Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na kruchym spodzie z puszystą bezą i soczystymi brzoskwiniami. Niezwykle smaczne i eleganckie
Blog z ApetytemCzekoladowe ciasto z cukinii W smaku przypomina brownie, jest wilgotne i mocno czekoladowe. Cukinia nie jest wcale wyczuwalna, aż trudno zgadnąć, że jest w środku. Łatwe
Blog z ApetytemTruskawkowy obłoczek Ciasto, które zadowoli niejedno podniebienie. Jest przepyszne, warstwy idealnie smakowo się ze sobą komponują. Polecam! Składniki na ciasto: 1/2 kostki margaryny 3/4
Blog z ApetytemNaleśniki z kremowym musem jagodowym Deserowe naleśniczki ze śmietanką, serkiem mascarpone i jagodami. Słodko, kolorowo i przepysznie! Łatwy do przygotowania deser, który z pewnością zasmakuje każdemu
Blog z ApetytemZaczarowany ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! Kolorowe i przepyszne ciasto na chrupiącym czekoladowym spodzie z owocami, galaretkami i rozpływającą się w ustach pianką śmietankową. Niebo
Blog z ApetytemKruche ciasto z bezą i śliwkami Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na kruchym spodzie z puszystą bezą i śliwkami. Idealne do kawy w piękne
Blog z ApetytemPodsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na najbliższy
Cooking MonsterSkładniki na pierniczki:250 g mąki pszennej 85 g zmielonych migdałów (na mąkę) 3 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika 1 łyżeczka zmielonego cynamonu 1 łyżeczka proszku
Świat CiastaRacuszki z truskawkami i jabłkiem Puszyste, lekkie i przepyszne racuchy drożdżowe z owocami i cukrem pudrem. Bardzo proste i w miarę szybkie w wykonaniu. Z pewnością
Blog z ApetytemGrysikowiec ze śliwkami Pyszne połączenie kruchego ciasta kakaowego ze śmietankową masą grysikową i soczystymi śliwkami. Proste, bardzo smaczne i w miarę szybkie w przygotowaniu ciasto. Polecam
Blog z Apetytemmoich wspomnieniach.... Pytanie 2. Za nami szczególne dni. Czasami w pogoni za karpiem, choinką i prezentami tracimy to co ma wymiar o wiele głębszy. Czym jest dla Ciebie ten świąteczny czas? Wydaje mi się, że z roku na rok moje przeżywanie świąt dojrzewa i nabiera coraz głębszego wymiaru. Nie daję się porwać komercyjnemu szaleństwu, za to uważniej niż zwykle(...)więc na śnieg, bo sprawę liście zaliczyłam celująco. I oczywiście czytanie, ostatnio najchętniej felietonów, koniecznie na miękkiej kanapie, w towarzystwie ulubionej herbaty, zestawu sześciu mięciutkich poduszek i patery z ciasteczkami. Pytanie 8. Robisz sobie czasami prezenty? Kupujesz jakąś rzecz w sklepie czy jest to coś niematerialnego? O tak, i myślę, że nawet dość często. Wiele z nich to prezenty niematerialne
KUCHARNIACiasta z białek Po tradycyjnych tłustoczwartkowych wypiekach pączków i faworków zazwyczaj zostają nam w lodówce niewykorzystane białka. Podsyłam więc dziś kilka moich sprawdzonych przepisów na pyszne
Blog z ApetytemNadszedł czas na poświąteczne podjadanie, na przykład ciast i ciasteczek, ale też potraw obiadowych. Agata poczęstowała mnie właśnie uszkami własnej roboty, z dodatkiem pieczarek i cebulki. Iście wigilijne danie, które można zamrozić i zaserwować przez cały rok, m.in. na Nowy Rok i na noworoczne przyjęcie. Gotowanie dla zaradnych Kończący się rok zachęca do podsumowań i do robienia planów na przyszłość(...)momentu wypłynięcia uszek na powierzchnię. Uwagi: z podanej porcji wychodzi około 70 uszek; ciasto pierogowe należy zawsze trzymać przykryte ściereczką żeby nie wysychało. Artykuł Uszka, czyli w kręgu świątecznych inspiracji pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plCzekoladowe muffinki z cukinią Wilgotne i mięciutkie babeczki czekoladowe, które w smaku przypominają znane i lubiane brownie. Cukinia nie jest wcale wyczuwalna, aż trudno zgadnąć, że
Blog z ApetytemCiasto drożdżowe, które samo się robi! Polecam Wam dziś przepis na ciasto drożdżowe, którego nie trzeba wyrabiać, wystarczy warstwami ułożyć składniki, odstawić do wyrośnięcia, wymieszać i
Blog z Apetytem