Wielkanoc to czas serników... Też tak macie, że na Waszym świątecznym stole muszą się pojawić choćby dwa rodzaje sernika? U nas jeden zawsze jest pieczony, drugi to pascha, ale w tym roku będzie jeszcze trzeci, czyli sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami. A ponieważ jabłka bardzo się lubią z korzennymi przyprawami, znajdziecie w serniku także cynamon i kardamon. Ciasto jest(...)przestudzenia. W dużej misce miksujemy pozostałe składniki masy serowej. Dodajemy zmiksowane jabłka i ponownie mieszamy. Małym strumieniem dodajemy chłodną żelatynę cały czas miksując. Gotową masę przelewamy na warstwę ciasteczek i wkładamy do lodówki, aż do stężenia. Galaretkę zalewamy 400 ml wrzątku i mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy do wystudzenia. Jabłko dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdko
Kulinarne przygody GatityKruche ciasto ze śliwkami i pianką Kolorowe, jesienne ciacho z dużą ilości soczystych śliwek. Kruche ciasto wykonujemy z samych żółtek jaj, białka możemy zamrozić i wykonać
Blog z ApetytemNadszedł czas na poświąteczne podjadanie, na przykład ciast i ciasteczek, ale też potraw obiadowych. Agata poczęstowała mnie właśnie uszkami własnej roboty, z dodatkiem pieczarek i cebulki. Iście wigilijne danie, które można zamrozić i zaserwować przez cały rok, m.in. na Nowy Rok i na noworoczne przyjęcie. Gotowanie dla zaradnych Kończący się rok zachęca do podsumowań i do robienia planów na przyszłość(...)uszek; ciasto pierogowe należy zawsze trzymać przykryte ściereczką żeby nie wysychało. Przepis na Uszka z pieczarkami i cebulką w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Uszka, czyli w kręgu świątecznych inspiracji pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plSernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne
Blog z ApetytemKarmelowa Princessa Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne! Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów. Składniki: Ciasto
Blog z ApetytemKruche ciasto z jagodami Delikatne kruche ciasto z lekką, rozpływającą się w ustach budyniową pianką oraz zatopionymi w niej owocami. Smakuje niebiańsko, pięknie się prezentuje i
Blog z ApetytemMazurek z konfiturą Stovit i gorzką czekoladą Forma o średnicy 28 cm Na ciasto: 260 g mąki pszennej 140 g masła roślinnego
peggiwkuchniKopiec kreta na dużą blachę Kopiec kreta to znane i lubiane ciasto, które zazwyczaj robimy w okrągłej wersji, często wykorzystując do tego gotową masę z pudełka
Blog z ApetytemKruche ciasto z dżemem i bezą Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto na kruchym spodzie z puszystą bezą i dżemem owocowym. Jest naprawdę pyszne, lekka kwaskowatość
Blog z ApetytemCiasto jogurtowe z truskawkami i kruszon Ciasto jest proste w wykonaniu i bardzo smaczne, należy jednak pamiętać o kilku szczegółach, aby nie nabawić się zakalca. Przy
Blog z ApetytemCiasto czekoladowa śliwka Pyszne dwuwarstwowe ciasto na bazie biszkoptu kakaowego z delikatnym musem śliwkowym. Rewelacyjny deser, który z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Polecam!
Blog z ApetytemCiasto Michałek Efektowne i bardzo smaczne ciasto czekoladowe, przełożone masą mascarpone pełną pysznych cukierków – Michałków. Całość idealnie dopełniają powidła śliwkowe, które nadają ciastu lekkiej kwaskowatości
Blog z ApetytemSernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem Delikatny jak chmurka, puszysty i niebiańsko pyszny letni deser. Ciasto jest łatwe w
Blog z ApetytemCzasami każda/y z nas ma TE dni. Jedni raz na miesiąc, inni trochę częściej, jednak zawsze przebiegają tak samo. Nieszczęście goni nieszczęście, płacz
Gotowanie to kochanieCiasto styropian ze śliwkami Delikatne, piankowe ciasto, które smakiem i wyglądem przypomina sernik z owocami na kruchym cieście. Jednak wykonane jest bez sera, a do przygotowania
Blog z Apetytem