ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:1051/1556)

Borówkowy sernik na zimno 249

mojprzepisna.pl | Borówkowy sernik na zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który

moj przepis na
Dorota, Karol i goście: Anna Mucha – owoce, konfitury, dżemy (odc. 5) 206

naleśnikach i ciastach! Źródło: http://kuchnialidla.pl/dorota-karol/owoce/przepisy/anna-mucha-dzem-z-wloskich-sliwek   Anna Mucha: Dżem gruszkowo-cynamonowy Czas przygotowania: 2h Pozom trudności: łatwe Dżem gruszkowo-cynamonowy (źródło: kuchnialidla.pl) Składniki: gruszki – 1 kg cukier cynamon cytryna – 1 szt. kardamon (opcjonalnie) cukier wanilinowy (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Przygotuj garnek z grubym dnem, słoiki z zakrętkami. Gruszki myjemy. Niewielką część owoców kroimy razem ze skórką

WojnaNaSmaki.pl
DYNIA JAKO AFRODYZJAK I NIE TYLKO – mnóstwo ciekawostek! 202

m.in. Tortellini, Ciasto dyniowe z kremem, Pierogi, Zupy i wiele wiele innych … Ale narazie nie o przepisach mowa ;) Pogadajmy sobie właśnie o dyni ach … Taka uśmiechnięta dynia chyba wszystkim kojarzy się ze świętem Halloween. Nie zawsze jednak tak było – dawniej kojarzona była z potępionymi duszami ;) Dynia jest przede wszystkim smacznym i bardzo odżywczym owocem, którego rodzina obejmuje(...)najchętniej uprawia się te dynie o żółto-pomarańczowym miąższu, bogate w pestki, które są bardzo drogocenne dla naszego organizmu. Najczęściej spotka się u nas odmianę śródziemnomorskiej dyni olbrzymiej, o owocach ważących nawet powyżej 50 kg. Ciekawostka! Niedaleko Brukseli, w Tervuren organizowane są Europejskie Mistrzostwa Hodowców Dyń. Ostatnia zwyciężczyni ważyła 484,5 kg! Dynia pochodzi z Ameryki Środkowej

Ostra na Słodko
Muffiny cynamonowe z konfiturą z cytryńca 212

Zima kojarzy mi się z cynamonem i wyjadaniem zapasów ze spiżarki (w końcu po coś się je robi). Postanowiłam połączyć jedno i drugie. Cytryńcowe pestki doskonale

Życie zamknięte w smaku
Sernik z musem z brzoskwiń 349

Sernik na zimno z galaretkami i musem z brzoskwiń. Sernik miał być z musem z truskawek, lecz truskawki znikły za nim przybrałam się do zrobienia sernika

Kuchcik gotuje
Słodkie środy - Drożdżowe bułeczki z jagodami 368

cukru + cukier do owoców 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 ml mleka + do posmarowania 100 ml oleju sól 2 jajka 250 g jagód PRZYGOTOWANIE : Mleko podgrzewamy, wkruszamy drożdże dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli oraz olej i wyrośnięty zaczyn, wyrabiamy ciasto drożdżowe. Przykrywamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśniki z kaszy jaglanej z bananami i czekoladą 725

całej powierzchni (gdyby ciasto było zagęste należy dolać troszeczkę mleka). Smażyc z obu stron na rumiano. 3. Gotowe naleśniki posmarować cienko nutellą, położyć banany i zwinąć w ruloniki.  4. Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić - w mikrofali lub kąpieli wodnej. Ozdobić wierzch naleśników. Posypać pokruszonymi chipsami bananowymi. Naleśniki pysznie smakują również również z dżemem, owocami, jogurtem a nawet

Kto ugości moich gości?
Pierogi z kaczką i wiśniami 148

Farsz: 400 g gotowanego mięsa z kaczki , 2 łyżki masła, 1 kg wiśni, 200 - 300 g cukru, pieprz kolorowy świeżo mielony, imbir mielony, gałązka świeżego tymianku

królestwo garów
Kurczak i sumak w kuchni emigranta 252

Miłośnicy kuchni tureckiej i bliskowschodniej nie będą pewnie zaskoczeni tym przepisem, ale naszym pozostałym Czytelnikom należy się kilka słów wyjaśnienia do czego stosować sumak i co

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Świąteczny keks angielski / Christmas Fruitcake 174

miseczki. Ciasto przełożyć do formy (użyłam keksówki o długości 30 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Piec w temperaturze 160°C przez około 20 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 175ºC i piec kolejne 35-40 minut (lub dłużej) do tzw. suchego patyczka. Można oczywiście użyć dowolnej kompozycji suszonych lub kandyzowanych owoców

Delicious Titbits
Tarta z jabłkami i orzechami w karmelu 822

Przepyszna tarta jabłkowa z  orzechami i karmelem dla wszystkich miłośników niebanalnych słodkości :)   SKŁADNIKI  Ciasto:200 g mąki tortowej100 g zimnego masła

Moje Kuchenne Rewelacje
BRZOSKWINIOWA MELBA (+lody waniliowe) - NELLIE MELBA 276

Od jutra rusza mój miks "Historia na talerzu". Ostatnie parę dni spędziłam na pilnych poszukiwaniach i stworzyłam już wstępne menu. Jako osoba, która zdecydowania

Przepisy Aleksandry
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 180

Uwielbiam letnie owoce: wiśnie, maliny, czereśnie i oczywiście porzeczki. Najbardziej te czerwone, kwaskowate, pachnące latem i wspomnieniami z dzieciństwa. Te prawdziwe, zrywane z krzaka obok domu, lub podjadane podczas zbiorów w babcinym ogródku. Bardzo dobrze je wspominam i delektuję się ich jedzeniem bez dodatków. Lecz gdy mam większą ilość staram się także piec ciasta lub zamieniać je w różne

Pasja Smaku
Ciasto ambasador 2069

herbatników (podobnie jak na blogu Zjem to!) oraz trochę nutelli do masy ;) Ciasto jest pyszne, idealne z herbatką, u mnie podanej w filiżance "Rajski Ogród" od Porcelany Bogucice . Do ciasta użyłam czekolad Terravita 70% cacao.   Biszkopt kakaowy: 10 jaj 10 łyżek cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki kakao(...)budynie waniliowe z cukrem 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka mąki pszennej 3 żółtka Dodatkowo: 1,5 posiekanej gorzkiej czekolady Terravita 70% cacao z crunchy i owocami 1/2 szkl siekanych orzechów włoskich puszka brzoskwiń ok 30 kakaowych herbatników 2 łyżki kakao 2 łyżki nutelli Polewa: 2 tabl gorzkiej czekolady Terravita 70% cacao 1/2 tabl białej czekolady

Smakołyki Asi
Proste ciasto na biszkopcie, z kremem i galaretką 255

piekarnika do 180 stopni C. Piec ok. 20 minut. Piec do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Gdy biszkopt ostygł poukładać na nim brzoskwinie. Owoce można pokroić w kostkę, plastry lub po prostu powykładać całe połówki brzoskwiń - wedle uznania. 3. Krem: Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier puder. Po ubiciu dodawać powoli(...)Masę wyłożyć na biszkopt i brzoskwinie.  4. Galaretki rozpuścić w 800ml wody. Pozostawić do ostygnięcia, a po ostygnięciu włożyć do lodówki. Gdy zacznie lekko tężeć, wylać ją na ciasto. Ciasto włożyć do lodówki, gotowe będzie gdy galaretka całkiem stężeje.  Smacznego

W kuchni u Moniki