ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:262/1556)

Kruszonkowiec z pianką i czerwonymi porzeczkami 298

Ciasto rewelacyjne, polecam bardzo. Przygotowanie porzeczek – dokładnie oczyścić porzeczki, umyć i osuszyć na sitku. Suche porzeczki obtoczyć w mące ziemniaczanej. Odstawić na później. Przygotowanie ciasta

Kuchnia Pokoleń
rabarbarowo-jabłkowy kokosowy ucieraniec... 110

wsypać przesianą mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe i połączyć składniki mieszając z 2 minuty silikonowa niska forma 24 cm z kominkiem - formę przetarłam olejem, do formy rozsmarować ciasto, na wierzch położyć owoce bez soku i lekko je przycisnąć do ciasta - pozostały sok z owoców wykorzystuję do napoju lub kompotu piec około 60 minut w 180 C do suchego(...)patyczka, ciasto wyjąć z formy jak wystygnie - ciasto jest lekkie, aromatyczne, smaczne...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kruszonka z rabarbarem i cytrynową nutą 130

sezon rabarbarowy w pełni, a więc pora na rabarbarowe smakołyki. Proponuję proste ciasto kruszonkowe, które można upiec z dowolnymi owocami lub z marmoladą. Ciasto 4 żółtka 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 250 g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 4 białka 3/4 szklanki cukru 1/2 opakowania kisielu cytrynowego 1 łyżeczka mąki pszennej

Praktyczna pl
Banany w czekoladzie z orzechami 154

Zaczynamy weekend słodko, zresztą ja jestem osobą, która kocha słodycze i nie zależnie od dnia muszę skubnąć coś z czekoladą. Taka szybka propozycja na przyjęcie czy

Niezły Młynek
Ciasto makowe ze śliwkami 200

sezonie śliwkowym nie może zabraknąć ciast z udziałem tych owoców. Dziś mam dla Was propozycję wypieku, który odróżnia od innych ciast kruchych dodatek sporej ilości maku. Całość uzupełniają aromatyczne śliwki. Ciasto można przygotować w formie o wymiarach 23x23cm . Ciasto makowe ze śliwkami Składniki: 300g mąki pszennej 150g masła 120g cukru pudru 1 jajko 50g suchego maku 3/4 łyżeczki proszku

Smakołyki Bereniki
Pierożki w rosole 231

Urozmaicamy rosół? ... dosyć  tradycyjnego makaronu zamieńmy go na pierożki.Składniki do pierozków: Farsz: ugotuj rosół na około 0,25 dag wołowiny i 0,25 daj

Niezły Młynek
Placuszki z cukinii i parmezanu 132

Składniki: 1 Średnia cukinia  3 jajka 1 cebula 0,5 szklanka mąki pszennej 50 g startego sera parmezan + do posypania  sól, pieprz  olej

Niezły Młynek
Czekoladowy pudding - Halloween na słodko 159

Halloween nadciąga, a z nim mnóstwo zabawy z truposzami i duchami. Jak wiecie średnio przepadam za tym rodzajem celebrowania ale w kuchni nie odmówiłam sobie zabawy

Niezły Młynek
Kiszka Babci Józi 111

Dzisiaj pyszna kiszka mojej babci, przepis prosty ale nie chcę go przekształcać, nic dodawać. Ta kiszka jest idealna do tego kojarzy mi się z dzieciństwem, jak

Niezły Młynek
Strudel z jabłkami 193

się gdzieś dziury to nie przejmujcie się tym. Można je albo zostawić, albo nałożyć na nie cienko rozciągnięte „łatki” z odciętego z brzegów ciasta. Teraz rozciągnięte ciasto zapełniamy owocami. Jedynie krawędzie powinny zostać puste – około 3 cm z każdej strony. Ciasto posypujemy bułką, następnie wykładamy na nią jabłka z cytryną, posypujemy je równomiernie 4 łyżkami cukru(...)łyżkami cynamonu. Gdy owoce mamy wyłożone czas na najfajniejszą część, czyli zawijanie. Krawędzie po bokach zakładamy na owoce. Tak samo szeroką krawędź od naszej strony. Łapiemy brzeg obrusa i delikatnie podciągamy go do góry tak, by ciasto nam się powoli zrolowało. Gdy mamy już wielki rulon gotowy stawiamy na blacie blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomagając sobie obrusem

Dieta bez mleka
Ciasto lodowiec + film 81

Ciasto lodowiec to znakomity deser na bazie biszkoptów, kremu budyniowego z mascarpone i galaretki z owocami idealny na każdą okazję. Deser jest pyszny i bardzo prosty, można go dowolnie modyfikować zmieniając smak galaretki i dodając ulubione owoce.     składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 600 ml mleka 2 budynie waniliowe(...)ciastka wykładamy ciemną masę budyniową i starannie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 500 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Obrane banany kroimy w plastry. Na wierzchu ciasta układamy owoce i polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane

Smakowite Dania
ŚLIWKI 135

odmiany śliwek: Empress - owoc duży, elipsoidalny, kształt typowej węgierki. Skórka granatowoczarna z charakterystycznym jasnym nalotem. Miąż zielonkawożółty w niektórych miejscach niezbyt dobrze oddzielający się od pestki, soczysty i słodki. Najlepsze do jedzenia na surowo, do ciast mniej polecane z racji dużej zawartości wody. Można przeznaczyć je także na dżemy i powidła.  Mirabelka - małe kuliste owoce o złotożółtej barwie(...)kompoty oraz ciast.  Węgierka amers - owoc duży, mają owalny lekko wydłużony kształt, czerwoną skórkę którą pokrywa fioletowy nalot. Miąż łatwo odchodzący od pestki jest jasny niemal biały kwaskowo-słodki. Odmiana ta idealnie nadaje się na przetwory zwłaszcza do suszu i powideł, ze względu na walory smakowe uznaje się za odmianę deserową. Węgierka bluefre - odmiana amerykańska, owoc duży lub bardzo

Ciastka - domowe słodkości
Dietetyczne ciasto biszkoptowe z masą truskawkowo-jogurtową 415

Ciasto, które moja babcia robi mi od wielu lat, co roku na urodziny. Postanowiłam spróbować zrobić jego lżejszą, dietetyczną wersję. Orkiszowy biszkopt, masa truskawkowo-serowa, bez

Czarnawisienka
Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia 752

Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia – słodkie i pyszne, idealne na upalne dni, bo nie trzeba męczyć się z piekarnikiem <

Kulinarne Przeboje
Mini tata z owocami i śmietaną 136

bitą śmietaną i owocami. Przygotowanie ciasta kruchego – do dużej miski wrzucić mąkę, cukier puder, żółtko, kakao, śmietanę, pocięte drobno masło. Wszystko razem zagnieść na jednolitą masę. Włożyć ciasto do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wycinać ciasto powiększone o wysokość boków foremek. Wyłożyć ciasto do foremek i lekko przygnieść. Każdą foremkę wysmarować tłuszczem(...)wyciąć koło z papieru i położyć na ciasto. Obciążyć fasolą, żeby podczas pieczenia ciasto nie urosło. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto 15 minut. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć fasolę i papier. Ponownie wstawić ciasto do piekarnika i piec kolejne 15 minut. Odstawić ciasto żeby całkowicie ostygło. Takie foremki można wcześniej, natomiast śmietanę krótko przed podaniem

Kuchnia Pokoleń