ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:1021/1556)

Nalewka z wiśni wg. przedwojennej receptury 2528

Przepis na tradycyjną nalewkę z wiśni wg receptury sprzed wojny Nalewki z letnich owoców to prawdziwy cud w kieliszku w czasie zimowych chłodów. Dobrze zrobiona

Korniszonki
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny 118

Smażenie w ruchu (ang. stir fry) to chiński sposób gotowania, którego początki sięgają II wieku p.n.e. Techniką stir fry możemy przygotować zarówno dania azjatyckie, jak i

Cztery Fajery
Makaron z truskawkami 209

Nadszedł wspaniały czas truskawkobrania! dlatego też nasza inauguracja sezonu w tej odsłonie! proste, szybkie, syte danie z truskawkami w roli głównej, zajadajmy się tymi owocami

kgwjanczewo
Śniadaniowe tartaletki z ekspandowanymi jagłami, jogurtem i owocami 190

przygotować wcześniej i zamrozić. Wieczór wcześniej wyciągnąć z zamrażarki i zostawić na stole do rozmrożenia. Rano będą czekać na Was świeże i gotowe, aby wypełnić je jogurtem i ulubionymi dodatkami- owocami, orzechami, czekoladą. Serdecznie polecam zwłaszcza na śniadanie dla dzieci, które mogą same je udekorować. Zapewniam, że tartaletki zostaną zjedzone ze smakiem do ostatniego okruszka. Składniki na 4 tartaletki(...)ciastem dociskając je mocno palcami do dna i brzegów. Warstwa powinna mieć ok 0,5-1 cm grubości. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 16-18 minut, aż ładnie się zezłocą. Wyjąć z piekarnika i wystudzić Jogurt naturalny wymieszać z łyżką miodu i sokiem z limonki- ilość dostosować do własnych preferencji smakowych. Zimne tartaletki wypełnić jogurtem i udekorować owocami

olalacooking
Dżem z cukinii, dżem cukiniowy 300

opcja na przekładanie ciasta. Przepis pochodzi od Ewy Wachowicz . A sekretem tego dżemu jest dodatek cytryny – skórki i soku i galaretki cytrynowej. Są przepisy na dżem bez dodatku galaretki, ale pozostawię ich testowanie na kolejne lata. W tym roku z racji zaawansowanej ciąży nie mam siły na noszenie siat warzyw i owoców ani na późniejsze ich przetwarzanie. Lojalnie(...)Przekładamy do wyparzonych słoików i odwracamy wieczkiem do dołu. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/dzem-cukinii-dzem-cukiniowy/ MieszamWGarnku   Artykuł Dżem z cukinii, dżem cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Muffinki kokosowe z białą czekoladą + film 183

popołudniowej kawy, idealny dla miłośników kokosu. Kokos i biała czekolada doskonale się ze sobą komponują tworząc bardzo przyjemne doznania smakowe. Przepis na muffinki można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki: owoce, bakalie lub czekoladę.     składniki na 12 muffinek 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 130 g masła 2 jajka(...)jednolitej konsystencji. Do masy maślano – jajecznej dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą na przemian ze śmietaną, wszystko mieszamy do połączenia się składników. Na końcu ciasto łączymy z wiórkami kokosowymi. Formę na muffinki wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do połowy wysokości, w środku każdej muffinki umieszczamy kostkę czekolady i dopełniamy ją resztą ciasta

Smakowite Dania
Szarlotka na serku homogenizowanym - bez jajek 322

Zaskakująco smaczne ciasto z połówkami jabłek. Zamiast serka waniliowego można dodać naturalny i zwiększyć nieco ilość cukru pudru. Tym razem spód posypałam mielonymi orzechami włoskimi, ale równie dobrze (co już w międzyczasie sprawdziłam) pasują mielone migdały. Bardziej wypasioną wersję otrzymamy dodając pod jabłka rodzynki lub suszoną żurawinę, a na jabłka oprócz cynamonu jeszcze szczyptę kardamonu. Do wydrążania gniazd nasiennych najwygodniej(...)użyć specjalnej łyżeczki, którą wykrawa się fajne kuleczki również z innych owoców, a nawet miękkich warzyw. Taką łyżeczkę możecie kupić w sklepie tarkaimiarka.pl . Oczywiście nie tylko łyżeczkę, ale mnóstwo różnych gadżetów kulinarnych zarówno na własny użytek, jak i z przeznaczeniem na świąteczne prezenty. Polecam!😃👍 SKŁADNIKI: 50 dag mąki pszennej (3 pełne szklanki) 25 dag miękkiego masła 3/4 szklanki cukru

Kuchenne zapiski Edyty
Tort z kremem jogurtowym i borówkami, jeżynami 373

180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g 1/4 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem: 250g śmietanki kremówki 36% 250g naturalnego jogurtu 250-300g umytych borówek (można użyć innych owoców jagodowych) 5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wody 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g Do nasączenia: 200ml wody 4 łyżki soku z cytryny(...)masy. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Dwie tortownice o średnicy 21-22cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej przełożyć 1/3 ciasta, a do drugiej przełożyć resztę ciasta, wyrównać. Blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięte biszkopty wyjąć z blaszek

Mała Cukierenka
Francja: Quiche Lorraine 181

nazwa nie bez przyczyny może się kojarzyć z niemieckim słowem 'kuchen' czyli po prostu placek.   W Średniowieczu Quiche Lorraine pieczono w specjalnych, dużych i żeliwnych patelniach wylepionych najpierw ciastem chlebowym, a następnie zalewanych masą śmietanowo-jajeczną. Ze względu na dostępność składników była bardzo popularnym daniem wśród ubogiej ludności, jednak szybko zyskała fanów także wśród wyższych warstw społecznych, nawet wśród(...)rozwijający, ponieważ wskazane jest przy niej eksperymentowanie, dodawanie ulubionych składników, warzyw, mięs, owoców morza, można nawet pokusić się o wariację na temat i przygotowanie Quiche na słodko z owocami. Czego tylko dusza zapragnie! Dziś jednak klasycznie, trzymając się grzecznie przepisu, mam Wam do zaprezentowania Quiche Lorraine z przepisu Cudawianki . Quiche Lorraine 250g maki pszennej 1 jajko 125g masla

Przepysznik - BLW i nie tylko
Rolada biszkoptowa z kremem śmietankowym i truskawkami 127

lekko skropić zimną wodą i zdjąć z ciasta. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie przygotować krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki lub 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Truskawki do dekoracji Ubić śmietaną lub serek mascarpone  cukrem pudrem. Do masy dodać pokrojone truskawki. Wystudzony biszkopt posmarować kremem z owocami i zawinąć w roladę za pomocą ściereczki

Gotujemy i jemy
Nutella ze śliwek 113

może służyć do przełożenia ciasta, jako nadzienie do naleśników albo dodatek do pieczywa.     Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 szklanka cukru 70g kakao     *** Śliwki myjemy, przekrawamy na połówki i usuwamy pestki *** *** Śliwki przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i kakao *** *** Chwilę podsmażamy, mieszamy i gotujemy do momentu, aż owoce puszczą sok, a cukier się rozpuści *** *** Całość

Blog z Apetytem
kostka jogurtowa z kiwi 304

oprócz tego jest też przepis na wilgotne ciasto z kiwi ( klik ) i torcik kiwi ( klik ). Polecam! *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanka mąki 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia na galaretkę: 6-7 owoców kiwi 2 opakowania galaretki kiwi na piankę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jaglany Tort Rafaelo bez glutenu i cukru fit 239

gruszek około 1 szklanka (zblendowane gruszki) - 3 owoce Persymony (kaki) Przygotowanie: Poniższe czynności wykonujemy dwa razy, pieczemy oddzielnie 2 biszkopty.  Do miski wbijamy 5 jaj oraz dodajemy 5 bananów pokrojonych na kawałki. Miksujemy na najwyższych obrotach około 10 minut. Dodajemy 1 i 1/2 szklanki mąki jaglanej , miksujemy około 3 minut. Ciasto wykładamy na tortownicę o średnicy

Szkrab Je Sam
Tartaletki z kajmakiem i truskawkami 191

umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, nakłuwamy w wielu miejscach i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy ok. 15 min. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, śmietanke oraz masę krówkową. Miksujemy do połączenia sie składników. Na przestudzone tartaletki wykładamy masę toffi. Całość ozdabiamy owocami. Delektujemy się wspaniałym smakiem tego deseru. Smacznego! Nasze nowe

Raj dla Podniebienia
Racuchy drożdżowe 208

łyżki i formowania racuchów) układaj na patelni ciasto w dość sporych odstępach – placuszki jeszcze urosną. Smaż racuchy z obu stron na średnim ogniu aż te się zezłocą. Zdejmij racuchy z patelni i połóż na ręczniku papierowym aby wchłonął się nadmiar tłuszczu. Usmażone racuchy posyp cukrem pudrem. Możesz podawać je z owocami, dżemem lub innymi słodkimi dodatkami. SMACZNEGO Artykuł

nietylkopasta.pl
Ekspresowe babeczki walentynkowe z masą Lauretta wg Aleex 175

świetnie sprawdzi się przy przekładaniu dużych blatów ciasta. 5. Masa malinowa zaskoczyła mnie. Przede wszystkim ma bardziej stabilną konsystencję. Babeczki nią przełożone trzymały się prosto, nic się nie rozpływało. 6. Masa malinowa smakuje naprawdę bardzo dobrze. Jest lekko kwaskowa, smak malin jest wyraźnie wyczuwalny. Są w niej charakterystyczne dla tych owoców drobniutkie, malinowe pesteczki. 7. Obie masy dobrze znoszą

W mojej kuchni
Placuszki jaglane z jabłkiem 265

olej kokosowy do smażenia dodatkowo: sos truskawkowy owoce itp. wykonanie: Kaszę jaglana gotujemy według przepisu w posolonej wodzie. Jabłko obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko dodajemy do ugotowanej i przestudzonej kaszy, dokładamy tarte orzechy i jajko. Mieszamy dokładnie masę. Za pomocą łyżki nakładamy porcje ciasta na patelnie z rozgrzanym olejem. Smażymy placuszki

Przysmaki Karolki
Słodkie drożdżówki z burakiem 139

nakładamy po łyżce masy i rozsmarowujemy ją. Ciasto zwijamy ( z dłuższej strony) w roladę po czym rozcinamy na pół. Skręcamy ze sobą obydwie części i sklejamy brzegi formując wieniec. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Przed podaniem możemy posypać cukrem lub suszonymi owocami. Smacznego:)   Artykuł Słodkie drożdżówki z burakiem pochodzi

Mienta blog
Jaglane ciasteczka z kremem daktylowym z awokado i karobem 156

ciastek użyłam dekoratora, ściągnęłam końcówkę i wyciskałam ciasto bez końcówki, przez dość duży otwór. Następnie spłaszczałam dłońmi. Ciasteczka układaj na blaszce pokrytej pergaminem i nasmarowanej delikatnie olejem kokosowym. Piecz około 25 minut. Krem daktylowy.  Włóż wszystkie składniki do naczynia i zmiksuj na gładka masę. Gotowe! Krem wyłóż na ciasteczka, posyp owocami, bądz orzechami , czym chcesz! Smacznego! Krem można

Z Kuchni Do Kuchni
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 208

ogórki (świeże i kiszone), grzyby, warzywa marynowane. Owoce - wszelkie niedojrzałe, gruszki, truskawki, śliwki, czereśnie, ananas, wszystkie suszone, orzechy. Tłuszcze - wszelkie zwierzęce (smalec, słonina, łój), olej palmowy. Przyprawy - pieprz, papryka, ostre przyprawy, imbir, gałka muszkatołowa, ocet, majonez, chrzan, musztarda. Dodatki - brązowy ryż, kasza gryczana i pęczak, makaron razowy. Słodycze - torty, serniki, ciasta z kremami, ciasta piaskowe, czekolada, batony, tłuste ciasta

Codzienne Gotowanie
Frużelina wiśniowa 179

rozpuścić w wodzie i dodać do gorących owoców. Wszystko razem dokładnie wymieszać i podgrzewać do momentu zgęstnienia.  Gorącą frużelinę przełożyć do słoików, mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem. Dla pewności można słoiki wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 20 minut aby się zawekowały. Frużelina można wykorzystać do ciast, gofrów i deserów

Qchnia po prostu
Rolada bezowa z truskawkami 210

które właśnie zostały nam po zrobieniu kruchego ciasta :) Polecam !  źródło : piegusek1976 Beza : 4 białka 230 g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu odrobina soli Nadzienie : 300 g śmietany kremówki 30 lub 36% 180 g serka mascarpone opcjonalnie łyżka żelatyny maliny, truskawki lub inne ulubione owoce Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną

charlotte gotuje
Karaibski chlebek kokosowy 151

kokosowych. Właściwie nie potrafię powiedzieć czy to ciasto, czy chleb. Jest słodki, ale sam i na sucho smakuje tak sobie. Po wystudzeniu kroję go na kromki, zamrażam po kilka sztuk, a potem, w miarę potrzeby rozmrażam i mocno opiekam w tosterze. Podaję z niskosłodzonym dżemem – dzisiaj był to dżem z owoców czarnego bzu (nowość wypatrzona w markecie). Doskonale smakuje

Kuchenne zapiski Edyty
Dietetyczny chlebek bananowy (wegański) 238

łyżka wody mineralnej opcjonalnie: garść liofilizowanych owoców (malina, truskawka, jeżyna, czarna porzeczka) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. 2. Banany dokładnie rozgnieść lub zmiksować za pomocą blendera. 3. Mąkę wymieszać z karobem, sodą i solą. 4. Połączyć mąkę z bananami, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Gęste ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem

Domowa Cookierenka Agi
Muffinki kukurydziane + truskawkowy milkshake 191

się niestety kojarzą te muffinki.. myślałam że ciasto rosnąc przykryje truskawkę Składniki na 12 muffinek: 200g mąki pszennej 75g cukru 100g mąki kukurydzianej 1 łyżka proszku do pieczenia (dałam łyżeczkę, może dlatego wyszły bardziej płaskie ;p) 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki mleka pół szklanki oleju 1 jajko 12 sztuk drobnego owocu np. truskawka, czereśnia Standardowo mieszamy suche składniki osobno(...)fajnie smakują z jakimś jogurtem.   Składniki na ok. 0,5 l shake'a: - 2 "garści" truskawek - szklanka mleka - szklanka jogurtu naturalnego - 3 łyżki cukru (w zależności od słodkości owoców) + opcjonalnie banan Wszystko przełożyć do miksera lub wysokiego naczynia i zblendować. Najlepiej pić od razu, po trzymaniu w lodówce chyba trochę "opada

W kuchni bez szafek

Proponowane wyszukiwania