ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:45/200)

Tarta z gruszkami, serem pleśniowym i orzechami 249

lodówki na kolejne 25-30 min.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 °C. Ciasto piec ok. 10-12 min. Ciasto powinno się lekko zarumienić. Wyjąć, przestudzić. Nadzienie: 800 g dojrzałych gruszek średniej wielkości ( zwykle 3-4 szt.) 200 g sera pleśniowego typu Lazur lub gorgonzola 200 g śmietany 18% 3 jajka 25 g orzechów włoskich pieprz czarny, sól, rozmaryn, tymianek(...)podpieczonym spodzie. Ser pleśniowy pokroić na małe kawałeczki i posypać nim równomiernie gruszki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 °C. Jajka roztrzepać ze śmietaną.  Doprawić pieprzem, rozmarynem, tymiankiem, lekko posolić. Powstałą masę wylać na gruszki. Tartę posypać po wierzchu pozostałymi orzechami włoskimi. Piec 25 - 30 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a ciasto ładnie przyrumieni. Smacznego

maniapieczenia
Drożdżowe ślimaczki z pieczarkami 237

się nie oparł, skoro zapach i smak był obłędny? ;)). 'drożdżowe ślimaczki z pieczarkami' Składniki: * ciasto: - 2 szklanki mąki - 30g świeżych drożdży - 2 jajka - 0,5 szklanki mleka - 3 łyżki oleju - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru * farsz: - 1 kg pieczarek - 100g żółtego sera - 2 jajka - S&P Kamis Z drożdży, cukru i mleka (delikatnie podgrzać) zrobić zaczyn(...)miejsce na ok 45 minut. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty na grubych oczkach ser żółty i surowe jajko plus żółtko. Dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki, prostokątny placek. Wyłożyć farsz i zwinąć w roladę (zwijać od dłuższego boku). Roladę przykryć i zostawić (końcówką ciasta od spodu - patrz zdjęcie

CookYourself
Ciasto Łaciate 176

polewy dodajemy żółtka mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz śmietanę, dokładnie wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do zmiksowanego ciasta delikatnie mieszamy. Jajka miksujemy z cukrem pudrem dodając po łyżce sera, następnie dodajemy cukier wanilinowy oraz sok z cytryny. Do keksówki wysmarowanej tłuszczem wykładamy ciemne ciasto na wierzch nakładamy małą łyżeczką masę serową. Pieczemy

kgwjanczewo
Dietetyczne pierogi ruskie z mąki żytniej 180

Idealne na sobotni obiad, ale jeżeli się zdecydujecie radzę zacząć robić już teraz  ;) Składniki: na ciasto: takie same jak w TYM PRZEPISIE na farsz: 1 cebula 400-500g sera chudego białego Emilka sól, pieprz do smaku na skwarki: 100-200g szynki z indyka/kurczaka jogurt naturalny do polania Sposób przygotowania: Cebule kroimy w drobną kostkę lub mielimy(...)blenderze wrzucamy ją na teflonową rozgrzaną patelnie i smażymy, aż się zeszkli, ewentualnie dodajemy trochę wody, żeby się nie spaliła usmażoną cebulę dodajemy do sera i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku ciasto na pierogi robimy tak jak w przepisie na pierogi ze śliwkami i lepimy ;) pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy na małym ogniu

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Domowa pizza z salami, pieczarkami i papryką 187

oliwek1 płaska łyżeczka soliSKŁADNIKI na sos do pizzy:500 ml przecieru pomidorowego1/2 cebuli1 ząbek czosnku1 łyżeczka oreganosól, pieprzDodatki do pizzy:150 g tartego sera mozzarella12-15 plasterków salami1/2 czerwonej papryki1/2 pomarańczowej lub żółtej papryki5 pieczarekświeża bazyliaPRZYGOTOWANIE ciasta do pizzy:Drożdż rozkruszamy i zalewamy ciepłą wodą z cukrem. Odstawiamy na ok. 5-10 min. aż na powierzchni pojawi się charakterystyczna pianka(...)odrobiną oliwy. Ciasto wykładamy do formy i równomiernie rozprowadzamy tworząc ranty.Ciasto nakuwamy widelcem i odstawiamy na 5 min. Następnie na cieście rozprowadzamy sos ( nie przesadzajmy z ilością). Pozostały sos możemy wykorzystajmy jako dodatek do upieczonej pizzy.Sos posypujemy serem, a na nim układamy salami, pieczarki i paprykę. Wierzch pizzy delikatnie posypujemy pozostałym serem.Pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

kulinarnyJa
zielone szparagi w cieście francuskim 144

Składniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego typu parmezan sól i pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: szparagi myjemy, obcinamy twarde końce, obgotowujemy ok. 10 minut ciasto tniemy w nieduże kwadraciki, na których układamy po pół plasterka szynki, plasterek mozzarelli lub kilka

Luźna Kuchnia
Pizza wiejska na gotowym cieście Pudliszkowskim 153

zastąpić... Składniki gotowe ciasto na pizzę 0,5 słoiczka koncentratu 3 kawałki kiełbasy pieczarki (w moim przypadku woreczek mrożonych) 4 cebule 15 dag żółtego sera kulka mozzarelli zioła prowansalskie świeża bazylia Sposób  Gotowe ciasto rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Smarujemy koncentratem zmieszanym z ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno cebulę podsmażoną na oleju, kiełbasę pokrojoną w plasterki, pieczarki, posypujemy przyprawami

Kuchenne aromaty
PIZZA 'PIEKIELNIE DOBRA' - Szpinak, pieczarki, papryka, pomidorki... /Ciasto owsiane bezglutenowe. 308

iście diabelsko! Chilli, oregano i maleńkie pomidorki. A ten cały urodzaj ułożony został na bezglutenowym, owsianym cieście (tak, jest mąka owsiana w 100% bezglutenowa). SKŁADNIKI:/FARSZ:- Szpinak świeży, 1/3 opakowania,- Pieczarki, 1/2 opakowania,- Papryka Czerwona, 1 mała- Papryka Żółta, 1 mała,- Ser Żółty, 400 g,- Wędlina z indyka, 200 g,- Cebula, 5-6 białych- Mieszanka "Pomidor, oregano, chilli" Piątnica(...)szybciej pęcznieje, więc ilość mąki należy "regulować" obserwując. Dodajemy też odrobinę mąki chlebowej bezglutenowej. Ważne, aby to ciasto wyrabiać z ciepłą wodą (a nawet bardzo ciepłą), wtedy lepiej się sklei i będzie bardziej elastyczne!WYKONANIE:/Farsz:Wszystkie składniki oprócz szpinaku i sera kroimy - pieczarki na cieniutkie paseczki, cebula w pióra, paprykę i wędlinę w paseczki, a ser żółty (około

Wypisz Wymaluj
Tarta z chorizo,fasolką,bobem,botwinką,kalarepą i z resztą ferajny :) 138

stopniach w piekarniku. Kiedy ciasto jest gotowe nakładamy farsz - składniki poniżej:Składniki na farsz:garść zielonej fasolki szparagowejgarść łodyg z botwinkimała czerwona paprykagarść bobukilkanaście plasterków chorizo (można pominąć jeśli chcemy danie bez mięsa)por - zielona częśćkilka pomidorków koktajlowychi mała kalarepkapół młodej cukiniisól, pieprzoliwa do smażeniaskładniki na sos:150 ml śmietany2 jajkaróżne sery np: - camembert- gorgonzola- mozzarella- żółty ser natka(...)mieszamy ze sobą z dodatkiem soli i pieprzu. Na ciasto wykładamy farsz z ugotowanych warzyw, i zalewamy je sosem z jajek,śmietany i serów. Tartę pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. zagniatamy składniki na ciastozagniecione ciasto wkładamy do lodówkisurowe ciasto wylepiamy natłuszczone naczynieupieczone ciasto po 15 min pieczeniaTarta

Bon Appetit Małgorzaty
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 207

Najlepszy sernik jaki jadłam, kocham ten przepis za to, że nie muszę mielić sera, a smak jest wyśmienity.  Lekko wilgotny, pod bezowo - kokosową pierzynką, na kruchym spodzie, a do tego garść żurawiny, wiśni lub innych bakali, (wiśnie mile widziane z posmakiem wiśniówki :).Składniki na ciasto:2 szklanki mąki krupczatki1/2 szklanki cukru kryształu2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajo1 żółtko2 łyżki(...)koniec dodajemy bakalie i łączymy z masą serową. Jeśli nie macie blendera to wystarczy zwykły mikser z ostrą nakładka do rozdrabniania, aby dobrze rozdrobnić ser. 2. Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 40 minut, następnie na wierzch wylewamy bezowo - kokosowa polewę i pieczemy jeszcze ok 10-15 minut. Po upieczeniu

Apetyczna babeczka
"Wsiąść do pociągu byle jakiego..." - mam pociąg do pieczenia; pizzugette/pizzeryjki, czyli wariacje na temat pizzy. 145

pozostawać dalej od cywilizacji. Tym razem przygotowałam zainspirowane "internetami" pizzugi (mariaż pizzy z maczugą), to znaczy ukryte w cieście drożdżowym, nadającym się także na tradycyjna pizzę, tradycyjne dodatki jak salami, sos pomidorowy i ser. Oczywiście miała być mozzarella, ale złe Tesco 30 kwietnia ulokowało na swoich półkach paczkę z datą 14.04, a zadumany Mąż nie zauważył(...)dłońmi nadając kształt pasów o szerokości około 10cm i długości około 40 Rozprowadzam na nich dowolny sos pomidorowy, dachówkowo układam salami następnie ser - najlepiej mozzarellę w plastrach, u nas wersja z goudą następnie zlepiam brzegi ciasta ze sobą, zamykając wewnątrz nadzienie Zawijać można dowolnie, u nas świderkowa maczuga. Przykrywam ściereczką na około pół godziny Smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję odrobinkę

I tu będę miała takie te
Sycyliska pizza „z czym popadnie” 176

pomidory w puszce -oliwki -suszone pomidory Ponti od  INDEXFOOD -oliwa z oliwek OLITALIA od  INDEXFOOD -pomidorki koktailowe -ser rycki wędzony Ramzes -ser topiony Gouda  LACTIMA -pieczarki marynowane -listki bazylii poszarpane Rozwałkuj ciasto i połóż na blasze z papierem do pieczenia. Rozsmaruj oliwe z oliwek i dodaj sos pomidorowy. Na wierzch wszystkie pokrojone składniki „jak popadnie”. Polej serem

Z Kuchni Do Kuchni
Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...) 165

klonowego 250g brukselki (nasze!) 1 większa/ 2 małe szalotki 1 łyżka masła 50g masła 2 łyżki mąki 100ml śmietanki kremówki 100ml mleka 100g sera Comte 1 duże jajko sól i pieprz do smaku W kwestii kruchego ciasta jak zwykle napiszę- ja lubię takie bez dodatku jajek, jestem świadoma, że ono kiepsko się łączy i wyklejanie blachy to bardziej przylepianie(...)mleko- po każdym dolaniu dokładnie mieszając. Ucieramy na drobnej tarce ser i dorzucamy do sosu. Łączymy sos z serem i cały czas mieszając wbijamy jajko. Kiedy sos jest gładki i jednolity, solimy i pieprzymy, oczywiście jeżeli mu czegoś brakuje. Wyjmujemy ciasto z lodówki. Nakłuwamy dość gęsto widelcem. Równomiernie rozkładamy na nim brukselki, pokruszony boczek i cebulę. Zalewamy wszystko sosem

les mirabelles
Łosoś i szpinak razem w pakiecie, czyli pakieciki z ciasta francuskiego na romantyczną kolację lub domową imprezę 307

francuskie), gdy miałam większość składników w lodówce, ochotę na rybę i niewiele czasu do przyjścia gości... Pakieciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego chłodzonego opakowanie mrożonego szpinaku ser typu feta 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pieprz łyżka śmietany filet z łososia, świeży - około 200-250 g cytryna Przygotowanie: 1. Obieramy cebulę i czosnek. Drobniutko(...)się roztopi, dodajemy łyżkę śmietany i pokrojony w kostkę ser typu feta (jest wystarczająco słony, dlatego nie solę już farszu). Doprawiamy do smaku pieprzem. 3. Z fileta z łososia zrywamy skórę (wystarczy palcem ściągać delikatnie skórę i sama schodzi), płuczemy i osuszamy delikatnie fileta. Kroimy w kostkę.   4. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty - ich wielkość zależy od tego, jakiej

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ekspresowe calzone - bez wyrastania i pieczenia. Gotowe w 15 minut. 240

calzone były popularne w kuchni śródziemnomorskiej płaskie chlebki (flatbready), które często smażę na patelni. Postanowiłam nafaszerować je kilkoma składnikami, zlepić jak pierogi i usmażyć na oliwie. Ciasto z zewnątrz jest lekko chrupiące, ser przyjemnie się ciągnie, a dodatek sosu pomidorowego i świeżej bazylii nadaje im smaku autentycznego włoskiego dania.  Domowe calzone - bez wyrastania i pieczenia. Gotowe w 15 minut

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania