Kolejna wersja czekoladowych ciasteczek. Tym bardziej bardziej sycąco i zdrowo, bo z dodatkiem różnych nasion. Składniki: 120 g mąki, 100 g margaryny roślinnej, 80 g cukru brązowego, 70 g płatków owsianych, 15 g nasion słonecznika, 10 g nasion siemienia lnianego, 10 g ciemnego kakao, 1 jajko, aromat waniliowy lub śmietankowy, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Przygotowanie: Cukier utrzeć z margaryną
Państwo Wojtczuk gotująOd rana naszła mnie ochota, żeby upiec jakieś ciasto z jabłkami. Nigdy jeszcze nie robiłam ciasta z mąki owsianej i byłam ciekawa jak będzie smakować. I
kuchnia doskidelikatnie chrupiące z zewnątrz, a ten zapach... Zresztą sami spróbujcie!!! Dla przypomnienia również smakowite ciasteczka czekoladowo-chałwowe ( klik ). (12 sztuk - dość dużych) 50g ulubionej chałwy 70g masła/margaryny 100-110g szklanki cukru 1 jajko 100g mąki pszennej 50g płatków owsianych 1/2 łyżeczki proszku o pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: płatki owsiane do obtaczania Masło/margaryn
Di gotujecukru i polewa z oleju kokosowego i naturalnego kakao. Biszkopciki: 3 jajka 70 g mąki owsianej 1 łyżeczka miodu Białka ubić na sztywno, dodać po jednym żółtka i miód. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką lub szprycą nakładać ciasto, formując okrągłe ciasteczka. Piec 10 minut w 180*C. Wyjąć, wystudzić. Galaretka: 750 ml wody 4 łyżeczki żelatyny
Chocolate Muffin Blogdodać te dodatki które lubimy najbardziej, takie jak rodzynki, orzechy laskowe, włoskie, pekan, jagody goi, płatki owsiane, jęczmienne, cokolwiek lubicie. Podstawą przygotowania bajaderek są ciastka, ja użyłam pierników, które zostały mi jeszcze ze Świąt, były to pierniki gryczane, ale możecie też użyć kruchych ciasteczek, a drugi produkt który nadaje tego charakterystycznego smaku to suszone śliwki namoczone we wrzątku
SMYKWKUCHNIskładniki: 5 łyżek płatków owsianych lub orkiszowych 2 łyżeczki maku 2 łyżeczki wiórek kokosowych 2 łyżeczki siemienia lnianego 3 suszone śliwki 5 migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu
Domowy Smak JedzeniaOstatnie ciasteczka owsiano bananowe http://pieprznysmaczek.blogspot.com/2015/11/ciasteczka-owsiano-bananowe.html połechtały moje podniebienie w niedosycie i chciałam więcej... Tym razem trochę zmieniłam skład ale tylko minimalnie, głównym składnikiem nie są płatki owsiane ale kukurydziane, z bakalii zostały tylko migdały i morele ale za to doszło czarne gorzkie kakao. Fantastyczne jeszcze bardziej sycące niż owsiane ale nie wiem który składnik to powoduję
pieprzny smaczekCoraz bliżej lata, wakacji, urlopu, wypoczynku zatem pora na coraz to lżejsze, zdrowsze, mniej kaloryczne słodkie przekąski. Owsiane batoniki z malinami i orzechami są genialną zdrową
Made By Mom And Sontakich na jeden kęs, powinniście pomyśleć o mojej propozycji. Tymczasem obiecuję, że takich słoikowych ciasteczek z dnia na dzień będzie na blogu coraz więcej. Źródło: Książka kucharska najlepsze przepisy czytelników kropka tv; tom II /2013, str 218. Składniki 400 g płatków owsianych 200 g masła 2 jajka 2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek
Kuchenne aromatymiodem i bananami, ale na to przyjdzie pora, a dziś przepis, który został już sprawdzony, ciasteczka zasmakowały, więc już nie chciałam kombinować jak na pierwszy raz :) Składniki: 150 g masła 1 jajko 0,5 szklanki (95 g) cukru brązowego 150 g płatków owsianych górskich 1 łyżeczka proszki do pieczenia 5 łyżek (60 g) mąki (tu: szymanowska) dodatki: (ja przygotowałam
Malowane smakiemzwykłych płatków kukurydzianych 80g miodu (duża łyżka) 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka cynamonu 4 kostki gorzkiej czekolady Wszystkie suche składniki – płatki owsiane, kukurydziane, migdałowe, posiekane orzechy, cynamon i drobno pokrojoną czekoladę – wymieszać dokładnie w dużej misce. W drugim naczyniu wymieszać wszystkie mokre składniki – serek, jajko i miód, a następnie(...)stopni z termoobiegiem – jeśli zrobicie więcej mniejszych ciasteczek np. 24 sztuki, wtedy czas pieczenia może ulec skróceniu (sprawdzajcie i uważajcie, żeby się nie przypaliły). Najlepiej do pieczenia ciastek skorzystać ze specjalnej silikonowej maty, która może zastąpić nam stolnicę, jak i płaską tackę do pieczenia (jest odporna na wysokie temperatury). Po ostygnięciu, ciastka owsiane łatwo się od niej odkleją. 1 ciastko
Dietologciasteczka to świetny zamiennik batoników. Idealne na tą porę roku. Można je jeść w towarzystwie kakao lub mleka. ratują nam życie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego;) Składniki; 100 g masła, 4 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 szklanki płatków owsianych, 50 g kokosu, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki(...)kokosem. Mieszamy łyżką. Formujemy kulki, które następnie lekko spłaszczamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do bądź do 150 stopni z termoobiegiem , bądź do 180 stopni bez termoobiegu. W obu przypadkach pieczemy ciasteczka ok. 15 minut
Anioły w kuchniciasteczka zimowe. Te ciasteczka to świetny zamiennik batoników. Idealne na tą porę roku. Można je jeść w towarzystwie kakao lub mleka. ratują nam życie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego;) Składniki; 100 g masła, 4 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 szklanki płatków owsianych, 50 g kokosu, 1/2 łyżeczki proszku(...)kokosem. Mieszamy łyżką. Formujemy kulki, które następnie lekko spłaszczamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do bądź do 150 stopni z termoobiegiem , bądź do 180 stopni bez termoobiegu. W obu przypadkach pieczemy ciasteczka ok. 15 minut
Anioły w kuchniciasteczka to świetny zamiennik batoników. Idealne na tą porę roku. Można je jeść w towarzystwie kakao lub mleka. ratują nam życie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego;) Składniki; 100 g masła, 4 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki cukru brązowego, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 szklanki płatków owsianych, 50 g kokosu, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki(...)kokosem. Mieszamy łyżką. Formujemy kulki, które następnie lekko spłaszczamy łyżką. Piekarnik nagrzewamy do bądź do 150 stopni z termoobiegiem , bądź do 180 stopni bez termoobiegu. W obu przypadkach pieczemy ciasteczka ok. 15 minut. Przepis od pani Ireny
Anioły w kuchniBy pobudzić córciowe ciałko do działania robię jej niebywale pyszne, zdrowe, sycące i w gruncie rzeczy słodkie ciastka. Idealne do pudełka śniadaniowe i na lekki deser
Dzieje kuchennej Wiewióry[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: ok. 200 g smalcu 4 garstki ziaren słonecznika 4 garstki ziaren lnu trochę ziaren zboża jeśli takowe mamy trochę
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 5 łyżek płatków owsianych lub orkiszowych 1 łyżeczka maku 2 łyżeczka wiórek kokosowych 1 łyżeczka siemienia lnianego 1/2 łyżeczki cynamonu 1 szczypta gałki muszkatołowej ok
Domowy Smak JedzeniaCiasteczka dla Wszystkich i tych na diecie i tych poza jej zasięgiem. Przygotowanie to jakieś 15 minut + pieczenie 25 minut. Nie są zbyt słodkie, ale tu nie o dawkę cukru chodzi, a o dawkę energii. Jako zdrowa przekąska między posiłkami sprawdza się rewelacyjnie. Masz ochotę to do dzieła. Przygotuj: - 2 łyżki miodu - 1 łyżka oliwy z oliwek(...)drugiej misce wymieszaj płatki owsiane , mąkę , otręby , proszek do pieczenia, żurawinę i słonecznik z orzeszkami. Teraz stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych. Dobrze wszystko pougniataj. Jeżeli masz wyjdzie za sucha dodaj 1-2 łyżki wody. Włącz piekarnik na 190° Na blachę wyłóż papier do pieczenia, matową stroną do góry. Z powstałej masy uformuj ciasteczka. Ja robię kulkę, po czym spłaszczam
Pasje Jolkicynamon + przyprawa piernikowa 3.Cukier Trzcinowy 4. Cukier biały 5.Płatki owsiane 6.Cukierki 7.Rodzynki Przepis: Zawartość słoika wysypujemy do miski i mieszamy. Dodajemy ostudzone i roztopione masło i jajko. Wszystko razem mieszamy drewnianą łopatką bądź ręką Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego pamiętając o zachowaniu dużych odstępów między ciasteczkami ponieważ nieco się rozleją i urosną a przecież nikt nie chce
W Moim Magicznym DomuDynia to bez wątpienia królowa jesiennych ogrodów. Ostatnio zyskuje na popularności i wykorzystuje się ją nie tylko do zup, ale też do słodkich wypieków. Moja dzisiejsza
Tylko pysznieinnych produktów, między innymi suszone owoce,kasze, nasiona, produkty zbożowe i ciasteczka. Cały asortyment, który ma w sprzedaży Sante znajdziecie tutaj . Owsianka z borówką amerykańską i ostropestem Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych (nie błyskawicznych) 1,5 szklanki mleka szczypta soli 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki
Kulinarne przygody Gatityefektowny. Polecam:) Składniki: brzoskwinie (mogą byż też z puszki); jogurt grecki lub bałkański; ciastka owsiane Digestive lub inne; Wykonanie: Sposób wykonania taki sam jak tutaj . Deser przygotowałam bez cukru. Wyszedł bardzo dobry, nie za słodki i nie za kwaśny:) Wytarczyła "słodkość" od ciasteczek
In my kitchenPołowę płatków owsianych mielimy prawie na mąkę. 3. W misce roztrzepujemy jajko, dodajemy płatki owsiane, miód, cukier, proszek do pieczenia, odsączone z wody rodzynki i resztę dodatków. 4. Masę wygniatamy i wstawiamy na 20 min do lodówki. Pieczenie: 1. Formujemy kształtne, płaskie ciasteczka, które wykładamy na pokrytą papierem do pieczenia blachę (lepiąc ciastka opłukujemy ręce chłodną wodą). Temperatura
Malowane smakiemprzepisem masz władzę i poddanych w swoich rękach ;) WŁADZA: 2 banany 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych garść żurawiny garść ziaren słonecznika 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny pół łyżeczki cynamonu Banany rozgniatamy widelcem i łączymy ze wszystkimi składnikami. Formujemy małe ciasteczka i pieczemy 20 minut, w temp. 180 stopni. Ciastka w tej wersji są lekkie
Mój Smak na Życie