ciastem, to sama przyjemność i banalnie prosta sprawa, równie dobrze, do robienia kulek można 'zatrudnić' dziecko :) Mąka pełnoziarnista kompletnie nie przeszkadza w smaku, jeżeli jednak macie obawy co do jej smaku, to 1 szklankę można zamienić na zwykłą pszenną. Można również poeksperymentować z bakaliami i nadziać ciastka tym, co lubicie najbardziej: orzechy, suszone owoce, ziarna czy czekoladę... Rzeczywiście
Kraina Miodem Płynącainnych suszonych owoców. Należy tylko zwrócić uwagę, czy nie są zbyt twarde - wtedy wystarczy zaparzyć je na przykład mocną herbatą. Ilość cukru można modyfikować dowolnie według upodobań. Jeśli chcemy użyć powideł jako dodatku, a są zbyt gęste, wtedy wystarczy ogrzać je nieco. Do czego wykorzystać takie powidła? do przekładania wafli i ciasteczek do przekładania kruchego ciasta jako dodatek
Codzienna kuchnia niecodziennapowierzchni ciasta powinny pojawić się gazowe pęcherzyki. Smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron po 2 razy na rumiany kolor. Podawać gorące z konfiturą (u mnie z jabłek i aronii ) lub dżemem. A teraz zatrudnijcie kogoś do posprzątania kuchenki. Wy się napracowaliście przygotowaniem śniadania, więc ktoś inny powinien w podzięce posprzątać ;) ------ Podobne: Pijane owoce z pęczakiem Placki
Weekendy w domu i ogrodzieprzekładania ciast, tortów i…. do wyjadania ze słoika :D Składniki: 3 kg śliwek węgierek (waga bez pestek) 1 kg cukru 100 g gorzkiego kakao 2 łyżki ekstraktu waniliowego Wykonanie: Umyte, wypestkowane śliwki wrzucamy do dużego garnka z grubym dnem. Dodajemy cukier, mieszamy i zaczynamy podgrzewać najpierw na dużym ogniu (często mieszając) do momentu aż owoce zaczną puszczać
MyCookBook.plciepło, z owocami, z bakaliami i tych z makiem również dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na moim zdaniem najlepszy przepis na seromakowiec lub jak ktoś woli sernik z makiem ;) Spód: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 margaryny 2 żółtka 1 łyżka wódki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche
Cynamonowe szczęściePamiętam to ciasto z dzieciństwa. Pyszna, delikatna i kolorowa pianka, którą przygotowywała moja babcia. Jak to się mówi :niebo w gębie". Deser polecam szczególnie w upalne dni :) SKŁADNIKI: 400 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki
Kuchnia w opałachświeżych owoców. Są po prostu bajeczne! Jeszcze ten mocno pomarańcz, który wygląda na nas z keksu - BAJKA.Kupić je można tutaj: KLIK.ZIARENKOWO - "CYNAMONOWY RAJ": "Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak
Wypisz Wymalujelastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na ok 30 min. Po upływie tego czasu podzieli na 2 -3 części. podsypać delikatnie mąką i bardzo cienko rozwałkować. Wycinamy kółka np szklanką, nakładamy farsz i zlepiamy. ciężko mi powiedzieć ile dokładnie farszu nam jest potrzeba. Czasami mi starcza ta ilość, czasami improwizuję np z owocami, dżemem...Farsz
Malinowe Pocałunkinasączmy ciasto,( jeśli kroimy na 3 części to z 3 częścią biszkoptu postępujemy podobnie ) Zachowujemy część kremu do posmarowania i dekoracji wierzchu, odłożoną 1/4 częścią mandarynek ozdabiamy wierzch tortu :) Krem jaki mi pozostał wykorzystałam do napełnienia kruchych babeczek, a jeśli takich nie mamy to możemy zrobić z niego oddzielny deser, który udekorujemy najlepiej świeżymi owocami. Składników na masę
Proste PotrawyCiast,które nie wymagają pieczenia, bardzo często są lubiane przez dzieci. Taki przysmak , zaspakaja potrzebę słodkiego deserku, a jednocześnie doskonale smakuje. Moja propozycja , to mały torcik z serków i galaretki. Wypróbujcie,np na urodziny malucha doskonałe. Czego potrzebujemy 3 serki homogenizowane waniliowe 4 galaretki , 2 czerwone i dwie żółte ( można dać każdą inną) owoce świeże
W kuchennym oknie Ewycukier waniliowy. Ciasto wyrabiamy robotem, formujemy kulkę, owijamy w folię, wkładamy na 2 godz. do zamrażalnika. Wychłodzone dzielimy na 2 części , każdą rozwałkujemy na krążki wielkości małej tortownicy ( śr.25 cm.) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 15-20 minut w temp. 220st. Z wody i cukru gotujemy syrop, gdy cukier się całkowicie rozpuści, dodajemy owoce i smażymy
Gorący kąsekDziś tort ze specjalną słodką dedykacją dla wyjątkowej osoby, która kawę smakuje z iście królewską gracją:) Ta Pavlova z mocnokawowym kremem na bazie sypanej kawy i
Domowe ciastaKwas perełka, o smaku cytrynowo pomarańczowym, to wspaniały napój, zrobiony na bazie świeżych Składniki: owoców (cytryn i pomarańczy), miodu oraz drożdży. Wspaniale gasi pragnienie w
KorniszonkiD ynia, podobnie jak cukinia, jest niesamowitym (równocześnie jednym z moich ulubionych) warzywem. Różną się tym, że cukinia zazwyczaj znajduje się w sklepie cały
Pland based filleskładniki na marynatę na ok. 1 kg karkówki: 6 ząbków czosnku 2 cebule 150 ml oleju 1 łyża musztardy 2 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczki suszonego majeranku
Domowy Smak Jedzenia