ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:436/1556)

Muffinki ze śliwkami 154

dodać śmietanę i wbić jajka. Za pomocą miksera wszystkie składniki połączyć ze sobą. Śliwki przekroić na pół, pozbawić pestek i ponownie przeciąć na pół (tworząc ćwiartki). Przygotowane owoce dodać do ciasta. Za pomocą łyżki całość ze sobą wymieszać. Nakładać po 2 łyżki ciasta do jednej papilotki. Piec około 25-30 minut w 180°C . Upieczone muffinki przełożyć

Ugotować
Placuszki z cukinii 157

cebulę. Całość solimy 1 łyżeczką soli, mieszamy i odstawiamy na 30 minut aby odciekł nadmiar płynu. Z mleka, jajek, mąki robimy ciasto naleśnikowe ale bardzo gęste. Do ciasta dodajemy odsączone owoce/ warzywa, mieszamy, doprawiamy solą i smażymy na zloty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym ( przepis na blogu ). SMACZNEGO

Smaki Ewy
Keks z maślanki z suszonymi owocami 194

Ponieważ sezon letni trwa a ja suszę bardzo dużo owoców zapas tych z ubiegłego roku wypadałoby zjeść. Dużo tego nie zostało ale na ten smakowity

Moje Małe Czarowanie
Ciasto wiśniowe z kremem 189

Od kilku dni chodzi za mną jakieś ciasto czekoladowe a skoro jeszcze mamy wiśnie to postanowiłam je połączyć. Dwukolorowe ciasto, słodka masa budyniowa i zatopione w

Zainspirowana w kuchni
Ciasto otrębowe z morelami 144

kolej na żółtka. Ubijaj dalej. 2. Do masy dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 3. Teraz dodaj otręby i wymieszaj. 4. Na wysmarowaną blachę wylej ciasto i układaj owoce. 5. Piecz w temperaturze 170 stopni ok 60 minut

AZgotuj!
na upał 177

czarnej porzeczki kompot wiśniowy lekki chłodnik lody imbirowo cytrynowe lody limonkowe  lody jagodowe, lody borówkowe lody truskawkowe lody w kwiatach cukinii, w tempurze lody zapiekane w cieście lody z owocami   napój imbirowo cytrynowy   na upalny wieczór - arbuz i wino poncz   poncz II sałatka ogórkowo truskawkowa z "malibu" sałatka owocowa sałatka z ogórków z arbuzem sałatka

królestwo garów
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 315

wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam(...)sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton M1) i ozdobić nią wierzch babeczek. Na końcu poukładać owoce i od razu podawać.   Zgłoszenia możecie przesyłać do końca lipca. Inspiracje i przykładowe historie z przepisami możecie zobaczyć na stronie http://www.festiwalwypiekow.pl a ciekawe sposoby i przepisy

Mała Cukierenka
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 291

wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam(...)sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton M1) i ozdobić nią wierzch babeczek. Na końcu poukładać owoce i od razu podawać.   Zgłoszenia możecie przesyłać do końca lipca. Inspiracje i przykładowe historie z przepisami możecie zobaczyć na stronie http://www.festiwalwypiekow.pl a ciekawe sposoby i przepisy

Mała Cukierenka
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 318

wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam(...)sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton M1) i ozdobić nią wierzch babeczek. Na końcu poukładać owoce i od razu podawać.   Zgłoszenia możecie przesyłać do końca lipca. Inspiracje i przykładowe historie z przepisami możecie zobaczyć na stronie http://www.festiwalwypiekow.pl a ciekawe sposoby i przepisy

Mała Cukierenka
Morelówka, nalewka z moreli 322

yszna nalewka deserowa lub dodatek do deserów (lodów, kremów, ciast itp) oraz owoców. Niestety pyszna więc zimy nie przetrwała. Wpis będzie uzupełniany o nowe zdjęcia w trakcie procesu produkcji :). Prosta metoda przygotowania, przepis bardzo ciekawy. Jednego dnia robimy nalewkę a drugiego dnia z pozostałych owoców pyszne lody lub desery. Dziś nalewka, w następnym poście lody, które już możecie

SzczyptaSmaQ
Rabarbarowe ciasto ucierane 177

Kiedyś sąsiadka mojej mamy upiekła to ciasto z truskawkami i poczęstowała mnie. Tak mi posmakowało, że postanowiłam zrobić je ale tym razem z rabarbarem   Składniki

Kuchenne Wariacje
Tarta orzechowa z jabłkami 166

Jesień to nie tylko sezon na jabłka, ale także na orzechy. Żal byłby nie połączyć tych dwóch owoców w jednym cieście. Wykorzystałam do niego jabłka antonówki i orzechy laskowe. Te ostatnie są obecne zarówno w kruchym spodzie, nadzieniu jak i wierzchniej warstwie. Wcześniej wstawiłam je do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Bez problemu odeszła z nich

Wiem co jem
Skubaniec 132

wnętrze: czerwone porzeczki z agrestem i truskawkami, wiśnie z morelami, jabłka z malinami lub jeszcze inna kombinacja. W każdej wersji jest to niezawodny sposób na połączenie kruchego ciasta i sezonowych owoców prosto z ogródka pod bezową pierzynką

Milion Smaków
Ambasador 123

skończy się sezon na świeże owoce czas na ciasta z tego co jest dostępne przez cały rok. Wybór padł na brzoskwinie i ciasto Ambasador. Bardzo stary przepis z zeszytu z przepisami mojej mamy. Bardzo pracochłonny, ale efekt wart jest odrobiny starań

Milion Smaków
Drożdżowa chałeczka z owocami 113

Sposób przygotowania: Z drożdży,cukru i łyżki mąki zrobić rozczyn-odstawić w ciepłe miejsce,aż do podwojenia objętości.Następnie dodać rozpuszczoną Kasię i pozostałe składniki(oprócz owoców). Zagnieść gładkie ciasto i odstawić je do wyrośnięcia na 40 minut. Następnie rozwałkować i powycinać prostokąty. Z ciasta zwijamy roladki napełnione owocami.Ułożyć je w wysmarowanej tłuszczem blaszce i pospać cukrem perlistym

Wielki apetyt