cóż, składniki są z pamięci, zawsze wychodzi... tylko owoce można zmieniać. I jest tak ekspresowe ! Zrobiłam je dokładnie jak to = składniki bez zmian i sposób wykonania również! http://zkuchnidokuchni.blogspot.com/2014/06/ucieraniec-z-truskawkami-na-deser.html Tylko, z tą różnicą, że w tym nie ma kruszonki! Zamiast truskawek są borówki...a po upieczeniu ciasto przewracamy do góry nogami i...tak zostawiamy ! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwielu innych inspiracji kulinarnych.Same naturalne składniki. Mus jagodowy Owoc jagody zawiera kwasy bursztynowe i cytrynowe, jabłkowy posiada witaminy C i B1 oraz karotenoidy.Zawiera duże ilości antocyjanów które powodują poprawę układu krążenia oraz chroni organizm przed atakiem drobnoustrojów.Można ją dodawać do sera białego,naleśników oraz dodawać do ciast. Czekola blond Smakołyk ten to produkt z białej czekolady.Produkt
Magiczne Życie MartyCiasto smakuje przeeepysznie, tak delikatnie i niesamowicie kremowo. Masa jest przyjemnie lekka i niezbyt słodka, więc możecie dodać więcej cukru. Ciasto drobinę przypomina sernik na zimno, ale moim zdaniem jest smaczniejsze. Zresztą sami spróbujcie, bo przygotowuje się je naprawdę ekspresowo. Polecam! (Tortownica o średnicy 22-23 cm) Spód: 200g herbatników 90g masła Masa piankowa: 70g pianek Marshmallows(...)śmietanki 30-36% 250 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Wierzch: 1 galaretka (u mnie o smaku owoców egzotycznych) owoce (u mnie brzoskwinie z puszki) Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy. Przygotować masę piankową. Żelatynę należy rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. W garnuszku podgrzać śmietankę oraz
Di gotujeMule w białym winie to najbardziej klasyczny przepis na te owoce morza. Odpowiedniej ich przygotowanie sprawi, że będą delikatne w smaku, soczyste i wilgotne. Tym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczenia 3 łyżki oleju Ciasto zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika. Jeśli chcecie ozdobić swoje ciasta, zajrzyjcie na stronę http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=4183971 Składniki na masę serową: 1,2 kg sera białego, najlepiej z targu, a nie sklepowego, a jeśli już kupujemy w sklepie to trzeba szukać twardego(...)idealnie było by również gdyby to były wiejskie jajka 1 i 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe skórka otarta z cytryny rodzynki owoce kandyzowane (dodatki wedle upodobania:) cukier waniliowy pół kostki masła lub margaryny - roztopić i pozostawić do wystygnięcia Bakalie od www.owocowyraj.eu Wykonanie:Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem do białości
Apetyczna babeczkaJest to jedna z najłatwiejszych szarlotek , która nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych. Wszystko wystarczy dobrze wymieszać, wstawić do piekarnika, odczekać około godziny i już - mamy gotowe ciasto! Szarlotka smakuje naprawdę rewelacyjnie i z pewnością nigdy mi się nie znudzi. Piekłam ją już dziesiątki razy - zawsze znikała w oka mgnieniu. Do jabłek zawsze dodaję duuużo cynamonu, ale jeśli go nie lubicie(...)szczypta soli 100-120 masła (*) (w zależności od szerokości formy) Masło schłodzić w zamrażarce. W tym czasie należy obrać i zetrzeć jabłka na grubych oczkach tarki. Opcjonalnie owoce można wymieszać z cynamonem. Suche składniki (mąkę, cukier, cukier waniliowy, kaszę, proszek do pieczenia, sól) dokładnie ze sobą połączyć i całość podzielić na 3 części. Na dno formy wysłanej papierem
Di gotujeTort sernikowy z bitą śmietaną Każdy z nas lubi torty i mam cichą nadzieję że jego lżejsze wersje z owocami bitą śmietaną, oraz kakao przypadną do waszego gustu. składniki biszkopt 5 jajek 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła masa tortowa 1 kg twarogu z wiaderka 3/4 szklanki cukru(...)warstwę twarogowej masy układamy drugi kawałek biszkoptu i całość wstawiamy w lodówki na 2 godziny. Do niewielkiego rondla wlewamy półtorej szklanki gorącej wody, dodajemy resztę owoców wiśni, całość zagotowujemy i od razu zdejmujemy z palnika. Teraz do rondla dodajemy dwie łyżki żelatyny i trzy łyżki cukru, mieszamy
Miód i pieprzpotrzebie chwili. Nagła ochota na drożdżówki, więc wystarczyła godzina (no może ciut więcej) i już zajadałam się smaczną, jeszcze ciepłą drożdżówką. Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców albo je po prostu ominąć :) Pyszne, idealnie wyrośnięte, lekko słodkie. Idealne, by zabrać je ze sobą do pracy czy podarować dziecku do szkoły. Polecam :) Składniki na 5 drożdżówek(...)zaczynu wsypać pozostałą mąkę, sól, wbić jajko i wymieszać, dodając stopniowo pozostałe mleko. Ponownie przykryć ścierką i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką i dobrze wyrobić (w razie potrzeby podsypywać mąkę). Ciasto podzielić na 5 równych części, uformować kulę i dość mocno ją spłaszczyć. Na środku każdego placka
Zrób to smacznieblat mąki dodajemy posiekany tłuszcz, żółtka, przesiany cukier puder oraz szczyptę soli. Wszystko razem zagniatamy i odkładamy w foliowym woreczku do zamrażarki na min. 30 minut. 2. Schłodzone ciasto dzielimy na 12 części i każdą wylepiamy przygotowane foremki na tartaletki (u mnie o średnicy 9cm). Dziurkujemy widelcem spód i przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, a następnie obciążamy kulkami ceramicznymi(...)gorącą napełniamy po odrobinie ostudzone tartaletki. Na każdej układamy połówkę brzoskwini (jeśli z puszki, to dobrze odsączoną z syropu) i ponownie zalewamy masą boki, uważając by nie pobrudzić owoców. Gęstniejącą masę delikatnie wylewamy ponad foremki, by ciastka przybrały naturalnego kształtu sadzonego jajka. Chłodzimy. Do masy możemy dodać odrobinę soku z cytrusów lub dowolnego olejku zapachowego
Kuchnia w czekoladziemigdałów Do dekoracji: drobne owoce, użyłam malin i porzeczek cukier puder do posypania Spód: 1. Wymieszać razem mąkę, migdały, sól i cukier. Dodać pokrojone masło i posiekać nożem lub masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, podsypując mąką ( zobacz FILM ). Przez krótką chwilę masło jeszcze rozcierać palcami, dodać jajko i zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą
Mała Cukierenkamigdałów Do dekoracji: drobne owoce, użyłam malin i porzeczek cukier puder do posypania Spód: 1. Wymieszać razem mąkę, migdały, sól i cukier. Dodać pokrojone masło i posiekać nożem lub masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, podsypując mąką ( zobacz FILM ). Przez krótką chwilę masło jeszcze rozcierać palcami, dodać jajko i zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą
Mała Cukierenkasodę, babkę i suszone owoce. 5. Następnie dodać startą cukinię i marchew, miód i olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. 6. Na koniec dodać łyżkę octu, całość zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy. 7. Piec przez ok. 25 min. - do suchego patyczka. 8. Blachę wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Ciasto dowolnie udekorować, np. jadalnym złotym
Domowa Cookierenka Aginadzieję że i Wy się skusicie na kawałek. Zapraszam! Składniki :* opakowanie okrągłych biszkoptów* szklanka mleka* 3 małe serki homogenizowane waniliowe * mała śmietana kremówka* 2 banany lub inne owoce* 2 galaretki bądź żelatyna i barwniki spożywcze Przygotowanie :Okrągłą foremkę wyłożyć folią aluminiową. Biszkopty zanurzać w mleku i układać ściśle koło siebie aż do zapełnienia całego dna tortownicy. Kremówkę(...)biszkopty. Gdy lekko stężeje ułożyć pokrojone w plasterki banany. Drugą galaretkę przygotować w szklance wody i gdy zacznie tężeć to wylać ja na banany. Odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto w smaku przypomina sernik na zimno, ale ubita kremówka dodaję lekkości i smakuje jak pianka
Magiczne Życie Martywiśniową czy śliwkową (ciasto jest ciemniejsze), ale ja Wam proponuję dodać konfiturę pomarańczową (polecam tą z Eterno ). Ciasto nabiera dzięki niej zupełnie innego orzeźwiającego smaku (nie jest za słodkie). Ciasto czekoladowe wg Nigelli wychodzi delikatne i co najważniejsze pyszne. Przepis podaję Wam z moimi zmianami. Spróbujcie. Składniki: (na keksówkę) 125 g masła 100 g czekolady* 220 g konfitury pomarańczowej Eterno(...)soli 125 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa czekoladowa (w oryginale rozpuszczona czekolada z 2-3 łyżkami masła) *u mnie dziś zapomniana czekolada z kawałkami suszonych owoców. Polecam Wam dodać dobrej czekolady mlecznej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w garnuszku z grubszym dnem, dodajemy połamaną czekoladę. Jeszcze chwilę podgrzewamy, następnie zdejmujemy z ognia i mieszamy łyżką do rozpuszczenia
Słodkie okruszkiJeśli upieczecie drożdżówki z tego przepisu to gwarantuję Wam, że już nigdy nie kupicie tych sklepowych!:) Prawdziwe, domowe drożdżowe ciasto, pyszny budyń i soczyste truskawki oraz najlepsza słodka kruszonka tworzą te idealne bułeczki:) Drożdżówki są przepyszne, mięciutkie, puszyste, budyń zaś i truskawki wspaniale razem smakują. Standardowo do budyniu dodaję trochę mascarpone przed pieczeniem, ale tym razem pokusiłam się(...)pomysł z dodatkiem mascarpone to strzał w dziesiątkę - smak obłędny! Drożdżówki możecie nadziewać według uznania, pole do popisu macie tu szerokie, od twarożku po dżemy, powidła czy ulubione owoce. W sezonie skorzystajcie ze świeżych truskawek, przez resztę roku zaś śmiało używajcie tych mrożonych, wtedy wyśmienitymi drożdżówkami z truskawkami będziecie mogli cieszyć się cały rok. Tak naprawdę systematycznie zaczęłam piec
Słodko-Słony Świat Ilony