ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:81/654)

Zakochana tarta 126

śmietanki 30 %  1/4 łyżeczki soli  40 ml zimnej wody KREM:  1/2 łyżeczki barwnika w proszku  200 ml śmietanki 30 %  2 łyżki cukru pudru DODATKOWO:  200 g serka mascarpone  truskawki do dekoracji CIASTO: Do wody dodajemy barwnik, mieszamy i odstawiamy na bok.Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników(...)wylewamy na niego piankę. Wstawiamy do lodówki, aby całość stężała. Zajmie to ok. 30 min.  Po tym czasie dekorujemy tartę pozostawionym kremem, układamy na niej truskawki i ewentualnie upieczone z ciasta serduszka. Jeśli planujemy podawać tartę na drugi dzień, truskawki najlepiej jest położyć tuż przed podaniem, aby nie puściły soku. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Ciasto uniwersalne. Tym razem z morelami 137

wykorzystania resztę truskawek i kilka moreli. Połączyłam je z delikatnym aromatem pomarańczowym, wzmocnionym za pomocą słodkiego, pomarańczowe lukru. Ciasto wyszło pyszne, mięciutkie - idealne. Jak zwykle zresztą. Pomarańczowe ciasto jogurtowe z truskawkami i morelami Składniki: (na formę 30x22 cm) 450 g mąki pszennej 3 jajka 80 g cukru 250 ml jogurtu naturalnego 125 ml oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać olej, cały czas miksując. Następnie na zmianę dodawać jogurt i mąkę, miksując na najniższych obrotach miksera. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch.  Truskawki pozbawić szypułek i przekroić na połówki, morele pokroić na ćwiartki, usuwając pestki. Owoce ułożyć na cieście. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami. 401

gdyż jest z dodatkiem śmietany, co sprawia, ze ciasto nie jest suche i zapychające, a w połączeniu z soczystymi owocami- idealne! Bardzo polecam! Składniki na piaskowe, waniliowe ciasto z rabarbarem i truskawkami:  na formę 28 x 40 cm 450 g rabarbaru 250 g truskawek 5 jajek 280 g cukru ziarenka z 1/2 wanilii (opcjonalnie) 250 g śmietany kwaśnej(...)każdym razem dokładnie miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem, na wierzchu rozkładamy rabarbar i wkładamy do piekarnika. Po około 15 minutach otwieramy piekarnik i na cieście ostrożnie rozkładamy truskawki, zamykamy piekarnik i pieczemy kolejne 25 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto się upiekło (nie powinno być zbytnio przyrumienione, dlatego, gdy zauważymy, że zaczyna brązowieć, przykrywamy ciasto

Rozpustne gotowanie
Sernik truskawkowy inaczej (z biszkoptem i dżemem malinowym) 222

jest trudne, jednak wymaga czasu (przygotowanie biszkoptu, stężenie sernika). Spokojnie możecie przygotować je kilka godzin przed podaniem (masa szybko tężeje). Zachęcam do wypróbowania moich innych przepisów na ciasta z truskawkami (np. sernik dwukolorowy lub biszkopt z truskawkami ).  Składniki: biszkopt 3 duże jajka niepełna 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżeczka(...)kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. Na sam koniec biszkopt posmarować dżemem i ponownie zawinąć. Najlepiej, aby biszkopt był bardzo mocno zawinięty (dzięki temu podczas krojenia biszkopt się nie rozpadnie). Następnie przygotować różową masę: żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. Truskawki pozbawić szypułek, wsypać do blendera, zasypać cukrem

Ugotować
O zapachu rumu i wanilii, a smaku rabarbaru z morelą i truskawką! 100 lat! 96

lubię najbardziej! Ma w sobie smak prawdziwej wanilii i nutkę rumu. Kwaskowaty rabarbar rozprażony z prawdziwym masłem, cukrem i rumem na żeliwnej patelni. Słoneczne pomarańczowe morele i słodkie truskawki marmolada. Ciasto jest delikatne, niesamowicie kruche przygotowane z trzech rodzajów mąki, tak aby idealnie współgrało z całością.  Przepyszne ciasto na letni podwieczorek gdzieś w ogrodzie, przy małym stoliczku pod gałęziami(...)podlej rumem. Alkohol powinien odparować, pozostawiając w sosie swój aromat. Całość mieszaj tak aby rabarbar utrzymał swoją formę, podłużnych paseczków, które pięknie się potem prezentują na cieście. Zestaw patelnię z ognia. Dodaj morele, truskawki i wymieszaj delikatnie całość. Gotową masę wykładamy na ciasto. CIASTO: - 100 g schłodzonego masła - 80 g mąki jaglanej - 80 g mąki owsianej - 50 g mąki orkiszowej

SMYKWKUCHNI
prosta czekoladowa tarta z truskawkami 256

pudru 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 45 min. Następnie schłodzone ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Przekładamy do natłuszczonej foremki o średnicy 27 cm. Nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem i obciążamy np. suchą fasolą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez(...)czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na talarki. Gotową, gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto, równo rozsmarowujemy. Na kremie układamy truskawki. Całość polewamy delikatnymi strużkami roztopionej czekolady

Domowy Smak Jedzenia
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 127

dzisiaj pamiętam smak kruchych babeczek z masą budyniową i owocami od Pani Dzidzi - tak na nią każdy mówił. Ale najbardziej w pamięci utkwił mi smak ciasta z masą budyniową, truskawkami i bezą. Pamiętam go do dziś. Będąc teraz na wsi u rodziców, postanowiłam za wszelką cenę zrobić ciasto które oddało by wiernie to wspomnienie i ten smak. Być może, dlatego(...)wlej do rondelka i za pomocą trzepaczki wymieszaj na gładką masę. Postaw ponownie na ogniu, masa zgęstnieje. Po zagotowaniu ciepły krem od razu wylewamy na blaszkę wylepioną ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę. BEZA: - 4 białka - 4 czubate łyżki cukru Białka ubij na sztywno w metalowej, bądź szklanej misce, dodaj cukier

SMYKWKUCHNI
Deser z truskawkami 121

młotkowanym. Danie uzyska odrobinę pikanterii :DProponuję również pyszne ciasto biszkoptowe z owocami i galaretką, w tym przepisie użyłam jagód, ale truskawki również będą znakomite :)Dla wielbicieli kruchego ciasta z truskawkami  przepis

Proste Potrawy
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI - NAJLEPSZE 630

Jeśli upieczecie drożdżówki z tego przepisu to gwarantuję Wam, że już nigdy nie kupicie tych sklepowych!:) Prawdziwe, domowe drożdżowe ciasto, pyszny budyń i soczyste truskawki oraz najlepsza słodka kruszonka tworzą te idealne bułeczki:) Drożdżówki są przepyszne, mięciutkie, puszyste, budyń zaś i truskawki wspaniale razem smakują. Standardowo do budyniu dodaję trochę mascarpone przed pieczeniem, ale tym razem pokusiłam się(...)mały spodeczek wylej odrobinę oleju i maczaj dno szklanki przed każdym przyciśnięciem bułki, w ten sposób ciasto nie będzie się do niej kleiło.Do środka bułeczek nałóż po 1-2 kopiastych łyżek nadzienia, ułóż po 2 mrożone truskawki i posyp obficie kruszonką.Piecz bułeczki w temperaturze 180 stopni C przez około 25 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 415

którzy obserwują mnie na Instagramie (www.instagram.com/maniawypiekania) wiedzą, co przydarzyło się z biszkoptem z truskawkami. Zdjęć mało, bo nie zdążyłam zrobić więcej. Pewne małe rączki zdewastowały doszczętnie całe ciasto. Początek masakry zobaczycie na zdjęciu poniżej. Tak to właśnie robi się zdjęcia wraz z dziećmi :D. Ciężki chleb. Wy też pracujecie w domu wraz z dziećmi, czy dzieci macie w przedszkolu(...)Odstaw galaretki do wystudzenia. Gdy ostygną, by przyspieszyć można je włożyć do lodówki, by szybciej się ścięły.  Biszkopt (zimny) posmaruj masą. Na masie rozłóż truskawki i zalej je tężejącą galaretką.  Gotowe ciasto przechowywać w lodówce

Mania Wypiekania
Leśny mech z cytrynową nutą 313

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa: 400 ml śmietany 36% cukier puder do smaku śmietan-fix 250g mascarpone sok z ½ cytryny skórka z 2 cytryn Dodatkowo: truskawki Sposób przygotowania: Ciasto dobrze jest upiec dzień wcześniej. Łatwiej będzie je rozkroić i skruszyć ale można to zrobić również tego samego dnia ;) Ciasto: Szpinak rozmrażamy, w razie konieczności blendujemy/rozdrabniamy i mocno odciskamy(...)miksujemy jeszcze chwilkę do połączenia składników. Spód ciasta wkładamy do formy do pieczenia. Krem nakładamy na ciasto szpinakowe i równo rozsmarowujemy. Na wierzch równo rozsypujemy skruszoną część ciasta. Dość mocno dociskamy. Dekorujemy truskawkami lub innymi owocami sezonowymi (najlepiej jagodowymi). Schładzamy przed podaniem

Pyry na Gaz
Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką 566

Biszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką – Przyjechałam już do domu z mojej podróży do USA :) i w Małej Cukierence kolejne pyszne, letnie ciasto z dużą ilością

Mała Cukierenka
Sernik z owocami i orzeźwiającą cytrusową nutą 146

Sernik z owocami i orzeźwiającą cytrusową nutą Lubicie ciasta z owocami? A serniki? Jeśli tak, to zapraszam Was na pyszny przepis. Sernik na zimno z owocami i orzeźwiającą cytrusową nutą. Idealny na ciepłe dni Polecam. Ten sernik dosłownie rozpływa się w ustach i te owoce… Ach my kochamy takie ciasta. A w dodatku sernik ma w sobie tą lekką(...)żelatyny spożywczej + minimalna ilość wody do zalania żelatyny 3/4 łyżki soku z limonek Limmi 2 łyżeczki soku z cytryny Limmi 1 cukier wanilinowy 16 g 3/4 szklanki cukru pudru truskawki – 8 sztuk do masy  + kilkanaście na wierzch kilka malin kruche ciastka lub biszkopty do wyłożenia spodu Przygotowanie: Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz (papier powinien wystawać

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto drożdżowe z serem i truskawkami 186

Czekoladowe ciasto drożdżowe przykryte warstwą sernika, truskawek i słodką, chrupiącą kruszonką. Smaczne ciasto, które najlepiej smakuje z kubkiem kawy lub herbaty. CIASTO CZEKOLADOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka kakao 1 szczypta soli 1 szklanka cukru 25 g drożdży świeżych 2 żółtka 1 jajko 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 50 g czekolady gorzkiej 70 % 50 g czekolady mlecznej(...)sztywno ze szczyptą soli i odstawić. Twaróg zmiksować z cukrami, jajkiem i mąką ziemniaczaną na gładką pastę. Wmieszać delikatnie ubite białka i wylać masę serową na czekoladowe ciasto. Ułożyć połówki truskawek obok siebie i całość oprószyć zimną kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok. 50 min. Po wystudzeniu można kroić i jeść. Smacznego :) Kategoria

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania