ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:1047/1443)

Lekki torcik waniliowy "Świeżuch" 62

tylko to, co czekoladowe, drugie to, co jasne i śmietankowe. I jeszcze wafelki. I markizy oreo. Tyle wiedziałam. A tu pełna zgoda. Kremowa, lekko cytrynowa masa, bez dodatków, bez owoców, bez niczego podejrzanego. Miękki aromatyczny biszkopt. Stworzone dla kapryśnych degustatorów. Biszkopt budyniowy: 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń malinowy ( może być waniliowy, malinowy natomiast zabarwia ciasto na różowo ) 1 łyżeczka

Kronika Piekarnika
Tartaletki a la Snickers 187

Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, szczyptę soli, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką,   wylepić foremki tartaletek o średnicy 9 cm, wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Ciasto nakłuć widelcem(...)połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania konsystencji polewy . 4. Na podpieczone spody tartaletek wyłożyć masę krówkową, polać czekoladową polewą i posypać orzechami

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka Pieguski 124

czekolady lub groszków czekoladowych parę kropel esencji waniliowej 1. Masło ucieramy razem z cukrem na puch. 2. Wbijamy jajko i dalej ucieramy. 3. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, esencję waniliową, mąkę pszenną i miksujemy do połączenia. 4. Na sam koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy. 5. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta, formując ciastka. Pieczemy

Gotowanie...to proste !
Bardzo czekoladowe Brownie czyli poWeekendowe Łakocie odc. 186 183

Miskę z masą czekoladową zdejmujemy z kąpieli wodnej. Mieszając trzepaczka lub mikserem wlewamy syrop klonowy i wsypujemy cukier. Dalej ubijając wbijamy po jednym jajku i wsypujemy mąkę z kakao i proszkiem oraz szczyptą soli. Dorzucamy orzechy i wiśnie i jeszcze raz wszystko mieszamy. Wyjmujemy torownicę z zamrażarki. Białą czekoladę dosypujemy do masy i szybko mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej tortownicy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babka majonezowa 1587

dokładnie masłem. Wlać ciasto. Piec babkę w nagrzanym piekarniku do 180st. C (grzałka góra- dół) przez ok. 35-45 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawić babkę w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach, aby ostygła. Następnie wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Po całkowitym ostudzeniu oprószyć babkę cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową . Smacznego! Polecam również zajrzeć

Kulinarne Przeboje
Delikatne pączki nadziewane konfiturą z gorzkich pomarańczy. 97

pomarańczowa - kamyczki czekoladowe - posypka truskawkowa Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miseczki, zasypujemy cukrem i wlewamy 1/4 szklanki mleka. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na ok. 15 minut w ciepłe miejsce.  100 g masła roztapiamy. Do dużej misy przesiewamy mąkę z solą. Dodajemy cukier puder, żółtka, rum, pastę waniliową i skórkę cytrynową oraz spienione drożdże.  Wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając płynne

DominikaDolci
Piernik staropolski długodojrzewający 159

ciemna dmuchane czekoladowe gwiazdki białe i ciemne Wykonanie:    Do misy wsypujemy przesianą mąkę z sodą,Do garnka wkładamy masło cukier i miód.Rozpuszczamy i zostawiamy do przestudzenia, a następnie dodajemy do mąki.Miksujemy składniki. Jaja wbijamy i dalej miksujemy.Dodajemy sól,imbir,gałę muszkatową,goździki i cynamon,miksujemy.Teraz dodajemy bakalie( rodzynki,orzechy, suszone śliwki). Wyrobione ciasto przekładamy do szklanej

Różowa kuchnia
Oszukany piernik toruński przełożony masą z orzechów włoskich i laskowych 149

Glazura czekoladowa: 150 gram masła  3 łyżki kakao  3 łyżki cukru  Białka ubij z solą na sztywno. Żółta utrzyj z cukrem na puszystą masę. Miód rozpuść z masłem i wodą. Do ciepłej masy dodaj sodę. Mąkę przesiej z przyprawami, dodaj masę miodową oraz żółtka. Wymieszaj masę dokładnie a następnie wmieszaj w nią białka. Ciasto przełóż do formy

Mango Papaja
Jak elegancko udekorować tort? 128

tylko. Przygotowywany na cieście biszkoptowym, przekładany kremem lub bitą śmietaną, wykończony lukrem bądź masą cukrową, piętrowy albo płaski – zawsze dopasowany do okazji i niezmiennie pyszny. Jednak smak tortu to nie wszystko. Ważna jest również odpowiednia jego dekoracja, która podkreśli wzniosły charakter uroczystości. Podpowiadamy, jak szybko i łatwo stworzyć samodzielnie elegancką dekorację wypieku! Ponadczasowa błyszcząca polewa czekoladowa Jeśli lubisz ponadczasowe rozwiązania

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Z cyklu: Dla dzieci - Dyniowe ciasteczka na Halloween (Biscotti di zucca per Halloween) 140

minut. Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Wycinamy foremkami ciastka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Upieczone ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Ciasteczka dekorujemy rozpuszczoną gorzką czekoladą, kolorową posypką, cukrem pudrem lub nadziewamy kremem czekoladowym. **** PREPARAZIONE Mescolate

La grande e la piccola cuoca
Pascha czekoladowa 138

jajek i kruchego ciasta. Nie muszę dodawać, że mazurki to też nie jest to, co króliki lubią najbardziej. Jest jednak danie, które uwielbiam pasjami – pascha. Zwłaszcza jeśli nie wpakuje się do nie za dużo bakalii i nie przesłodzi. Zwykle robię paschę z suszonymi śliwkami i ziarnami kawy (tu przepis ), ale w tym roku była wersja czekoladowa. Prawie

Ugotowane pozamiatane
Szybki piernik 134

kolorowa posypka, wiórki czekoladowe lub kokos do dekoracji Wykonanie: Mąkę mieszamy z sodą, cukrem, kakao, przyprawą do piernika i solą. W osobnej misce mieszamy mleko, jajko, olej i powidła. Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy do powstania jednolitej masy. Masę wylewamy do natłuszczonej formy, pieczemy około 40-50 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Ciasto wyjmujemy z formy

Smak mojej kuchni
Karpatka 304

Dzielimy ciasto na pol. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut.     Krem: 2 lyzki maki ziemniaczanej 1 lyzka maki pszennej 1/2 litra mleka Z podanych skladnikow gotujemy budyn i studzimy. Ucieramy miekkie maslo, po trochu dodajemy wczesniej przygotowany budyn. Karpatka: Upieczone blaty przekladamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady rozpuszczamy

Słodkości i nie tylko
Korzenny krem dyniowy 133

chemię podziękuję. Kremy czekoladowe można robić samemu w domu. Na różne sposoby i w różnych smakach. Ja, zainspirowana przez Agnieszkę i jej masełko dyniowe , zrobiłam mój krem na bazie dyniowego puree. Z czym najbardziej mi to zasmakowało? Jak widać na zdjęciu, ze zwykłymi herbatnikami 😊 Może jednak podać go do świeżego pieczywa, czy też przełożyć nim ciasto. Lekko korzenny smak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miodownik z nutellą 291

składniki i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 4 równe części i rozwałkowujemy na placki wielkości blaszki (u mnie 23,5x33 cm) . Pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Krem: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 20 dag masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny, do smaku pół słoika nutelli  lub innego kremu czekoladowego tabliczka czekolady

Cynamonowe szczęście