ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:1047/1509)

Tort makowo-orzechowy 148

łyżka ekstraktu z wanilii poncz: 1/2 szklanki wody sok z połówki cytryny 1 łyżeczka cukru pudru ponadto: słoik dżemu z czarnej porzeczki 150 g posiekanych orzechów włoskich  płatki czekoladowe gwiazdki z czekolady biszkopt makowy: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo dodawać cukier,następnie żółtka. Do masy jajecznej wsypać mąkę,mak i proszek. Delikatnie wymieszać wszystko łopatką(...)blaty. biszkopt orzechowy: Białka ubić z cukrem  na sztywną pianę,miksując dodawać żółtka. Do masy jajecznej wsypać orzechy,mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać i gotowe ciasto przelać na blaszkę o śr.24 cm wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec 35 minut w temperaturze 180*. Po upieczeniu biszkopt wystudzić      krem: Odlać 1/2 szklanki mleka, wymieszać

Kolorowa kuchnia Elki
Cappuccino na biszkoptach 793

przepis na łatwe ciacho, takie bez pieczenia... I zapewniam, że wcale nie trzeba być miłośnikiem kawy, żeby je pokochać. Delikatna, waniliowa pianka, nasączone cappuccino biszkopty i słodka polewa czekoladowa ... chcecie czegoś więcej ? Składniki: 2 opakowanie biszkoptów ( po 120 g ) 400 g waniliowego serka homogenizowanego 50 g cappuccino waniliowe 120 g masła w temperaturze pokojowej 0,5 szklanki cukru 1 szklanka(...)prostokątnej tortownicy ułożyć namoczone w cappuccino biszkopty. Wylać połowę masy waniliowej. Ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów, wylać resztę masy waniliowej. Na wierzchu ułożyć pozostałe biszkopty, namoczone w kawie. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, do stężenia. W rondelku zagotować śmietankę. Do gorącej śmietanki wsypać drobno pokrojoną czekoladę - rozpuścić. Czekoladę wylać na ciasto. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciasto makowo ananasowe 430

Dzisiaj znowu coś na wykorzystanie białek. Pyszne, delikatne nie za słodkie ciasto z ananasem i kremem śmietankowo cytrynowym. Ciasto jest bardzo wysokie i dlatego też ładnie prezentuje się na stole.  Porcelana Magnum Bogucice. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt makowy: 4 białka 3 łyżki cukru 1 łyżka(...)mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki maku Masa śmietanowa  500 ml zimnej kremówki 2 galaretki cytrynowe 600 ml wrzątku 1 puszka ananasa powidła śliwkowe czekoladowe ozdoby lub czekolada  Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać tak długo aż masa będzie sztywna. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko

Ala piecze i gotuje
Torcik Piernikowy Z Nadzieniem O Smaku Grejpfrutowym 175

Ciasto : 1 szkl mąki pszennej 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/4 szkl oleju 2 łyżki powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 łyżka przypraw do piernika 1 łyżka kakao Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 50 gr cukru 1/2 sporego grejpfruta 240 ml soku razem z wodą 50 gr masła Polewa czekoladowa(...)już postępujemy ja ze zwykłym budyniem. Ugotowany budyń studzimy. Następnie miksujemy masło z pozostałym cukrem na puch, dodajemy po łyżce budyń aż do wykończenia. Gotowy krem wykładamy na przestudzone ciasto piernikowe. Schładzamy w lodówce. Składniki na czekoladę łączymy w garnuszku na gazie i gotujemy do zgęstnienia, ale takiego aby dało się ja rozsmarować na cieście. Na koniec polewamy nasze ciasto

Gotowanie...to proste !
Buchty z nadzieniem 123

które pieczemy w formie. Dzięki temu, że są sklejone, nie obsychają tak bardzo jak tradycyjne drożdżówki. Jest to wypiek typowo śniadaniowy – buchty nadziewa się dżemem, powidłami lub kremem czekoladowym, a te puste – po prostu smaruje się świeżym masłem. W smaku przypominają chałkę. Idealne na karnawałowy weekend. Choć najpulchniejsze są od razu po upieczeniu, to na drugi dzień nadal(...)Zostawiamy na 15-20 minut, aby zaczyn wokół mąki wyrósł. Po tym czasie dodajemy pozostały cukier i mleko, rozpuszczone masło i żółtka. Zagniatamy (ręcznie lub mikserem z hakiem) elastyczne ciasto. Możemy podsypać odrobiną mąki, gdyby było kleiste. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. 1,5 godziny – aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 16-18 kulek

Poezja smaku
Brownie jaglane z kokosem 97

ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie 1 łyżka), w zamian na bazę dałam przepyszną i sycącą kaszę jaglaną. Patrząc na zdjęcie pewnie byście się nie domyśleli, że się  tam znajduję.😏 Co ciekawe jeden kawałek ma tylko ok 100 kcal! :) Mocno czekoladowe z kokosem(...)Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Studzimy i polewamy nasze brownie. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta (dzielimy przez ilość kawałków): 2230 kcal

zdrowo i aktywnie
Brownie jaglane z kokosem 151

ciasto!😎 Zapewne znacie ciasto Brownie, które ma milion odsłon. Ja je dzisiaj wykonałam w nieco zdrowszej wersji bez użycia mąki (jedynie 1 łyżka), w zamian na bazę dałam przepyszną i sycącą kaszę jaglaną. Patrząc na zdjęcie pewnie byście się nie domyśleli, że się  tam znajduję.😏 Co ciekawe jeden kawałek ma tylko ok 100 kcal! :) Mocno czekoladowe z kokosem(...)Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Studzimy i polewamy nasze brownie. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta (dzielimy przez ilość kawałków): 2230 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gofry 97

maleńkiej gofrownicy i gofry stały się niemal daniem podstawowym w naszym domu 🙂 Goframi z tego przepisu z pewnością będziecie zachwyceni, bo są po prostu wyśmienite! W smaku są neutralne, ciasto w środku gofrów jest sprężyste i delikatne, natomiast na zewnątrz bardzo chrupiące. Jest jedna tajemnica przy przygotowywaniu gofrów, a mianowicie, żeby gofry były chrupiące, należy je po upieczeniu przestudzić(...)kratce. Jeśli gofry po upieczeniu położymy na talerzu i to jeden na drugim, zmiękną i niestety stracą swoją chrupiącą skórkę. Gofry podajemy z bitą śmietaną, dżemem, owocami, sosem karmelowym, czekoladowym … dodatków można wymieniać całe mnóstwo, ale tę zabawę pozostawiam Wam, smacznego! Print Gofry .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne gofrry w kształcie małego serduszka

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka majonezowa z budyniem 187

stosunkowo niewiele mąki. Ciasto jest tak proste do zrobienia, że zrobi je nawet dziecko, zresztą polecam Wam bardzo rodzinne wypieki. Nie wychodzi suche i dość długo pozostaje świeże, o ile zostaje No i ciacho cieszy się zwykle dużą popularnością, więc Wasza babka szybko zniknie ze świątecznego stołu. Babkę majonezową możecie udekorować dowolnie – cukrem pudrem, polewą czekoladową, lukrem – wszystkim(...)puszyst\u0105 mas\u0119.\r","Dodajemy proszek budyniowy. dalej miksujemy.\r","Dodajemy przesian\u0105 m\u0105k\u0119 wymieszan\u0105 z proszkiem do pieczenia.\r","Mieszamy.\r","Dodajemy majonez.\r","Ciasto przek\u0142adamy do nat\u0142uszczonej formy.\r","Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 min."]} Drukuj Babka majonezowa z budyniem Składniki 6 jajek 1,5 szkl. cukru (dałam czubatą 1 szklankę

Mieszam w Garnku
Kostka królowej bez pieczenia 400

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com    Przepis pochodzi z moich starych zapisków i ciasto to robiłam już niejednokrotnie. Jest przepyszne i nie wymaga wielkich umiejętności. Moja rodzina ja uwielbia! Polecam!   (Forma o wymiarach 24 x 28 cm) 5-6 paczek herbatników (na 3 warstwy) Masa: 2 szklanki mleka 1 szklanka śmietanki 30% 150g cukru (można mniej, jeśli(...)żółtek (ja zawsze dodaję 3) 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła Wierzch: 250g serka mascarpone 25-30g stopionej czekolady (można użyć dowolnego kremu czekoladowego) Ponadto (opcjonalnie): starta czekolada do posypania pokruszone herbatniki Żółtka, mąki i 1/2 szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietankę i żółtka z obiema mąkami

Di gotuje
C'est du Nanan... a to gratka dla łasuchów! 133

ciągle jeszcze jedną nogą był w PRL-u. Nie licząc kilku dobrych knajp, które mogą się pochwalić niezłymi deserami, nasze miasto było królestwem WuZetek, eklerów, serników agarowych i innych ciast, których lata świetności dawno się skończyły wraz ze zmianą ustroju. Dotychczas ubolewałem, że żeby zjeść dobre modernistyczne ciastko musiałem wybierać się do warszawskich Odette , czy Deseo . Na szczęście Justyna(...)drodze spotkała Basię (współwłaścicielkę Nanan) i w końcu moda na haut-pâtisserie zawitała nad Odrę.  Lada wypełniona łakociami. Od lewej eklery na 3 sposoby: waniliowe z karmelizowanymi orzechami, czekoladowe oraz cytrynowe, brownie z wiśnią oraz deser z tonka, liczi i maliną. Na otwarcie Nanan czekałem z niecierpliwością wcale nie mniejszą niż na przybycie Mikołaja za młodu. To wszystko

Food Square
Ciasto Jamajka 622

stężały. Jak widać ciasto ładnie prezentuje się w przekroju i w smaku jak dla mnie idealne, nie za słodkie nie za kwaśne, takie w sam raz. Inspiracje zaczerpnęłam z bloga zcukrempudrem , zmieniłam tylko nieco krem. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru (40g) 1 łyżeczka proszku(...)wtedy ładnie i równomiernie się nasącza. Następnie posmarować  4 łyżkami dżemu. Odstawiamy i czekamy aż galaretka zacznie tężeć i nabierze gęstej kisielowatej konsystencji. Gdy galaretka będzie gotowa na cieście posmarowanym dżemem rozłożyć banany. Banany obrać i przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć na cieście wzdłuż dłuższego boku rozkrojoną stroną do dołu. Następnie banany skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały

Monia miesza i gotuje
Drożdżówki z brzoskwiniami 101

Drożdżówki z brzoskwiniami i polewą czekoladową to kolejna mini propozycja na deser do popołudniowej kawy. Drożdżówki przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników, z wszelakimi owocami, nawet serem czy budyniem. Puchate, delikatne, proste w przygotowaniu, tylko kilka składników. Zapraszam po przepis! Drożdżówki z brzoskwiniami i polewą SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki drobnego cukru 25 g świeżych(...)ciasto. W większej misce połącz ze sobą resztę składników, dodaj wyrośnięty zaczyn. Wyrabiaj ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Gdyby kleiło się do rąk, podsyp je nieco mąką. Ciasto przykryj bawełnianą ściereczką lub ręcznikiem papierowym i odstaw w ciepłe miejsce na 60 minut. Można lekko i krótko podgrzać piekarnik (np. na 30-50 st. C) i tam pozostawić ciasto

Zasmakuj Kuchni
3 BIT - PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA 151

Proste ciasto bez wykorzystania piekarnika 😊 Idealne dla wszystkich łasuchów, gdyż ze względu na kajmak jest dość słodkie. Można jednak fajnie zbalansować jego słodycz, nie dodając np. do śmietany  kremówki wogóle cukru pudru (ja dodaję 1 łyżkę) i gotując stosunkowo mało słodki budyń. Wszystko to kwestia naszych upodobań smakowych 👍 Najlepiej przygotować je poprzedniego dnia, aby herbatniki odpowiednio zmiękły, a poszczególne(...)mleka 400 ml śmietany 30% lub 36% 200 g masła 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka cukru pudru 2 śmietan-fixy  30 g ciemnej czekolady lub czekoladowe kropelki do ozdoby Wykonanie: Rozpoczynamy od przygotowania kremu budyniowego: 2 opakowania budyniu waniliowego rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z 2 łyżkami cukru. Wlewamy budynie do gotującego się mleka

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania