ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:444/654)

Przecier z surowych malin 110

surowo można stosować do owoców jagodowych takich jak: maliny, jeżyny, czarnych jagód, bzu czarnego, truskawek i poziomek. Przeciery są  wykorzystywane nie tylko do smarowania pieczywa, ale też do przygotowywania różnych potraw, np. zup owocowych, napoi, naleśników, kisieli, galaretek, musów, jako dodatek do ciast, np. szarlotek, jak również do sporządzania marmolad. (function

Kulinarne przemyslenia
Tort orzechowo-kakaowy z kremem mascarpone – przepis krok po kroku 136

owoców – ja wybrałam borówki, ale równie dobrze mogą to być np. maliny, czy truskawki tabliczka gorzkiej czekolady Będziemy potrzebować także formy do pieczenia, którą uprzednio smarujemy tłuszczem. Ja piekę tort w tortownicy o średnicy 26 cm. Wykonanie krok po kroku: Przygotowywanie ciasta: 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. 2. Połowę orzechów siekamy drobno nożem, a drugą połowę mielimy

Okiem Blondynki by McBlondi
SEROWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI. BARDZO PUSZYSTE I DELIKATNE. 143

cytryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru Dodatkowo : owoce (maliny, truskawki, borówki, brzoskwinie itp.) płatki migdałów Na spód: 120g herbatników (maślanych lub pełnoziarnistych - dowolnie) 40 g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy w blenderze (melakserze lub przy pomocy wałka do ciasta) na konsystencję piasku. Dodajemy roztopione mało. Mieszamy.  Wykonanie: Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy w blenderze

Walijskie Pichcenie
BROWNIE Z FASOLI 118

Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy truskawkową konfiturą. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Słodki Zakątek
różowy tort czekoladowy z kremem śmietanowym i truskawkami 109

masą truskawkową. Tylko z zewnątrz jest dość nietypowy 🙂 Składniki (pełna lista zakupów na dole strony): Ciasto (na 1 blat, czyli trzeba policzyć x3): 200g ciemnego cukru muscovado 3 łyżki kakao 150g masła szczypta soli 150g [...] Artykuł różowy tort czekoladowy z kremem śmietanowym i truskawkami pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Mini tata z owocami i śmietaną 138

Takie foremki z kruchego ciasta można zapełnić czym macie ochotę. U mnie są z bitą śmietaną i owocami. Przygotowanie ciasta kruchego – do dużej miski wrzucić

Kuchnia Pokoleń
Racuszki jabłkowe 183

wykonanie - kształt nieważny, liczy się smak. A ten jest delikatny, mleczny i pachnący jabłkiem. Ciasto jest lekko lejące się, a więc mogą powstać z nich (także) idealne naleśniki. Ale dziś były racuszki. I to z jabłkiem, jutro z borówkami lub gruszkami. Może truskawki i syrop klonowy - czemu nie? Czekolada, bita śmietana i kokos też pasuje. Bawcie się

Zasmakuj Kuchni
TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE CIASTECZKA (SUROWE, BEZ PIECZENIA) - IDEALNE NA KINDER PARTY 117

kakao (jeśli używacie kakao, to możecie dosłodzić polewę wyżej jednym z wyżej wymienionych słodzików). Wykonanie: Truskawki pozbawiamy szypułek, umieszczamy w misce i rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników, mieszamy, formujemy kuleczki.  Naczynie, na którym układamy kuleczki, wykładamy folią spożywczą. Uformowałam 15 kuleczek, a resztę ciasta wyłożyłam do foremki (również nakrytej folią spożywczą) o wymiarach 7x12 cm. Możecie uformować kuleczki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Degustacyjna kolacja w restauracji BelEtage w Lublinie 171

koniecznie pasowały do całości, wybrała bym neutralne waniliowe lub śmietankowe, ewentualnie kwaskowaty sorbet z truskawek lub malin. Ostateczny bilans jest jednak na PLUS. Szef kuchni Artur Góra robi naprawdę niesamowite rzeczy, doskonale łącząc smaki. Myślę, że gdybyśmy na deser dostały porcję dobrego ciasta, nawet tej oklepanej, ale nigdy nie zawodzącej szarlotki, było by idealnie. Jeśli i Wy chcecie przeżyć kulinarną

kolorowotorcikowo
Bezglutenowe placuszki z serka wiejskiego z truskawkami 173

Białko ubić (ze szczyptą soli) na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serkowej. Dodać truskawki pokrojone na grubsze plasterki. Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. (Uważać

Di gotuje
Oproszone kruszonka drozdzowe buleczki z truskawkami i budyniem. 141

Dziś przepis na pyszne drożdżowe bułeczki z truskawkami i budyniem. Co potrzebujemy? Do drożdzowych bułeczek : - ok 40 szt truskawek. - budyń śmietankowy (+  mleko) - 3 i pół szklanki mąki -2/3 szklanki mleka -1 opakowanie suchych drożdzy - pół kostki masła -  2 duże jajka - cukier waniliowy (całe 16g) - szczypta soli W misie mieszamy - mąkę, drożdzę i sól. W osobnym garnku podgrzewamy(...)móc je później zetrzeć na tarce. Ciasto drożdzowe po godzinie, ponownie wyrabiamy na posypanym mąką blacie. Formujemy kulki, rozplaszczamy  -zostawiamy do ponownego wyrośnięcia. Po ok 20 minutach stopką od kieliszka ( ja użyłam nóżki likierówki) wyciskamy kółka na środku Dajemy bułeczkom jeszcze 5 minut, następnie smarujemy środki budyniem, kroimy truskawki i układamy w środku.Następnie posypujemy kruszonką. SMACZNEGO

dlaSmaQ
Budyń truskawkowy z kardamonem 219

Budyń truskawkowy to pomysł na pyszny, zdrowy deser lub słodki podwieczorek. Smakuje dużo lepiej niż taki z torebki, a wcale nie wymaga dużo więcej pracy –

Poezja smaku
Torcik walentynkowy w serduszka 269

Walentynki przywędrowały do Polski w latach 90. ubiegłego wieku. Głównym elementem tego święta jest obdarowywanie się kartkami zawierającymi często wyznania miłosne. Oprócz tego zakochani wręczają sobie

Smakołyki Bereniki
Fit ciasto z orzechów włoskich (bezglutenowe) 275

które zastąpią nam mąkę i suszone owoce - nadadzą ciastu słodyczy. Ciasto jest sycące, ale nie jest zbite. Polecam kawałek po treningu lub do pracy na drugie śniadanie. Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 2 szklanki orzechów włoskich 1,5 szklanki suszonych owoców (u mnie mix - jagody goji, maliny, truskawki, trochę rodzynków, kilka szt. pokrojonych daktyli i moreli(...)koniec dodać jajka, całość wymieszać i przełożyć do przygotowanej tortownicy. 5. Piec przez ok. 30-40 min. - do suchego patyczka (u mnie 40 min.). Po wystudzeniu ciasto można udekorować orzechami wymieszanymi z łyżką miodu

Domowa Cookierenka Agi
Fit deser jogurtowo – truskawkowy. 58

Fit deser jogurtowo – truskawkowy. Nieustannie szukam zdrowych i fit deserów w szczególności w letnich miesiącach, gdy mamy do dyspozycji świeże i sezonowe owoce . Jeśli chodzi

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 70

Ciasto jogurtowe ze śliwkami. Prawdopodobnie najłatwiejsze i najszybsze w przygotowaniu ciasto, jakie tylko możesz sobie wyobrazić. Przede wszystkim miękkie, puszyste, wilgotne i niezwykle aromatyczne. Po prostu rozpływa się w ustach. Świetnie sprawdzi się jako podwieczorek i dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Tak naprawdę doskonałe z niemal każdym rodzajem sezonowych owoców. Z powodzeniem możesz użyć zamiast śliwek truskawek, jagód, brzoskwiń(...)oleju słonecznikowego lub rzepakowego 2 łyżki płynnego miodu (można pominąć lub użyć syropu klonowego) cukier trzcinowy (ok. 2-3 łyżki) i cynamon do posypania około 600 g śliwek Ciasto jogurtowe ze śliwkami – przepis Śliwki umyj, przekrój wzdłuż i wypestkuj. Mąkę przesiej do większej miski, następnie dodaj cukier, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj. W drugim naczyniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszny, domowy placek drożdżowy ze śliwkami 169

pół szklanki cukru 125 gram masła - reszta składników potrzebna do przygotowania ciasta: 500 gram mąki (z tego odjąć 4 łyżki) pół szklanki mleka pół kostki margaryny pół szklanki cukru (z tego odjąć 2 łyżki) 3 duże jajka szczypta soli dodatkowo dowolne owoce mrożone lub świeże, jak śliwki, porzeczki, truskawki. Ze wszystkimi owocami placek wychodzi pyszny. Przygotowanie: Na początku przygotowujemy rozczyn(...)Dodajemy rozczyn i znowu chwilę mieszamy. Na koniec wlewamy letnią margarynę rozpuszczoną z mlekiem i dokładnie wyrabiamy około 10 minut, można ręcznie drewnianą łyżką lub mikserem z uchwytami do ciasta drożdżowego. Ciasto należy napowietrzać. Ciasto jest dobrze wyrobione, kiedy odchodzi od ścianek i pojawią się pęcherzyki. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce bez przeciągów na 40 minut. W moim przypadku

Wołowina od rekina
Leniwy wtorek, czyli okazja do świętowania 218

stanowczo usiadła mi na brzuchu i zaczęłam wiercić dziurę niecierpliwym wzrokiem dokładnie na środku mojej twarzy. Poszliśmy we trójkę na spacer, a później zjedliśmy niespieszne śniadanie, zakończone miseczką duńskich truskawek. Teraz czas na prezenty! Nie, nie, nic mi się nie pomyliło. Dobrze wiem, że Wielkanoc już dawno za nami. Dziś inna okazja do świętowania - C. ma urodziny! Robimy więc wszystko(...)przyjęcie urodzinowe, i to wtedy na naszym stole pojawi się ciasto wybitnie urodzinowe, które mam nadzieję, uda mi się sfotografować. W tajemnicy Wam wyznam, że kilka dni temu mi się przyśniło - dokładnie wiem, jaki efekt chcę osiągnąć, i miejmy nadzieję, że wszystko pójdzie tak, jak sobie zaplanowałam. Będą truskawki, bita śmietana, delikatny biszkopt i... Mam nadzieję, kropka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 151

truskawki, porzeczki, maliny,  rabarbar, wiśnie, jabłka (większe owoce pokroić na mniejsze kawałki) Kruszonka: 150 g mąki 100 g cukru 80 g masła 1 czubata łyżka cukru waniliowego Przygotować blaszkę do pieczenie (klasyczną 40x25 cm): wysmarować ją masłem i posypać mąką. Składniki na kruszonkę wsypać do miski i zagnieść kruszonkę. Powinna być dobrze połączona, ale sypka. Suche składniki ciasta: mąkę

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania