ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:965/3191)

Bezglutenowe brownie z malinami 210

smakiem – połączenie bardzo udane :) Brownie nie zawiera glutenu a jedno jajko z przepisu zastąpiłam trzema łyżkami 100% masła orzechowego, które dodałam razem z masą czekoladową (jajka akurat miałam tylko trzy ;)) ale nie było go czuć w cieście. Przepis pochodzi z książki „Jeść zdrowiej”. Składniki potrzebne do przygotowania bezglutenowego brownie z malinami: 175g masła, 250g gorzkiej czekolady, szczypta soli(...)bardzo małym ogniu, często mieszam. W dużej misce ubijam jajka z cukrem, dodaję stopniowo mąkę migdałową a następnie przestudzoną masę czekoladową. Mieszam dokładnie i przelewam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tortownica o średnicy 20cm). Układam maliny na cieście. Bezglutenowe brownie z malinami - przygotowanie Ciasto piekę w rozgrzanym do 180 o C piekarniku przez około 30 minut z termoobiegiem. Jeśli

Gotuj Się Kto Może
Hiszpański torcik migdałowy bez mąki 4 składnikowy na szybko 185

myciem okien i porządkowaniem w szafkach. Jeśli chodzi o przepisy świąteczne na blogu to niestety pojawią się dopiero jutro, postanowiłam zrobić mazurek, babkę trójwarstwową na parzę i jajka z ciasta na patykach, dlatego zapraszam jutro i pojutrze na przepisy, które niestety pojawią się trochę późno.  Wracając do dzisiejszego przepisu, chciałabym wam polecić pewne słodycze, które zaskoczyły mnie swoim składem(...)wanilii) wierzch można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę. Przygotowanie : składniki są na tortownice ok 23 centymetrów lub nawet mniejszą, ciasto wychodzi niskie. 1. Jajka ubić z cukrem, skórką z cytryny (jeśli używamy) i cynamonem na gładką masę.  2. Dodać zmielone migdały i delikatnie wymieszać szpatułką lub mikserem na małych obrotach. 3. Wlać ciasto do tortownicy i piec

zdrowa vege kuchnia
Ciasto Bounty z kremem z kaszy manny 472

cukru pudru Polewa czekoladowa: 50g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 50g masła lub 50 ml mleka/słodkiej śmietanki Przygotować ciasto czekoladowe. Mąkę przesiać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą - odstawić. Masło z cukrem utrzeć na jasną oraz puszystą masę maślaną. Do masy wpić jajko, wymieszać i stopniowo dodawać suche składniki na zmianę ze śmietaną. Całość delikatnie połączyć za pomocą(...)manną oraz wiórki. Całość mieszając należy gotować do zgęstnienia masy. Kokosową kaszę przełożyć do miseczki, przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Po tym czasie masło z cukrem pudrem utrzeć do puszystości i małymi porcjami połączyć z zimną kaszą. Powstały krem równomiernie ułożyć na wystudzonym cieście czekoladowym i schłodzić w lodówce. Przygotować polewę czekoladową. W małym

Di gotuje
Poduszkowiec - ciasto 478

gorzkiej czekolady Jajka zmiksować z cukrem. Dodać olej, wodę i ponownie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao i dodać do masy jajecznej. Zmiksować. Czekoladę rozpuścić i dodać do ciasta. Wymieszać do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem i wlać ciasto. Ser 300 sera twarogowego 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru Ser zblendować, dodać

O kuchni z uczuciem
Tort okolicznościowy 243

Tort okolicznościowy    Masa cukrowa niebieska od   Cukieteria.pl  Masa cukrowa biała - od Cukieteria.pl Bardzo lubię piec ciasta i robić torty w stylu angielskim, choć te wymagają bardzo dużo pracy i cierpliwości. Przyznam się szczerze, że torty angielskie zaczęłam robić dzięki Pani Agacie Piechocińskiej, która zaprosiła mnie do współpracy z firmą  Cukieteria .pl i za każdym razem

Kuchnia Danusi
TORCIK DELICJA 160

masa będzie płynna i lśniąca. 2.  Jaja ubijamy z cukrem na puszysto. Dodajemy przesianą mąkę. Miksujemy. Następnie dodajemy lekko ostygniętą lecz wciąż ciepłą masę czekoladową. Ponownie miksujemy. Tortownicę wykładamy pergaminem. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 20-25 min. Sprawdzamy patyczkiem, patyczek może być lekko brudny, ale wierzch powinien być spieczony i lekko

Kuchnia Paulettes
Tarta ze śliwkami 212

słodką tartę z ciasta ucieranego w towarzystwie śliwek Składniki: - 450g śliwek - 120g masła - 2 jajka - 260g mąki pszennej - 100g cukru - 15g cukru trzcinowego - szczypta soli - 1 opakowanie cukru waniliowego - 5g proszku do pieczenia - cukier puder do posypania Składniki na formę o średnicy 25cm. Zaczynamy od utarcia masła z białym cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. W międzyczasie myjemy śliwki(...)masło już się utrze – cały czas miksując – dodajemy stopniowo jajka, sól, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Kiedy wszystkie składniki się połączą przekładamy masę do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką formy. Ciasto rozprowadzamy równo w formie a wierzch wykładamy śliwkami i posypujemy cukrem trzcinowym. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 40 minut

Kuchenne Wariacje
Mazurek kajmakowy - mega prosty! 212

Dzisiaj przedstawiam najprostszy na świecie przepis na mazurka :) Natchnienie czerpałam z Domowych Wypieków . Składniki na ciasto: 250g mąki pszennej 150g masła 100g cukru pudru 1 jajko Polewa/dekoracja: 200g dżemu truskawkowego (smak do wyboru) 1 puszka masy krówkowej (ja wzięłam o smaku kokosowym) Dodatki typu: wiórki kokosowe, migdały, morele suszone, rodzinki itd. Mąkę razem z masłem, cukrem oraz jajkiem wymieszać(...)dżemu zależy od upodobań, można śmiało zwiększyć jego ilość). Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 180C na ok. 20-25 minut.Po wyciągnięciu zostawiamy do ostygnięcia. Gdy ciasto już ostygło możemy rozsmarować masę krówkową - i tutaj również można dać więcej bądź mniej masy (ja zużyłam 80% puszki). I gotowe! Teraz możemy dowolnie ozdobić mazurka i zajadać się tymi pysznościami ;) Dodaję

Emcia Pichci
Sernik wiedeński 302

pieczenia. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać jajka oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa:  1kg półtłustego twarogu,  5 jajek,  cytryna,  1 i 1/3 szklanki cukru,  budyń(...)proszek do pieczenia i 2 krople aromatu cytrynowego. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej, bardzo delikatnie wymieszać. Masę wylać na przygotowane ciasto. Piec około 50-55 minut w temp. 175st. Ostudzić i polukrować

Z miłości do słodkości
Jagielnik na zimno z truskawkami 211

Jagielnik z kaszy jaglanej to zdrowa alternatywa dla wszelkiego rodzaju mącznych ciast. Jest bardzo pyszny, lekki, idealny na upalne dni. 100 g deseru to tylko 126 kcal. Składniki: szklanka kaszy jaglanej (250 g) 0,5 l mleka (1,5%) 250 ml wody ¼ płaskiej łyżeczki soli łyżeczka masła 5 łyżek cukru 2 galaretki truskawkowe 3 czubate łyżki żelatyny 125 ml wrzątku(...)zostanie wchłonięty. Wyłączamy gaz, kaszę nakrywamy pokrywką i odstawiamy na około godzinę do przestygnięcia. Następnie kaszę zalewamy resztą mleka, dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kilka odstawiamy na wierzch ciasta, a resztę miksujemy na mus. Jedną galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 125 ml wrzątku. Drugą galaretkę rozpuszczamy osobno w 400 ml wrzątku. Galaretkę z żelatyną

e-PrzepisyKulinarne
Waniliowy sernik z wiśniami 216

Polecam :) Kruchy spód: 150 g mąki pszennej 80 g masła, zimnego 20 g smalcu, zimnego ( smalec zwiększa kruchość ciasta, ale nie jest konieczny, w jego miejsce można dać masło ) 2 czubate łyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego, może być ser z wiaderka, ale tylko dobrej jakości 5 dużych jajek(...)blaszki. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i podpiekać przez około 15 minut ( lud dłużej ), do lekkiego zezłocenia. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odłożyć do przestudzenia na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zmielić w maszynce do mięsa przynajmniej dwukrotnie. Jajka wbić do naczynia i roztrzepać

Opowieści z piekarnika
Sernik Teściowej 240

Blachę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, wyłożyć na nią ciasto i dokładnie rozciągnąć na całym dnie (1/3 można odłożyć na kruszonkę). Podpiec 20 minut w 180 C. W tym czasie oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z serem, a białka ubić na sztywną pianę. Do masy żółtkowo-serowej delikatnie wmieszać pozostałe składniki, na końcu dodać pianę z białek oraz(...)nadal powinna wynosić 180 C. Piec ~50 minut. PS. Moja mama bardzo często przed włożeniem do piekarnika ubijała jeszcze pozostałe z wyrobu ciasta białka na gęstą pianę, z dodatkiem 1/2 szklanki cukru pudru. Pianę wykładała na masę serową i posypywała kruszonką. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tort z michałkami i różami 283

żółtka, jedno po drugim. Dokładnie miksujemy. Odkładamy mikser. W dwóch turach wsypujemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie łączymy z masą jajeczną, używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o  śr 20cm , wyłożonej papierem do pieczenia (dno i boki). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta. Pieczemy(...)podgrzewamy kremówkę, aż będzie bardzo gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy

Słodki Pomysł
Amoniaczek 259

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, partiami dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z amoniakiem.Utrzeć gładką masę. Margarynę utrzeć na puch i połączyć z masą. Pod koniec ucierania dodać kilka kropli esencji. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Upiec w temp. 180 st. do zarumienienia. Natychmiast po wyjęciu z piekarnika zdjąć papier

Cukiernia Pychotki
Ciasto orzechowiec 3106

przechowywać je w lodówce. Składniki: (na formę o wymiarach 23 cm x 33 cm x 7 cm) Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki miodu naturalnego 100 g masła lub margaryny 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej Masa orzechowa: 300 g orzechów włoskich (łuskanych) 100 g cukru 100 g masła lub margaryny 2 łyżki miodu naturalnego(...)foremki i nakłuć równomiernie widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C przez 12 - 15 minut.  Z drugą częścią ciasta postąpić podobnie, ale dodatkowo przed pieczeniem położyć na nim lekko wystudzoną masę orzechową. Piec tyle samo czasu co poprzedni placek, oba wystudzić. Placek bez orzechów posmarować cienką warstwą konfitury, a na niej wyłożyć krem i przykryć

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania