ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:443/654)

BROWNIE Z CZEREŚNIAMI I CHILI 146

CHILI chyba nie każdy zna 🙈 Naszła mnie ochota na mocno czekoladowe brownie - najczęściej robię  sernikobrownie z malinami (KLIK - ukochane mojego Synka) , brownie tradycyjne lub z truskawkami, ale tym razem wybór padł na czereśnie  🍒 Postanowiłam smak słodkiej czekolady i soczystych czereśni podkręcić chili, ponieważ osobiście uwielbiam takie słodkości z pikantną(...)też było w tym przypadku - brownie było przepyszne! Następnym razem dodam 1 łyżeczkę chili więcej, aby było jeszcze bardziej wyraziste, bo w miejscach gdzie w cieście było go więcej smakowało najlepiej! 💕💕 SKŁADNIKI: 100 g gorzkiej czekolady 150 g mlecznej czekolady 200 g miękkiego masła 150 g cukru pudru 120 g brązowego cukru 4 duże

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik jogurtowy pieczony. 198

tortownicę o średnicy 28 cm. CIASTO: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g cukru 1 łyżka startej skórki cytrynowej lub drobniutko pokrojonej  kandyzowanej skórki cytrynowej , lub kilka kropel aromatu cytrynowego 150 g margaryny 4 żółtka NADZIENIE: 4 białka szczypta soli 4 szklanki jogurtu o ulubionym smaku ( np. brzoskwinia, truskawka, malina) 1 szklanka kwaśnej śmietany(...)skórkę z cytryny mieszamy, wysypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojoną, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy, aż żółtka wstępnie połączą się z resztą ciasta. Teraz szybko zagniatamy ciasto (im mniej ogrzejemy je dłońmi tym lepiej), dzielimy na pół. Jedną częścią wykładamy blaszkę (ja najpierw wyłożyłam ją papierem do pieczenia) i wkładamy do lodówki. Drugą

Rozpustne gotowanie
Zdrowa tarta z budyniem i musem wiśniowym, bez cukru i białej mąki 121

wykonaniu, zdecydowanie szybszy od klasycznego ciasta kruchego. Ja wykorzystuję to ciasto dość często nie tylko w tym przepisie, ale też na przykład do przygotowania ciasteczek. Budyń nadaje kremowej konsystencji, a wiśnie swoją kwaskowością cudownie przełamują słodycz budyniu. Jeśli nie przepadacie za wiśniami owoce można spokojnie zamienić na maliny czy truskawki. PRZEPIS ZDROWA TARTA NA KOKOSOWYM SPODZIE Z BUDYNIEM I MUSEM(...)dokładnie połączyć z jajkiem Dodawać po trochu mąki kokosowej aż do uzyskania takiej konsystencji, żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulę, nie powinno kleić się do rąk Ciastem wylepić dno i boki formy Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni BUDYŃ Budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale w mniejszej ilości mleka i bez dodatku cukru Pozostawić

HealthyCreations
Ekspresowe ciasto z owocami 176

puszyste. Możecie użyć do niego dowolnych, sezonowych owoców. Ekspresowe ciasto zowocami Składniki: 4 żółtka 4 białka 3/4 szklanki drobnego cukru trzcinowego 100 g masła 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ laski wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 3 łyżki kakao około ½ kg truskawek lub innych świeżychowoców Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę(...)mieszamy delikatnie szpatułką. Połowę masy przekładamy do drugiej miski. Do jednej części dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy jasne ciasto, następnie wylewamy część kakaową i za pomocą widelca delikatnie mieszamy kolory tak aby powstały asymetryczne wzory. Wierzch wyrównujemy uderzając forma o blat. Na górę układamy owoce, wciskając je lekko do środka

Mania Gotowania
Rustykalna tarta z rabarbarem (galette) 178

bardzo prosty i choć wygląda trochę nieporadnie, smakuje świetnie. Kruche ciasto świetnie kontrastuje z miękkim, kwaskowym rabarbarem i chrupiącym, słodkim cukrem kandyzowanym. Do tego migdały i słodki syrop, który dopełnia całości. Galette można zrobić niemal z każdymi polskimi owocami. Zamiast rabarbaru świetnie sprawdzą się jabłka, gruszki, śliwki, wiśnie, truskawki, jagody czy porzeczki. Rustykalna tarta z rabarbarem(...)migdałowe (garść) cukier kandyzowany (do deserów) lub perlisty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Z obu mąk, masła, żółtka, jogurtu, cukru pudru i soli zagniatamy jednolite ciasto (można wszystko wrzucić do malaksera i pulsacyjnie wymieszać). Odkładamy ciasto na godzinę do lodówki, przed pieczeniem musi być dobrze schłodzone. W tym czasie przygotowujemy farsz. Rabarbar kroimy

Poezja smaku
Najprostszy tort z truskawkami 192

mascarpone * 400 ml śmietanki 30 % * 4 łyżki cukru pudru * 350 g truskawek Poncz: * 150 g truskawek * 1/3 szklanki wody ok. 10 łyżek Dekoracja * ażurki z czekolady * 500 g truskawek Białka ubić na sztywną pianę.  Dodawać partiami cukier cały czas miksując. Następnie dodawać pojedynczo żółtka cały czas miksując. Kolejno dodać przesianą mąkę i całość wymieszać szpatułką. Dno tortownicy wyłożyć papierem(...)zapobiegnie to opadnięciu ciasta).  Po wystygnięciu przekroić na trzy równe placki. ( biszkopt najlepiej kroi się na drugi dzień lub po kilku godzinach) Do miski przekładamy mascarpone, śmietanę oraz puder. ( mascarpone oraz śmietanka musi być dobrze schłodzona) Miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji kremu. Tryskawki do kremu kroimy w kostkę nie łączymy z kremem. Truskawki na poncz blendujemy a następnie dodajemy

Kulinarne przygody
Przecier z surowych malin 110

surowo można stosować do owoców jagodowych takich jak: maliny, jeżyny, czarnych jagód, bzu czarnego, truskawek i poziomek. Przeciery są  wykorzystywane nie tylko do smarowania pieczywa, ale też do przygotowywania różnych potraw, np. zup owocowych, napoi, naleśników, kisieli, galaretek, musów, jako dodatek do ciast, np. szarlotek, jak również do sporządzania marmolad. (function

Kulinarne przemyslenia
Tort orzechowo-kakaowy z kremem mascarpone – przepis krok po kroku 136

owoców – ja wybrałam borówki, ale równie dobrze mogą to być np. maliny, czy truskawki tabliczka gorzkiej czekolady Będziemy potrzebować także formy do pieczenia, którą uprzednio smarujemy tłuszczem. Ja piekę tort w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Przygotowywanie ciasta: 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. 2. Połowę orzechów siekamy drobno nożem, a drugą połowę mielimy

Okiem Blondynki by McBlondi
SEROWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI. BARDZO PUSZYSTE I DELIKATNE. 143

cytryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru Dodatkowo : owoce (maliny, truskawki, borówki, brzoskwinie itp.) płatki migdałów Na spód: 120g herbatników (maślanych lub pełnoziarnistych - dowolnie) 40 g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy w blenderze (melakserze lub przy pomocy wałka do ciasta) na konsystencję piasku. Dodajemy roztopione mało. Mieszamy.  Wykonanie: Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy w blenderze

Walijskie Pichcenie
BROWNIE Z FASOLI 118

Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy truskawkową konfiturą. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Słodki Zakątek
różowy tort czekoladowy z kremem śmietanowym i truskawkami 109

masą truskawkową. Tylko z zewnątrz jest dość nietypowy 🙂 Składniki (pełna lista zakupów na dole strony): Ciasto (na 1 blat, czyli trzeba policzyć x3): 200g ciemnego cukru muscovado 3 łyżki kakao 150g masła szczypta soli 150g [...] Artykuł różowy tort czekoladowy z kremem śmietanowym i truskawkami pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Mini tata z owocami i śmietaną 138

Takie foremki z kruchego ciasta można zapełnić czym macie ochotę. U mnie są z bitą śmietaną i owocami. Przygotowanie ciasta kruchego – do dużej miski wrzucić

Kuchnia Pokoleń
Racuszki jabłkowe 183

wykonanie - kształt nieważny, liczy się smak. A ten jest delikatny, mleczny i pachnący jabłkiem. Ciasto jest lekko lejące się, a więc mogą powstać z nich (także) idealne naleśniki. Ale dziś były racuszki. I to z jabłkiem, jutro z borówkami lub gruszkami. Może truskawki i syrop klonowy - czemu nie? Czekolada, bita śmietana i kokos też pasuje. Bawcie się

Zasmakuj Kuchni
TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE CIASTECZKA (SUROWE, BEZ PIECZENIA) - IDEALNE NA KINDER PARTY 117

kakao (jeśli używacie kakao, to możecie dosłodzić polewę wyżej jednym z wyżej wymienionych słodzików). Wykonanie: Truskawki pozbawiamy szypułek, umieszczamy w misce i rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników, mieszamy, formujemy kuleczki.  Naczynie, na którym układamy kuleczki, wykładamy folią spożywczą. Uformowałam 15 kuleczek, a resztę ciasta wyłożyłam do foremki (również nakrytej folią spożywczą) o wymiarach 7x12 cm. Możecie uformować kuleczki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Degustacyjna kolacja w restauracji BelEtage w Lublinie 171

koniecznie pasowały do całości, wybrała bym neutralne waniliowe lub śmietankowe, ewentualnie kwaskowaty sorbet z truskawek lub malin. Ostateczny bilans jest jednak na PLUS. Szef kuchni Artur Góra robi naprawdę niesamowite rzeczy, doskonale łącząc smaki. Myślę, że gdybyśmy na deser dostały porcję dobrego ciasta, nawet tej oklepanej, ale nigdy nie zawodzącej szarlotki, było by idealnie. Jeśli i Wy chcecie przeżyć kulinarną

kolorowotorcikowo
Bezglutenowe placuszki z serka wiejskiego z truskawkami 173

Białko ubić (ze szczyptą soli) na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serkowej. Dodać truskawki pokrojone na grubsze plasterki. Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. (Uważać

Di gotuje
Oproszone kruszonka drozdzowe buleczki z truskawkami i budyniem. 141

Dziś przepis na pyszne drożdżowe bułeczki z truskawkami i budyniem. Co potrzebujemy? Do drożdzowych bułeczek : - ok 40 szt truskawek. - budyń śmietankowy (+  mleko) - 3 i pół szklanki mąki -2/3 szklanki mleka -1 opakowanie suchych drożdzy - pół kostki masła -  2 duże jajka - cukier waniliowy (całe 16g) - szczypta soli W misie mieszamy - mąkę, drożdzę i sól. W osobnym garnku podgrzewamy(...)móc je później zetrzeć na tarce. Ciasto drożdzowe po godzinie, ponownie wyrabiamy na posypanym mąką blacie. Formujemy kulki, rozplaszczamy  -zostawiamy do ponownego wyrośnięcia. Po ok 20 minutach stopką od kieliszka ( ja użyłam nóżki likierówki) wyciskamy kółka na środku Dajemy bułeczkom jeszcze 5 minut, następnie smarujemy środki budyniem, kroimy truskawki i układamy w środku.Następnie posypujemy kruszonką. SMACZNEGO

dlaSmaQ

Proponowane wyszukiwania