ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:435/654)

Torcik z jogurtem i mascarpone 121

09.04.2018 Wyjątkowy serniczek, śmietana zastąpiona jogurtem, wersja nie co mniej kaloryczna. Niebawem będą świeże truskawki z gruntu i wtedy można zaszaleć. Ja tymczasem już chciałam wypróbować

gotuj ze mną
Sernik z białą czekoladą i malinami 141

Aksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku

Bullio
Sernikobrownie pomarańczowe 301

Połączenie brownie i sernika. Jest to modyfikacja wcześniejszego przepisu na brownie z serem i truskawkami (przepis znajdziecie tutaj ). Dodatek skórki pomarańczowej i powideł śliwkowych dodaje świątecznego

Bullio
Poezja sernikowa z truskawkami na zimno 312

1 duża paczka herbatników 750 g sera cukier 3 zielone galaretki 1 op żelatyny 800 g truskawek 1,5 szkl mleka cukier wanilinowy sok z cytryny

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowe serce z truskawkami. 186

Składniki: 3-4 gorzkie czekolady, w zależności od wielkości serca i od ilości truskawek, truskawki, biała czekolada. Przygotowanie: Przygotować plastikowy pojemnik  w kształcie serca - najlepiej

W kuchni u Moniki
Sos truskawkowy 132

Składniki: 2 kg świeżych truskawek 3/4 kg cukru sok z 1 cytryny Wykonanie: Truskawki myjemy następnie oczyszczamy z szypułek. Przekładamy do miski wsypujemy cukier, rozgniatamy za

kgwjanczewo
Jogurtowo - truskawkowy tort na zimno! 1285

Kochani dzisiaj przygotowałam przepyszny i zdrowy tort na zimno na bazie produktów mlecznych i truskawek. Tort rozpływa się w ustach, dając słodko - kwaśny smak. Truskawki o

SMYKWKUCHNI
Sernik z białą czekoladą i malinami 173

Aksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku

Bullio
Sernik z białą czekoladą i malinami 303

Aksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku

Bullio
Ciasto z owocami II 143

szklanki oleju* mrożona mieszanka owoców ( truskawki, wiśnie, porzeczki, maliny) lub świeże owoceSposób wykonaniaJajka wybić do miski, dodać cukier i cukier wanilinowy, łyżkę octu i utrzeć na puszystą kremową masę, następnie ucierając na średnich obrotach wlać olej. Na koniec dodawać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mieszać na delikatnych obrotach mikserem lub łyżką.Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem

Mix smaku
Niby - leguminka truskawkowa. 161

Zimno. Brr... Pada. Wieje.Niebo spowite gruba warstwą chmur. Nie mam czasu.Muszę jednak coś przyrządzić. Mam ochotę na...?Truskawki. I coś słodkiego.Kolejny szybki, lekki i

W kuchni Karmel-itki
Owocowy sernik na biszkopcie 422

temperaturze pokojowej (z kostki lub wiaderka) 200 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy 6 jajek w temperaturze pokojowej 150 g masła w temperaturze pokojowej Masa owocowa: 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Krem budyniowy: 800 ml mleka 2 budynie śmietankowe 1 op. cukru waniliowego ( 16 g) 4 łyżki cukru 250 g miękkiego masła Dodatkowo: 100 g płatków migdałowych Przygotowanie(...)Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać żółtka, miksować. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać do piany. Ciasto przelać do blaszki o wymiarach 24x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez około 20-25 minut do "suchego patyczka". Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i pozostawić

Nastoletnie Wypiekanie
Drożdżówka z malinami i kruszonką 139

Sezon malinowy rozpoczęty...w sumie w każdym rejonie kraju jest on o innej porze ,zresztą tak samo bywa z truskawkami i innymi owocami...u mnie zazwyczaj jest to z opóźnieniem...Maliny na działce dojrzewają i będą aż do przymrozków...oby jak najdłużej były...wtedy będziemy też jak najdłużej cieszyć się ich smakiem...w słoiczki też coś zrobię..dżem, soczek(...)mąki  25 g cukru  35 g masła Dodatkowo maliny lub inne owoce Mąkę wymieszać z drożdżami , dodać cukier, mleko, sól, jajka i rozpuszczone i ostudzone masło.Zagnieść ciasto ,przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Przełożyć do blaszki, ułożyć maliny, posypać kruszonką. Piec przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Leniwe pierogi 311

dodatki: truskawki, roztopione masełko, cynamon / jagody, serek homogenizowany lub śmietana listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Twaróg bardzo dokładnie rozcieramy widelcem wraz z cukrem i żółtkami (można też zblendować). Dodajemy mąkę. Gdy ją wymieszamy z twarogiem dodajemy pianę z białek i łączymy. Ciasto może się(...)podsypać później blat. Nie zagniatamy ciasta długo – tylko do połączenia składników. Blat i dłonie podsypujemy mąką. Otwartą dłonią toczymy wałeczek, a następnie spłaszczamy. Nożem odcinamy kawałki pod ukosem. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujmy ok. 1 minutę od wypłynięcia. Tradycyjnie podaje je się polane stopionym masłem – posypane cukrem i cynamonem z dodatkiem truskawek lub z serkiem homogenizowanym/śmietaną

Poezja smaku
Sernik na zimno z truskawkami na herbatnikach maślanych 301

Kolejna propozycja serniczka na zimno. Galaretki i owoce możemy oczywiście zmieniać w zależności od sezonowości owoców. Sernik robi się szybko i prosto. SKŁADNIKI (na foremkę 28x24

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto czekoladowe z budyniową pianką, truskawkami i borówkami 166

pieczenia. Spód wylepić drugą częścią ciasta. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka: 5 białek 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju Ponadto: 300 g pokrojonych grubo truskawek 250 g borówek amerykańskich Kiedy

Czerwień i błękit
Truskawkowe ciasto bez pieczenia. 1507

było gotowe do zjedzenia, szybko i sprawnie. Ku mojemu zdziwieniu łasuchowi tak zasmakowało, że wziął od razu 3 kawałki, a nie pamiętam kiedy ostatnimi razy mu się to zdarzyło. Ciasto wyszło moim zdaniem smaczne, mocno truskawkowe. Polecam dla mniej wprawionych ciastkarzy.  Składniki:2 paczki herbatnikówpuszka masy karmelowej2 budynie waniliowelitr mleka2 kisiele truskawkowe0,5 l soku truskawkowego lub zmiksowanych świeżych(...)kostki masła5 łyżek cukru2 łyżki kakaoWykonanie: Wyłożyć na spód brytfanki folią i wyłożyć ciasno na wierzch herbatniki. Posmarować je połową masy karmelowej i przykryć herbatnikami.. Do soku z truskawek lub zmiksowanych truskawek wsypujemy kisiele i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy lekko się ochłodzi kładziemy połowę gotowego kisielu na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą.  Ugotować budynie zgodnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
TRUSKAWKOWO-WANILIOWA ZEBRA NA ZIMNO 8706

szklanki gorącej wody 10 truskawek do dekoracji. Sposób przygotowania: BISZKOPT; Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem

RAROSSA
Placuszki z owocami 154

mała szczypta soli - kilka truskawek Przygotowanie: W misce wymieszać lub zmiksować jogurt z jajkami i 2 łyżkami oleju, dodać cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników w gładką i jednolitą masę. Rozgrzać patelnię (np. naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką) i nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując

Życie zaczyna się w kuchni
Miękkie lądowanie. Ciasto drożdżowe z konfiturami. 129

choć odrobiną dobrych wspomnień, urośnie piękniej niż się tego spodziewacie.  To ciasto z duszą i duszę mu trzeba oddać.  Mam nadzieję, że Karolka uśmiecha się do tej buchty tak samo jak ja ... Buchtę zjadaliśmy z domowymi konfiturami. Warto było schować ostatni słoik truskawek z białym bzem i także ostatni słoik truskawek z rabarbarem i imbirem. Podobnie jak ludzie(...)połączyć mąkę z drożdżami, dodać, jajko, sól, cukier i cukier waniliowy, otartą skórkę z cytryny i zacząć wyrabiać. Stopione masło dodać pod koniec i jeszcze kilka minut wyrabiać. Kiedy ciasto stanie się gładkie i elastyczne, przełożyć je do misy, nakryć folią lub ściereczką i odstawić do wyrastanie na ok. 1,5 godz. (powinno podwoić objętość). Wyrośnięte ciasto przełożyć do przygotowanej

KUCHARNIA
Blondie z makiem i szybkie lody truskawkowe 132

cukru. Odrobina maku nadaje modnemu ostatnio ciastu specyficznej swojskości i polskiego charakteru, fajnie uzupełniając też jego fakturę.  Blondie: 100 g masła 2 tabliczki białej czekolady 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki brązowego cukru 2 jajka 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki mielonego maku 1/4 łyżeczki soli Lody truskawkowe: 300 g mleka skondensowanego 300 g truskawek 1/2 szklanki cukru pudru

sama złodycz
TRUSKAWKA 147

pogorszyła smaku.  Istnieje ponad 2 tys. odmian truskawek.  Najlepsze odmiany truskawek to: DUKAT - to odmiana średnio późna. Owoce są duże i średnie. Owoce smaczne i jędrne o barwie intensywnie czerwonej z silnym połyskiem, aromatyczne i soczyste. doskonale nadają się do ciast, na kompoty i mrożonki, ale nie na soki, gdyż są mało soczyste. Jest to odmiana polska, raczej(...)owoce duże, stożkowate, intensywnie czerwone, z silnym połyskiem, bardzo jędrne, odporne na uszkodzenia mechaniczne, soczyste, aromatyczne i smaczne. wyróżniają się twardością w transporcie i dobrą jakością handlową. Doskonałe do ciast, na kompoty i mrożonki.  MURZYNKI - zwane purpuratkami lub malinówkami. Ciemnowiśniowe, soczyste i słodkie, stanowią znakomity materiał na przetwory - od kompotów przez konfitury aż po zamrażanie. SENGA SENGANA - to odmiana

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania