi. Tak się zagadałyśmy, że się spóźniłam! Na szczęście Erik nie zauważył (albo uznał za nieistotne) i pod koniec pogratulował zdanych egzaminów i życzył wesołych Świąt. Mi to zawsze się musi coś takiego przytrafić...W domu na szczęście czekały małe pocieszacze w postaci korzennych ciasteczek, prawie pierniczków bym powiedziała. Speculoos znają wszyscy
Pożeraczka, czyli raz adobrze/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: blue spoon . Ciasteczka te są wypiekane w Szwecji na Dzień Św. Łucji (ważnego święta w krajach skandynawskich - obchodzonego 13 grudnia). Zalicza się je do słynnego "sju sorters kakor", czyli jednego z 7 rodzajów ciastek, które powinny znaleźć się na świątecznym stole. Dla mnie nie kojarzą się ze świętami, więc piekę
Di gotujeposypką. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do przygotowania ciasteczek wykorzystałam orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy HELIO . Orzechy włoskie HELIO to doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i sałatek. Orzechy HELIO są wysokiego gatunku, doskonale wysuszone i pozbawione goryczki. Warto je zakupić do świątecznych wypieków. Zachęcam do zakupu produktów firmy HELIO , niezbędnych do przygotowania świątecznych
Tradycyjna kuchnia KasiJutro walentynki. Moja córeczka razem z babcią piecze dzisiaj ciasteczka-serduszka (oczywiście według przepisu swojej ciotki Agaty). W całym domu pachnie wspaniale! Jutro każdy dostanie smaczną
KulinarneImpresje.plJutro walentynki. Moja córeczka razem z babcią piecze dzisiaj ciasteczka-serduszka (oczywiście według przepisu swojej ciotki Agaty). W całym domu pachnie wspaniale! Jutro każdy dostanie smaczną
KulinarneImpresje.pl