Ostatnio na Fb wrzuciłam zdjęcie owoców, które przywieźli mi rodzice. Całe wiadro czerwonej porzeczki tylko dla mnie! ;) Włączyłam przycisk odpowiadający za kreatywność i oto są! Niebiańskie placuszki cytrynowe podane z kwaśnawą frużeliną porzeczkową. Brzmi smacznie?? Wypróbuj! Składniki: (na ok. 15 placuszków) Ciasto: 2 duże jajka 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego
Nastoletnie Wypiekaniesuchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby ciasto mogło wyrosnąć. 8. Placuszki delikatnie przewracać na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki. 9. Odkładać na kratkę, aby pancakes lekko przestygły. 10. Następnie układać na stosik. 11. Podawać z syropem klonowym lub frużeliną z ulubionych owoców. Smacznego
W mojej kuchnipokruszonych ziaren kakao, można dodać kawałki czekolady lub inne suszone owoce 1-2 łyżki mleka może być roślinne (opcjonalnie jak masa się nie trzyma) Przygotowanie : Masło siekamy i umieszczamy do miski razem z innymi składnikami, wyrabiamy masę jeśli się nie trzyma dodajemy odrobinę mleka, następnie rozwałkowujemy ciasto między dwoma arkuszami papieru na grubość ok 5mm i wkładamy
zdrowa vege kuchniamleka 1 łyżeczka cukru waniliowego kilka truskawek kilka listków mięty Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiewamy, mieszamy z kakaem i cukrem waniliowym. Powoli łączymy z gorącym mlekiem, siekamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 4mm i wykrawamy kubkiem lub szklanką. Mi z tej ilości wyszło 10sztuk. Na każdym pierogu nakładamy truskawkę i dokładnie sklejamy. Gotujemy w wodzie z dodatkiem kilku(...)czekolady dodajemy po jednej łyżeczce twarożku i dokładnie mieszamy. Postępujemy tak aż do ostatniej łyżeczki, po czym gotowy sosik schładzamy w lodówce. Do nadzienia pierogów możemy użyć mrożonych owoców. Sosik najlepiej przygotować odpowiednio wcześniej, by jego konsystencja była bardziej gęsta
Kuchnia w czekoladzieczekolady mlecznej DZIEŃ WCZEŚNIEJ WYSUSZ kilka truskawek w suszarce do owoców, najlepiej będzie jeśli zostawisz je na noc w suszarce. HERBATNIKI POKRUSZ , najlepiej w kielichowym blenderze, możesz także użyć młotka kuchennego :) i połącz z nutellą. Możesz nutellę lekko podgrzać, łatwiej będzie połączyć składniki. Przygotuj formę do ciasta ( u mnie keksówka), wyłóż folią spożywczą, równo na dnie ułóż masę
Kuchnia bezglutenowa LoliWrzesień to czas na figi. Pyszne owoce, które idealnie odnajdują się zarówno w wytrawnych, jak i słodkich daniach. U mnie tym razem w postaci tartaletek, które nie tylko pięknie wyglądają, ale są również doskonałą przystawką. Nie tylko od święta Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 figi 1 opakowania naturalnego serka kanapkowego 1 łyżka jogurtu naturalnego
Pasja Smakuszczypta soli odrobina oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy owoce (w tym wypadku śliwki, najlepiej posypane cynamonem) Mleko zmiksować z jajkami, olejem, solą i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie gładka, a na wierzchu pojawi się pianka, dodać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodaję mąki "na oko", więc jeśli
Przepysznik - BLW i nie tylkominut. 3.Foremkę ostrożnie wyciągamy, napełniamy ciastem do 3/4 wysokości (ciasto zacznie skwierczeć) i wkładamy z powrotem do piekarnika. Pieczemy 15-20 minut, aż puddingi będą mocno wyrośnięte i złoto-brązowe. Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno, np. ze śmietaną i owocami. Smacznego
My Culinary Artmaszynce razem z serem. Dodajemy jajka, mąkę i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałek o średnicy ok. 3 cm, spłaszczamy i kroimy w skośne kawałki o szerokość 2-3 cm. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy. Podajemy polane topionym masłem z bułką tartą, bitą śmietaną lub owocami
psgotujemyDla kogo: dla lubiących owocowe dodatki dla szukających czegoś nowego do polania naleśniczków czy placuszków dla chcących wykonać domową frużelinę Składniki: 500 g owoców (świeżych
Mania Wypiekaniakrwi. Nie zawsze jest to łatwe, ale da się. Tofurnik jest ciastem, które samo z siebie jest deserem białkowym. Jeśli nie dodawac do niego cukru tylko np. syrop z agawy to można go jeść prawie bezkarnie ;) Składniki: Spód pół szklanki suszonych moreli i rodzynek (lub innych suszonych owoców) kubek migdałów blanszowanych Masa "serowa" 3 kostki tofu
pyszne zdrowościdobroci niektórych sezonowych owoców i warzyw, możemy się cieszyć dosyć krótko. Dlatego tak ważnym jest, by wykorzystać ten czas do maksimum. Rabarbar w końcu zagościł i w mojej kuchni. Jako że jest lekko kwaśny, zestawiłam go na pysznym kruchym cieście ze słodką bezą. Powiem szczerze, że pierwszy raz próbowałam tarty w takim wykonaniu, tym bardziej jestem dumna jak pyszne
Mój Smak na ŻycieWANILIA to niezwykle aromatyczna, słodko pachnąca przyprawa jest idealnym dodatkiem do ciast, babek, tortów i ciasteczek, używa jej się do wyrobu większości słodyczy, w tym lodów i czekolady. Specyfikiem tym można przyprawiać także słone dania – znakomicie ożywia on sosy podawane do ryb, mięs (szczególnie cielęciny) czy niektórych owoców morza. Aromat wanilii idealnie zazębia się z cynamonem, goździkami i kakao
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćBardzooo pracowity dzień! Od samego rana spadło na mnie 10 kg pieczarek gotowych do przerobienia i zamrożenia, prócz nich oczywiście czekało wczorajsze zarobione ciasto na pierniki
Kuchenne aromaty Dzięki temu przepisowi, który wygrał w konkursie "Smaki lata" TESCO mogłam przeżyć smaczny weekend w Krakowie. Organizatorom jeszcze raz dziękuje ;-) 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g
Jadło i czytadło