ciasteczka kokosowe - 2892 przepisów (strona:10/193)

Kokosowe kulki 193

jest idealnym dodatkiem zarówno do deserów, jak i dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia

mojewypiekiinietylko
Sernik kokosowy na spodzie z oreo 206

Sosny . Od razu wiedziałem, że absolutnie muszę go upiec. Sernik jest ciężki i kremowy, ma wspaniałą konsystencję i delikatną nutkę kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa. Gorąco polecam, bo smakuje wspaniale! :) Spód: 240 g ciasteczek(...)oreo lub innych podobnych, np. neo 100 g wiórek kokosowych 60 g roztopionego masła Ciasteczka rozetrzeć na pył przy pomocy blendera. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i roztopionym masłem. Spód formy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć nań otrzymaną masę. Piec w 180 °C przez 10 minut. Wyjąć i wystudzić. Masa serowa: 900 g prawdziwego twarogu (tłustego

Food Square
orkiszowe kokosanki z bananem 154

kokosowe ciasteczka W te krótkie, pochmurne dni, nic tak dobrze nie poprawia nastroju, jak słodka przekąska. A nasz humor będzie jeszcze lepszy, jeżeli słodki deser przyrządzimy ze zdrowych, naturalnych składników.  składniki 2 banany 1 szklanka wiórków kokosowych 2 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki cukru waniliowego sposób wykonania Do jednej misy wsypujemy

Miód i pieprz
Ciasteczka mega kokosowe 170

Delikatne jak mgiełka ciasteczka kokosowe, mega kokosowe w smaku i szybkie do wykonania. Nie zawierają mąki pszennej, więc jeśli pominiemy proszek do pieczenia lub dodamy taki bez mąki to będą bezglutenowe. Polecam również tradycyjne kokosanki  prezentowane wcześniej. Składniki: 1/2 szklanki mąki kokosowej 4 jajka 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżeczka(...)pieczenia. Miksować do czasu, aż znikną wszelkie grudki. Dodać wiórki kokosowe, ich ilość może być różna (zależy od jakości jakie mamy). Wymieszać, ma być dość gęsta konsystencja. Nabierać łyżeczką ciasto, robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, kulki z góry spłaszczać, nadając kształt ciasteczek. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15 - 20 minut

Kuchcik gotuje
Kokosanki z mąki kokosowej 174

Rzeszowa. Można jechać autostradą, ale my wybraliśmy drogę przez pagórki i malownicze wioski Podkarpacia, zatrzymując się przy makowo-chabrowych łąkach. Wieczorem, w sobotę zdążyłam jeszcze upiec ciasteczka kokosowe na bazie mąki kokosowej, którą dostałam od firmy look food. Są mocno kokosowe i rozkosznie chrupie w nich brązowy cukier. Składniki: 100 g masła, stopionego 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mąki(...)kokosowej 1 duże jajko pół szklanki jasnego brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie odrywać porcje wielkości orzecha włoskiego, formować w dłoniach kulki i spłaszczać. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec do lekkiego zezłocenia w temperaturze 180oC (15-20 minut). Wyjąć

Czerwień i błękit
Ryżowe ciasteczka 134

moczone ciasteczka drożdżowe . Teraz czas najwyższy na ciasteczka z kleiku ryżowego. Niewątpliwie są to moje ulubione ciasteczka! Gwarantuję Wam, że zachwycą każdego. Małe, niepozorne cuda, które wyglądają jak ciasteczka kokosowe. Każdy kto się na nie skusi będzie zaskoczony ich smakiem, ponieważ nie mają nic wspólnego z kokosem Przygotowanie ich nie wymaga ani dużo czasu ani dużych umiejętności. Są ideale

PatiGotuje
Kokosowe kulki a’la Raffaello 142

bowiem gotować na jego bazie budyń, kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek

mojewypiekiinietylko
Kokosowe kulki a’la Raffaello 236

bowiem gotować na jego bazie budyń, kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek

mojewypiekiinietylko
Wysokobłonnikowe ciastka kokosowe - bez glutenu. 159

Ostatnio pisałam o zastosowaniu i walorach mąki kokosowej ( Mąka kokosowa - do czego używać, czym sie wyróżnia i ile kosztuje? ). Idąc za ciosem upiekłam mocno kokosowe ciasteczka z tej właśnie mąki. Przepis jest bardzo prosty i może stanowić bazę do różnych wariacji - jeśli chcecie, dodajcie ekstraktu waniliowego, migdałowego czy cynamonu lub mieszanki przypraw korzennych. Ja dodałam czarny sezam dla kontrastu. Ciastka

Powiedz dietom nie
Chrupiące ciasteczka z majonezem, jajkami gotowanymi na twardo i czekoladą 128

Zaprezentowane ciasteczka sprawdzą się idealnie w okresie poświątecznym, szczególnie jeśli pozostały Wam jajka, nawet takie z majonezem oraz macie nadmiar czekoladowych zajączków, jajeczek i innych łakoci. Są naprawdę pyszne, chrupiące i absolutnie(...)jajka, ani majonez nie jest w nich wyczuwalny. Zresztą słodkie wypieki z majonezem i gotowanymi jajkami to nie nowość. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! Zerknijcie też na przepisy: Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem (moje ulubione, kruche i delikatne) - klik . Kruche ciasteczka z majonezem - klik . Marmurkowe babeczki z majonezem - klik .  Babeczki cytrynowo-majonezowe - klik . (około 18 sztuk) 180g mąki pszennej

Di gotuje
Sernik kokosowy z rabarbarem 170

zdrowiu. Sernik jest genialny jak wszystkie z dodatkiem mleka kokosowego, idealnie kremowy, choć pieczony bez kąpieli wodnej. Tutaj dodatkowo kokos występuje w spodzie ciasteczkowym, a rabarbar przykrywa chrupiąca kruszonka kokosowa. Nie muszę zapewniać, że rabarbar z delikatnym kokosem to udany duet, posmakuje Ci na pewno. Jak we wszystkich sernikach cukier możesz zastąpić ksylitolem. Nie zmienia smaku i struktury masy serowej(...)naszego zdrowia. Sernik idealny dla tych, którzy musieli ze względów zdrowotnych lub z własnej woli wykluczyli cukier z diety. Zapraszam do przepisu. Składniki na spód ciasteczkowy: 1 paczka ciasteczek kokosowych 3-4 łyżki masła Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego z wiaderka ( u mnie Piątnica) 4 jajka 2 łyżki mączki ziemniaczanej 1 puszka mleka kokosowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ŚMIETANOWY TORT URODZINOWY + FILMIK 130

DODATKOWO ;  Dżem wiśniowy kokos, ciastka kokosowe                                                                 PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - całe jajka ubijamy z cukrami na puch, następnie wlewamy olej, chwilkę mieszamy i wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem(...)rozsmarowujemy i przykrywamy następnym ciastem. Czynność tą powtarzamy aż składniki się wyrobią. Górę i boki ciasta należy wyrównać.  Tort dekorujemy według uznania, ja obsypałam boki kokosem, górę udekorowałam ciasteczkami kokosowymi i wisienkami.  Ciasto chłodzimy kilka godzin.  Zimne kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kokosanki pani Moniki 182

przepis i tyle. Tym bardziej, że ciągle nie wiem, czy w ogóle ktokolwiek czyta moje wypociny. Czyta? Może z nich zrezygnuję. A dzisiaj coś jak moje życie. Okrągłe pyszniutkie ciasteczka kokosowe. Jak moje życie dlatego, że choć na to wcale nie wyglądają dają wiele satysfakcji ;) To najlepsze kokosanki, jakie znam z takich robionych w domu. Przepis mamy dzięki pani Monice(...)intensywność kokosowego smaku. Jeśli użyjecie ich prawie tyle, co kleiku warto wybierać duże jajka. Ewentualnie, gdyby po dodaniu białek słabo kleiły się kulki, można delikatnie podlać śmietanką. Do kokosowej kruszonki na koniec dorzucam pianę z białek. Mieszę. Dłońmi formuję kuleczki. Mogą być i inne kształty, ale spójne, wielkością zbliżone do orzecha włoskiego. Rozpoczynając klejenie ciastek włączam piekarnik i rozgrzewam

I tu będę miała takie te
Kokosanki 173

niedzielę do kawki, szybkie ciasteczka kokosowe :) Składniki: - 75g masła, - 4,5 łyżki mleka, - 300g wiórek kokosowych, - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, - 3 białka jaj, - 3/4 szklanki cukru. Sposób przygotowania: Białka ubić z cukrem, rozpuszczone masło zdjąć z gazu dodać mleko, wiórki oraz mąkę. Wszystkie składniki delikatnie połączyć ze sobą. Nakładać łyżeczką porcję na blachę i upiec w nagrzanym piekarniku

Przepisy Mikołaja