ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:38/200)

pizza na szybko na cieście francuskim... 209

łyżka, parówki cienkie 5 sztuk, pieczarki 20 dag, cebula 1 większa, ząbki czosnku 2 sztuki, ogórek gruntowy 1 średni, pomidory 2 sztuki, ser żółty 15 dag na blasze na papierze do pieczenia rozwinąć rulon ciasta francuskiego nie mrożonego, brzegi zrobić grubsze-rant, posmarować sosem chilli, posypać oregano rozsypać cienkie parówki pokrojone drobno, pół talarki pieczarek rozsypać talarki ogórka gruntowego, pół(...)piekarnik nagrzać do 180C, blaszkę ustawić na 3 poziomie, nadmuch gorącego powietrza, 20 minut - z 3 minuty przed końcem posypać wierzch pizzy startym żółtym serem, użyłam królewski pizzę kroić na porcje ciut przestudzoną, spód ciasta jest cienki i chrupiący.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Seromak z serkiem mascarpone 199

cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1 kubek cukru Przygotowanie: składniki na kruchy spód siekamy i szybko wyrabiamy ciasto, wkładamy na pół godziny do lodówki ser ucieramy z połową cukru oraz masłem, żółtka oddzielamy od białek, kolejno wbijamy do masy serowej, z białek ubijamy pianę z pozostałym cukrem mąkę i cukier waniliowy dosypujemy

Luźna Kuchnia
Pizza z szynką łososiową, oliwkami i mozzarellą 197

letniej wody  łyżka oleju  Sos koncentrat pomidorowy bazylia czosnek  sól pieprz  Ponad to 3 plastry szynki łososiowej  pomidorki koktajlowe czarne oliwki  ser mozzarella Zaczynamy od przygotowania ciasta. Mąkę wsypujemy do miski. Robimy wgłębienie i wlewamy wodę. Na koniec kruszymy drożdże i dokładnie mieszamy. Wyciągamy ciasto z miski i ugniatamy na stolnicy. Tak przygotowane, dzielimy

KuukBuuk
Tarta winna bo idealna do wina 182

też zagniatać "godzinami." Jest to najlepsze ciasto drożdżowe, z jakim miałam do czynienia do tej pory, zaraz po tym na rwane bułeczki - klik. Pozostałe składniki: 1 pierś z kurczaka 250 gramów świeżego szpinaku 5 suszonych pomidorów w zalewie z oleju 5 ząbków czosnku sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 150 gramów sera feta 150 gramów śmietanki 30-36 % 1 jajko sól(...)temperaturę 170 stopni, program góra/dół. Formę do tarty natłuścić masłem, następnie obtoczyć w bułce tartej.  Rozwałkować ciasto, wyłożyć nim formę.  Na cieście układać kolejno - kurczaka, szpinak z czosnkiem, pomidory, ser feta. Zalać wszystko mieszanką śmietany i jajka.  Wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut. Na ostatnie 5 minut warto włączyć termoobieg z funkcją grzania

Garniec Magalie
Nadziane muffinki na ostro z soczewicy 219

silikonowych papilotek na muffinki do około 1/4 wysokości kabanosy kroimy w plastry, pieczarki i ser w kostkę układamy na środku każdej muffinki kilka plastrów kabanosa, sera i pieczarek przykrywamy farsz resztą ciasta tak żeby nic nie "przebijało" przez ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni najlepiej smakują na ciepło ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ravioli miętowe z serem i szpinakiem. 190

kremowego ząbek czosnku sól ,pieprz Szpinak pokroić na mniejsze kawałki ,dusić na oliwie nie dłużej niż 3 minuty ,dodać pokrojony czosnek i smażyć chwilkę .Przestudzić , dodać ser ,wymieszać i doprawić do smaku. Ciasto rozwałkowujemy jak najcieniej ,podsypując w razie potrzeby delikatnie mąką .Ja na rozwałkowanym płacie ciasta układałam listki mięty ,składałam na pół i jeszcze raz ostrożnie rozwałkowywałam ciasto. Wykładamy(...)podłużne płaty ciasta farsz w małych kopczykach i przykrywamy drugim płatem ciasta ,dociskając dokładnie wokół nadzienia .Następnie odcinamy je nożem lub foremką.Pierożki gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch . Polewamy roztopionym masłem i ścieramy na nie ulubiony ser .Smacznego. Dodatkowo podałam szparagi ,ostatnio jemy je na okrągło

Ladylaura.
Sernik na wafelkach z malinami i galaretką 1045

dodać cukier miksować aż się rozpuści  - Dodać zimną galaretę rozpuszczoną z żelatyną  - Dodać połowę malin wymieszać łyżką wlać wszystko  do tortownicy  - Włożyć ciasto do lodówki by stężało  - Na ser wyłożyć resztę malin zalać tężejącą galaretką  zostawić do stężenia

W królestwie smaków Beaty
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 299

Ciasto 1/2 kg mąki 1,5 szkl. gorącej wody szczypta soli Farsz 1 torebka kaszy gryczanej 15 dag tłustego sera białego masło  1 duża cebula sól pieprz Sposób Przesianą mąkę wsypujemy do miski. Robimy wgłębienie i wlewamy stopniowo wrzątek. Mieszamy drewniana łyżką, dodajemy sól. Z ciasta formujemy kulę(...)odstawiamy na 30 minut. Kaszę gotujemy do miękkości. Na maśle podsmażamy drobno posiekaną cebulkę, gdy się zarumieni dodajemy osączoną kaszę oraz rozdrobniony biały ser. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy, za pomocą szklanki wycinamy kółka , nakładamy ostudzony farsz i zlepiamy brzegi (zadanie to można sobie ułatwić używając jak w moim przypadku foremki). Pierogi gotujemy

Kuchenne aromaty
Placek z pomidorami 210

Wyjąć, podzielić na 2 części, włożyć do lodówki na 20 -30 minut.Przygotować nadzienie serowe: W misce wymieszać parmezan, ser, majonez, cebulę, tymianek, pieprz do smaku - podzielić na dwie części.Pomidory pokroić w plastry, podzielić na dwie części.Wyjąć kawałki ciasta z lodówki.  Na posypanym mąką blacie, rozwałkować każdy kawałek na koło o średnicy ok 25 cm. Przełożyć(...)papierze ciasto przenieść na blachę do pieczenia razem z papierem. Na każde koło nałożyć masę serową, zostawiając ok 4 - 5 cm marginesu, ser posypać boczkiem (jeżeli używamy) następnie rozłożyć pomidory.Brzeg ciasta założyć na pomidory. Posmarować  ciasto śmietaną . Wstawić blachę z plackami do piekarnikaPiec przez 50 do 60 minut lub do momentu, ciasto jest złote. Podawać ciepłe

Stare Gary
Tarta z twarogiem, kozim serem i batatmi 257

naturalnego 1,5% 3-4 jaja 20 gram startego parmezanu gałka muszkatołowa sól, pieprz 1/2 batata (gotujemy w wodzie lub na parze 15 minut) 50 gram sera koziego natka pietruszki do ozdoby Ciasto kruche wykonujemy według tego przepisu . Twaróg miksujemy z jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem. Jaja mieszamy z parmezanem z dodatkiem gałki muszkatołowej. Batata gotujemy w wodzie, następnie

Mango Papaja
Rolowane bułeczki ze szpinakiem i serami 174

Jakiś czas temu robiłam ten chlebek nadziewany szpinakiem i serami. Postanowiłam ten przepis wykorzystać do innego wypieku, a mianowicie zrobić małe rolowane bułeczki idealne na przekąskę

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kunafa - ciasto wyśmienite 267

Składniki  Ciasto i masa serowa: 500 g ciasta knafeh - lub w polskich warunkach zmiksowanego chleba tostowego 220 g masła Ghee lub dobrego masła np. Osełka 200 ml gęstej śmietany 250 do 300 g sera ricotta  1 łyżka oleju Syrop: 200 g cukru lub szklanka miodu 0,5 szklanki wody 2 łyżki wody różanej (opcjonalnie) 1 - 2 łyżki soku(...)masło rozpuścić na małym ogniu, dodać pokruszone ciasto knafeh (lub zmiksowany chleb tostowy) i bardzo dokładnie wymieszać. Mieszać do czasu aż ciasto całkowicie wchłonie rozpuszczone masło. Ciasto podzielić na dwie części Masa serowa : ser ricotta wymieszać ze śmietaną na gęstą masę (uwaga: do masy serowej także można dodać rozdrobnione orzechy) Blachę do pieczenia wysmarować olejem lub wyłożyć papierem do pieczenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta Julii warta czyli o tym jak hejterzy otwierają oczy 759

łyżki jogurtu naturalnego (oryginalnie śmietana)szczypta gałki muszkatołowejtymianek, prażona cebulka (dodałam od siebie) Boczek pokroiłam w kostkę, lekko podsmażyłam. Cebulę pokroiłam w krążki. Na wstępnie podpieczone ciasto wyłożyłam boczek, surowe krążki cebuli. Ser zmiksowałam z jajkami, jogurtem i gałką muszkatołową (masę rozrzedziłam 2 łyżkami mleka). Masą serowo- jajeczną zalałam ciasto. Finalnie oprószyłam tymiankiem i prażoną cebulką. Całość zapiekłam kolejne

bastalena
Ciuch ciuch koła w ruch (czyli pizza w kształcie pociągu) 182

oliwy Farsz: Pomidorki koktajlowe Kawałek papryki Cienki kabanos Kilka plastrów okrągłej wędliny Jeden plaster drobiowej wędliny Ketchup łagodny Żółty ser (jako dodatki do ciuchci można użyć tak naprawdę wszystkiego co jest w lodówce i z tych produktów „czarować” na cieście) Przygotujemy ciasto na pizze: łączymy wszystkie składniki  i wyrabiamy aż powstanie jednolita, nieco ciągnąca masa. Aby ciasto nie przywierało(...)rąk, przed wyrabianiem warto je posmarować kapką oliwy. Gotową masę odstawiamy w ciapłe miesjce i czekamy z 20 minut aż urośnie. Następnie wałkujemy i wycinamy pociąg. Ciasto smarujemy ketchupem. Następnie posypujemy całość żółtym serem i dopiero na to układamy poszczególne elementy pociągu. Okrągłą wędlinę jako koła, a kabanos jako łącznik między nimi. Pomidorki jako dach i komin. Z papryki wycinamy

Kolizje Smaków
Ciasto francuskie z pieczarkami 476

póki co sięgam po gotowe Kiedyś nadejdzie jednak ten dzień i będę bardzo zadowolona z siebie…Ciasto francuskie z pieczarkami – składniki:opakowanie ciasta francuskiegook. 400 g pieczarek1 cebulaok 150 g sera żółtegojajkoczarnuszka, mak lub sezam do posypania2-3 łyżki masła lub oliwa, sól, pieprz, tymianek (opcjonalnie, świeży lub suszony) Pieczarki myję i kroję w plasterki. Cebulę obieram(...)kroję w drobną kostkę. Ser ścieram na tarce.Pokrojoną cebulę duszę na maśle lub oliwie,dodaję pokrojone pieczarki i całość duszę aż pieczarki zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem i tymiankiem i odstawiam do wystygnięcia.Ciasto francuskie kroję na kwadraty (ponieważ kupiłam zrolowane ale jeśli jest w bloku to trzeba je najpierw rozwałkować) Na każdy kwadrat nakładam ok. łyżki pieczarek

UgotujmyTo.pl