mojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku :) Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis namojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis naciasta i lekko zamieszać. Na patelni rozpuścić łyżeczkę oleju kokosowego i kłaść porcje ciasta (jedna łyżka wystarczy) smażyć na rumiano z dwóch stron. Co jakiś czas dodawać po łyżeczce oleju na patelnię. Przed podaniem można posypać cukrem trzcinowym. Ja podałam dodatkowo z truskawkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.była dość gorąca. 2. W misce mieszamy make z solą, powoli wlewając wodę zagniatamy ciasto, dodajemy także w trakcie olej. Zagniatamy około 5 min. 3. Wałkujemy i wykrawamy kółka. 4. Każde kółko z jednej strony smarujemy wodą (aby się lepiej sklejało) nakładamy porcję truskawek, zalepiamy i odkładamy na ściereczkę pamiętając aby przykrywać cały czas pierogi gdyż mogą uschnąć
Gotowanie...to proste !zazwyczaj wtedy, kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego lub gdy nie ma upieczonego ciasta. Ostatnio potrzebowałam wykreować coś na bardzo szybko, więc bez wahania sięgnęłam po torebkę galaretki. Ale, żeby dodać coś od siebie, postanowiłam urozmaicić jej smak, a w zasadzie, wzmocnić Truskawki zatopione w galaretce moczyłam w różowym winie, które również użyłam do przyrządzenia galaretki. Polecam! Składniki
Raj dla Podniebieniaprzygotować z każdymi owocami, które puszczają soki podczas pieczenia. Świetnie sprawdzą się brzoskwinie, porzeczki, maliny, truskawki, jagody, śliwki... i mogłabym tak wymieniać bez końca. ;) To także świetna propozycja, gdy macie ochotę na szarlotkę, a niekoniecznie chce się Wam ją piec. Nie czarujmy się - upieczenie ciasta wymaga nieco więcej roboty niż pokrojenie owoców i posypanie ich kruszonką , dlatego ten deser sprawdzi
Cooking MonsterBardzo sycące. Do ciasta nie dodajemy cukru, więc możemy z powodzeniem podać je na słodko, jak i z jajkiem i warzywami, czyniąc śniadanie pożywnym i smacznym. Ja podałam z jogurtem naturalnym i truskawkami. Owsiane placuszki Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki 200 g mąka owsiana 100 g płatki owsiane 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 ml maślanka
Kucharzycanagrzanym piekarniku do 210st. C przez ok. 8 -10 min. (czas pieczenia zależy od piekarnia, ciasto powinno być podpieczone z wierzchu i po bokach). Po upieczeniu przykładamy talerzyk do kokilki i odwracamy do góry dnem. Usuwamy papier. Oprószamy cukrem pudrem, Podajemy ma ciepło z truskawkami lub lodami
Domowy Smak JedzeniaDodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych dojrzałe truskawki W misce mieszamy twarożek, jogurt i wiórki i rozgniatamy widelcem. Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować
Chocolate Muffin Blogczego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej :) Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pavlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem :) 'biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską' Składniki: - 4 białka (rozm.L - 150ml) - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej
CookYourselfśmietany 36% 1 cytryna ( sok i otarta skórka ) Dekoracja : 25 dkg różnych owoców ( truskawki,borówki,porzeczki itp. ) 2 łyżki cukru 250 ml soku z czerwonej porzeczki 10 dkg śmietany 36% 5 dkg płatków migdałowych 1 opakowanie bezbarwnej polewy w proszku Sposób wykonania : CIASTO - Białka ubić z 2 łyżkami zimnej wody. Pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier i ubić na sztywną
Przepisy i porady kulinarnenareszcie pojawiły się polskie owoce! Nie mogłam się powstrzymać, na obiad koniecznie musiałam przygotować coś z ich dodatkiem. Mając mało czasu ale duże chęci przygotowałam ravioli z miętą i truskawkami. Nietypowo, ravioli raczej jest serowe, mięsne, albo warzywne, to prawda, ale dlaczego Włosi nie robią owocowych smaków? Ja zrobiłam i zapraszam :)"Składniki:5 szklanek maki2 szklanki gorącej wody2 łyżeczki masłajajkoDodatkowo(...)ugniatamy.Przygotowujemy farsz.Truskawki myjemy, osuszamy a następnie oczyszczamy z szypułek.Każdą z nich kroimy na małe kawałki, wrzucamy do miseczki. Mięte myjemy i rwiemy na drobno. Dodajemy cukier i mieszamy.Gotowe ciasto dzielimy na 2 części, jedną rozwałkowujemy na obsypanym mąką blacie na grubość około 3-4 mm, drugą część ciasta pozostawiamy w misce pod przykryciem, aby się nie zeschła.Na rozwałkowanym
Słodkie PrzyjemnościTarty na zimno są również pożądane tak samo, jak serniki w cieplejsze dni. W dodatku przepis na tą tartę zapewniam zapadanie Wam długo w pamięci! Niezwykle
Zdrowie i pysznie na talerzupudru dekoracja: serek mascarpone świeże truskawki pokrojone w kosteczkę Przygotowanie: Drożdże zmieszać z połową mleka łyżeczką cukru i łyżką mąki. Odstawić do momentu aż rozczyn powiększy dwukrotnie swoją objętość. Jeśli chcemy przyśpieszyć proces, wstawiamy naczynie w którym jest rozczyn do świeżo zagotowanej wody. Przesiać mąkę, dodać rozczyn z drożdży, dodać pozostałe składniki, Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie starając się(...)dodawać mąki, Ciasto może odrobinę się lepić. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 do 2 godzin by ciasto urosło. Rozwałkować na oprószonym mąką blacie na grubość 1,5 cm. Wykrawać serduszka odpowiednią foremką do ciasteczek. Smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut po obu stronach. Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, ponieważ pączki spalą się z zewnątrz
KreatywnePinypomarańczowego Dodatkowo: 1 słoik dżemu brzoskwiniowego truskawki owoce i kwiaty do dekoracji Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki mieszamy razem i dodajemy po jednej łyżce do masy jajecznej. Przelewamy ciasto do foremki (duża, prostokątna) wyłożonej papierem(...)wlewamy cienkim strumieniem gorący syrop. Miksujemy aż piana wystygnie. Składniki polewy wkładamy do rondelka z grubym dnem i podgrzewamy do czasu aż wszystkie składniki połączą się. Truskawki kroimy na drobne kawałki. Biszkopt kroimy na trzy blaty. Pierwszy z nich sączymy ponczem,smarujemy dżemem i wykładamy masę z mascarpone. Następnie kładziemy drugi blat, sączymy, wykładamy masę
Czary - gary w kuchni