KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY

KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY

KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY

Jagody leśne (czarne borówki) ceni się nie tylko za walory smakowe, ale też za cenne właściwości zdrowotne. Zawierają liczne substancje odżywcze, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a ich właściwości lecznicze znane są od wieków. Działanie wykazują zarówno owoce, jak i liście jagód. Jagody to świetne antidotum na zatrucia oraz biegunki. Mają działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwrobacze. Poza tym, wpływają na poprawę wzroku i stosowane są w leczeniu tzw. kurzej ślepoty. Należy j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję