nafaszerowałam twarożkiem z czereśniami i podałam z sezonowymi owocami. Bajka! SŁODKIE NALEŚNIKI BEZ CUKRU Z OWOCOWYM SERKIEM 2 jajka Łyżka mąki ryżowej Łyżka mąki pszennej Pół opakowania budyniu waniliowego bez cukru Woda Serek naturalny Mrożone czereśnie Jajka roztrzepać i połączyć z mąkami i budyniem Dodać wodę żeby uzyskać odpowiednią konsystencje ciasta (konsystencja płynnego jogurtu) Usmażyć naleśniki na nieprzywierającej patelni
HealthyCreationsCytrynowy sernik na zimno to sposób na prosty orzeźwiający deser.Nie jest za bardzo słodki w sam raz na te upalne dni :).Na górze zamiast owoców
Mała w garnku mieszaNo! W końcu go zrobiłam. Zabierałam się za to dobre 3 lata. Trzy lata temu nie zdążyłam i zrobiłam syrop, ale dopiero z owoców. Dwa
Mania WypiekaniaPodczas sezonu owocowego możecie dorzucić do naleśników świeże owoce, ja chciałam pokazać Wam klasyczne naleśniki z serem w nieco ciekawszej formie. Te naleśniki z farszem z pysznego twarogu rzucają na kolana! Nalesniki z: Zapiekane naleśniki z pieczarkami Zapiekane naleśniki z kurczakiem Naleśniki z jajkiem sadzonym Naleśniki ze szpinakiem Różowe naleśniki Ciasto na naleśniki musi być elastyczne i nie może
MamaOskarkapuszystą pianę. Dodajemy przesianą mąkę oraz wlewamy mleko. Ciasto na naleśniki musi być lejące. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Mandarynkę obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Twaróg ucieramy z jogurtem, ksylitolem , wiórkami kokosowymi i cynamonem. Łączymy z owocami. Farszem wykładamy naleśniki i składamy
VioletoweKucharzeniePyszna tarta z krewetkami, na żytnio pszennym cieście ze śmietanowym nadzieniem. Sprawdzi się na co dzień i od święta, podana np na kolację we dwoje. Świetnie
Dorota Smakujefigami – to prawdziwa królowa pizz. Słodkie owoce świetnie komponują się w wytrawnymi i słonymi serami. Podana z dużą ilością rukoli i rzodkiewki zamienia się w pyszny lancz. Czas przygotowania: 10 minut Pieczenie: 10 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 duże Najlepsza pizza to taka, do której ciasto leżakowało dwie doby w lodówce, w chłodzie, który hamował
Niedzielny kucharzRacuchy to danie, które pamiętam z dzieciństwa. Najlepsze robione były przez moją ciocię. Racuchy z jabłkiem Ciasto było słodkawe ale jabłka, których używała miały delikatnie kwaskowaty
mecooksDzisiaj zapraszam na letnią tartę z brzoskwiniami. Znakomita na ciepło jak i na zimno. Spróbujcie ją zrobić, no bo kiedy jak nie w sezonie cieszyć się
Tylko pyszniecałą patelnię, tylko drugą stroną łyżki lekko rozprowadzić ciasto. Wielkość tych naleśników jest mniejsza troszeczkę od śniadaniowego talerzyka. Smażyć na małym ogniu do momentu aż będzie można naleśnik przewrócić. Z drugiej strony smażyć w ten sam sposób. Naleśniki mocno urosną i staną się puszyste. Podawać naleśniki na gorąco z dowolnymi owocami, polane jogurtem i syropem klonowym. Naleśniki są pyszne
Kuchnia Pokoleńbardzo prosta w wykonaniu. Obok mazurków i ciast drożdżowych, babka z dodatkiem soku i skórki z cytryny zawsze pojawia się u mnie na wielkanocnym stole. Taką babkę cytrynową można też piec cały rok, nie tylko na święta. Wystarczy wówczas polewę cytrynową i wielkanocne cukrowe ozdoby zastąpić innymi słodkościami i owocami
AniaGotuje.plpianę z białek i delikatnie wmieszać. Ciasto wyłożyć na blat kuchenny (stolnicę) mocno obsypaną mąką i formować dość grube wałki. Spłaszczyć je lekko ręką i kroić w romby. Kłaść je na gotująca się wodę. Gotować około 3-5 min od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z cukrem, masłem, owocami lub np. masłem z bułką tartą. Smacznego
My sweet a lifeMąż uraczył mnie 5 kg jabłek z nadzieją, że upiekę mu szarlotkę, najlepiej najprostszą na kruchym cieście z obowiązkowo z dużą ilością cynamonu. Mi z
Cynamonowe szczęściełyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Owoce myjemy i osuszamy. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. W 1 miseczce mieszamy suche składniki: mąki, migdały, proszek, sodę, sól i cukier. W 2 miseczce roztrzepujemy jajka i dodajemy mleko oraz olej. Morele kroimy w kostkę i wraz z malinami dodajemy do ciasta, bardzo delikatnie mieszając. Mokre składniki łączymy z suchymi. Papilotkami
Be Fit Be StrongPavlova to cudne, lekkie ciasto bezowe idealne na lato. Chrupiąca beza na zewnątrz i piankowe wnętrze poprawi nastrój nawet w najbardziej pochmurny i deszczowy letni dzień. Beza 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego dodatkowo 500 ml śmietany kremówki owoce Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru
Pieguskowa Kuchnia