Jak przechowywać czosnek? 208Przechowywanie czosnku wydaje się proste – i owszem takie jest, jeśli przechowujemy go krótko. Dłuższy czas przechowywania tego cennego warzywa może stać się kłopotliwy i zupełnie
PysiaGotuje.pl
Jak zapobiec ciemnieniu obranych i startych ziemniaków? 281Starte lub obrane ziemniaki ciemnieją w wyniku kontaktu z jednym z enzymów, który zawarty jest w powietrzu. Jeśli ziemniaki ściemnieją, nie musimy ich od razu wyrzucać
PysiaGotuje.pl
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 219Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się
PysiaGotuje.pl
Gulasz wegański z czarnej fasoli i pieczarek 173wspominałam ciasta wegańskie dla mnie osobiście są dość trudne do upieczenia. To, że zastąpić trzeba jajka , masło etc. innymi składnikami pochodzenia wegańskiego, czasami może być wyzwaniem. Jeśli chodzi o dania wytrawne to z nimi akurat nie mam najmniejszego problemu. W grę wchodzą różnego rodzaju warzywa , ser tofu , ziarna takie jak kasza czy ryż, orzechy, suszone owoce, mleko sojowe(...)czarna okazała sie dość oporna jeśli chodzi o zmięknięcie i jej gotowanie zajęło mi co najmniej dwie godziny. Lubisz dania wegańskie? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami . The post Gulasz wegański z czarnej fasoli i pieczarek appeared first on MeCooks
mecooks
Sernik daktylowo - waniliowy z musem żurawinowym ( bez pieczenia) 249owocami i bakaliami. U mnie w rodzinie istnieje pewien podział ról jeżeli chodzi o przygotowania do świąt od strony kulinarnej. Tradycją już jest że kwestia deseru to moja dola, więc z wielką chęcią rok w rok przygotowuję wraz z moją córką świąteczne wypieki. Za zwyczaj zaczynamy od trzech rodzajów pierniczków potem waniliowe kruche ciasteczka, a na końcu ciasta
vaniliowoczekoladowa
Owocowa chmurka 143Pyszne ciacho które wymyśliłam ostatnio,mamy sezon na truskawki więc użyłam zmiksowanych truskawek i swoje brzoskwinie w syropie z ogrodu-i tak powstało- było pycha ,polecam
Swojskie jedzonko
Deser w stylu FIT 20427.02.2018 Jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego w nieco odchudzonej wersji szczerze polecam. Zadowoli dużych i małych łasuchów. Składniki 400 g świeżych malin lub mrożonych, może
gotuj ze mną
Sernik czekoladowy z owocami bez pieczenia 170Składniki robiłam w obręczy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia śr.24cm dno ・ kilka herbatników pokruszonych Masa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g serka
mojej kuchni
Pączki z jabłek 24928.09.2018 Nie konwencjonalny deser, bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu, naprawdę warto spróbować, daję słowo nie jeden raz go zrobicie:)) Składniki 8 średnich jabłek obranych konfitura dowolna
gotuj ze mną
Bezglutenowy biszkopt bez cukru | Biszkopt na miodzie 156Pięknie rosnący, puszysty biszkopt bez cukru i glutenu. Można przygotować z niego pyszny tort, ponieważ w smaku nie różni się od tradycyjnego biszkoptu. Można także przygotować
Mienta blog
Sernik czekoladowy z owocami bez pieczenia 171Składniki robiłam w obręczy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia śr.24cm dno ・ kilka herbatników pokruszonych Masa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g serka
w mojej kuchni
Lekki serniczek z brzoskwiniami i galaretką 358Pyszny, lekki i bardzo wakacyjny deser. Idealny na upały. Na szczęście to nie wszystko;) Deser jest całoroczny, a to za sprawą brzoskwiń, które poza sezonem z
Smaki Na Talerzu
Babeczki z łososiem i sosem malinowym 158Szybka, prosta przekąska, przystawka, szybka do zrobienia. Można je jeść na zimno i na ciepło. Z sosem malinowym i łososiem wędzonym są pyszne. Na jednej nie
wesoła kuchnia
Marchewkowy budyń jaglany 236Nic tak nie rozbudza kulinarnej strony mojej duszy, jak warzywa w deserach i wypiekach. Ciasta z dodatkiem buraków, cukinii, batatów, dyni czy marchwi dziś już nikogo
Even Better Food
Gofry maślane. 233Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was mój ulubiony przepis na gofry. Są maślane, bardzo chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku, po prostu
Rozpustne gotowanie