Ciasto jogurtowe z truskawkami – proste i przepyszne! To ciasto jest naprawdę rewelacyjne. Idealnie mięciutkie, wilgotne w środku i rumiane z zewnątrz. Do tego jest mega
Blog z ApetytemWielkanoc to czas serników... Też tak macie, że na Waszym świątecznym stole muszą się pojawić choćby dwa rodzaje sernika? U nas jeden zawsze jest pieczony, drugi to pascha, ale w tym roku będzie jeszcze trzeci, czyli sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami. A ponieważ jabłka bardzo się lubią z korzennymi przyprawami, znajdziecie w serniku także cynamon i kardamon. Ciasto jest(...)przestudzenia. W dużej misce miksujemy pozostałe składniki masy serowej. Dodajemy zmiksowane jabłka i ponownie mieszamy. Małym strumieniem dodajemy chłodną żelatynę cały czas miksując. Gotową masę przelewamy na warstwę ciasteczek i wkładamy do lodówki, aż do stężenia. Galaretkę zalewamy 400 ml wrzątku i mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy do wystudzenia. Jabłko dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdko
Kulinarne przygody GatityKruche ciasto ze śliwkami i pianką Kolorowe, jesienne ciacho z dużą ilości soczystych śliwek. Kruche ciasto wykonujemy z samych żółtek jaj, białka możemy zamrozić i wykonać
Blog z ApetytemNadszedł czas na poświąteczne podjadanie, na przykład ciast i ciasteczek, ale też potraw obiadowych. Agata poczęstowała mnie właśnie uszkami własnej roboty, z dodatkiem pieczarek i cebulki. Iście wigilijne danie, które można zamrozić i zaserwować przez cały rok, m.in. na Nowy Rok i na noworoczne przyjęcie. Gotowanie dla zaradnych Kończący się rok zachęca do podsumowań i do robienia planów na przyszłość(...)uszek; ciasto pierogowe należy zawsze trzymać przykryte ściereczką żeby nie wysychało. Przepis na Uszka z pieczarkami i cebulką w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Uszka, czyli w kręgu świątecznych inspiracji pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plSernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne
Blog z ApetytemKarmelowa Princessa Lekkie, kokosowo-karmelowe ciasto przełożone delikatnym kremem budyniowym. Pyyyszne! Do przygotowania ciasta użyłam blaszki o wymiarze 26 x 26 centymetrów. Składniki: Ciasto
Blog z ApetytemKruche ciasto z jagodami Delikatne kruche ciasto z lekką, rozpływającą się w ustach budyniową pianką oraz zatopionymi w niej owocami. Smakuje niebiańsko, pięknie się prezentuje i
Blog z ApetytemMazurek z konfiturą Stovit i gorzką czekoladą Forma o średnicy 28 cm Na ciasto: 260 g mąki pszennej 140 g masła roślinnego
peggiwkuchniKopiec kreta na dużą blachę Kopiec kreta to znane i lubiane ciasto, które zazwyczaj robimy w okrągłej wersji, często wykorzystując do tego gotową masę z pudełka
Blog z ApetytemKruche ciasto z dżemem i bezą Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto na kruchym spodzie z puszystą bezą i dżemem owocowym. Jest naprawdę pyszne, lekka kwaskowatość
Blog z ApetytemCiasto jogurtowe z truskawkami i kruszon Ciasto jest proste w wykonaniu i bardzo smaczne, należy jednak pamiętać o kilku szczegółach, aby nie nabawić się zakalca. Przy
Blog z ApetytemCiasto czekoladowa śliwka Pyszne dwuwarstwowe ciasto na bazie biszkoptu kakaowego z delikatnym musem śliwkowym. Rewelacyjny deser, który z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Polecam!
Blog z ApetytemCiasto Michałek Efektowne i bardzo smaczne ciasto czekoladowe, przełożone masą mascarpone pełną pysznych cukierków – Michałków. Całość idealnie dopełniają powidła śliwkowe, które nadają ciastu lekkiej kwaskowatości
Blog z ApetytemSernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem Delikatny jak chmurka, puszysty i niebiańsko pyszny letni deser. Ciasto jest łatwe w
Blog z ApetytemCzasami każda/y z nas ma TE dni. Jedni raz na miesiąc, inni trochę częściej, jednak zawsze przebiegają tak samo. Nieszczęście goni nieszczęście, płacz
Gotowanie to kochanie