ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:2391/3191)

Czekolady bez cukru – Torras 159

Jeżeli na zbliżające się święta szukacie słodkiego prezentu dla diabetyka czy bezglutenowca to wychodzimy Wam naprzeciw i recenzujemy kolejne czekolady od firmy Torras. Generalnie czekolady tej

Candy Pandas
Batony RAW – Alesto (Lidl) 285

W Lidlu jakiś czas temu pojawiły się nowe batony typu raw. Okazało się, że są to te same batoniki jakie opisywałyśmy już jakiś czas temu firmy

Candy Pandas
Koktajl białkowy wanilia i truskawka – Eco&Fit 224

Jak już pewnie wiecie fitness i sport to nieodłączny element naszego życia (w końcu te wszystkie słodkości jakoś trzeba spalić 😎 ). Dlatego wszelkie produkty wysokobiałkowe zwłaszcza gdy

Candy Pandas
Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT 246

mojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego

moj przepis na
Mały głód : ciasteczka owsiane 203

CIASTECZKA OWSIANE Z BANANEM I JABŁKIEM Dobra, dobra... czas się przyznać. Jestem wielkim, ogromnym, gigantycznym łasuchem! Mogłabym jeść słodycze na okrągło. Na szczęście (moje i wasze

fitolarun.blogspot.com
Kotlety z indyka, cukinii i papryki 275

Kwiecień przywitał nas piękną, słoneczną pogodą. Oby takie dni zagościły już na stałe. Dzisiejsze bezchmurne niebo zachęciło mnie do przygotowania lekkiego, wiosennego obiadu. Przygotowałem kotlety z

kulinarnyJa
BANANOWIEC "CYNAMONOWY RAJ" (bezglutenowy, z mieszanką ziarenek i masłem orzechowym) 260

czyli Ziarenka, przyprawy.5. Osobno ubijamy z cukrem białka na sztywno.6. Delikatnie łączymy masę z białkami.7. Umyte (najlepiej wyparzone) słoiczki smarujemy w środku masłem i wysypujemy Ziarenkami.).8. Wlewamy masę do połowy, góra do 3/4 wysokości słoiczka.9. Posypujemy wierzch Ziarenkami.PIECZENIE:1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół, termoobieg),2. Gdy wstawiamy słoiczki, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.3. Pieczemy(...)musimy zjadać go od razu - spokojnie może tak "postać" dłużej. Jest to też rewelacyjny sposób na prezent. Dajecie komuś słoiczek a w nim... własnoręcznie zrobione, świeże, smaczne i zdrowe ciasto. W ten sam sposób można się zabrać za wykonanie chleba, bułek i innych wypieków. Taki wypiek można pasteryzować (o ile to słowo pasuje do ciasta/pieczywa).Wątpię jednak abyście próbowali "pasteryzacji

Wypisz Wymaluj
jogurtowo śmietankowa pianka z borówkami i galaretką 186

Składniki: Pianka śmietankowo-jogurtowa: Śmietana 30 % 400 ml Jogurt naturalny gęsty 400 ml Galaretka bezbarwna Galaretka niebieska Biszkopty ok 15 sztuk Dodatkowo: Borówki 200 g Galaretka

Kulinarne przygody
Chleb bezglutenowy z ziarnami 196

Chleb bezglutenowy z ziarnami PRZEPIS NA CHLEB BEZGLUTENOWY Z ZIARNAMI Składniki na Chleb bezglutenowy z ziarnami: 200g płatków owsianych bezglutenowych 100g mąki owsianej bezglutenowej 50g ziaren

Dorota Smakuje
ananasowiec 422

Wyraźnie egzotyczne ciasto na każdą okazję. Z wierzchu przez kokosową bezę chrupkie ale w środku za sprawą owoców soczyste i orzeźwiające. Całość lekka, delikatna, niezbyt słodka więc można sobie pozwolić na dokładkę. W tym wypadku kalorii nie liczymy:)              Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki  1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki(...)szklanka cukru pudru 150 g kokosu  Białka ubić na sztywno. Nie przerywając ubijania dosypywać powoli cukier a następnie dodawać po jednym żółtku, olej i wodę. Ubijać aż masa będzie gęsta i puszysta. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej  i delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami 190

dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i korzenną nutą goździków będzie idealnym dodatkiem do kanapek, ciast i deserów. Dżem jeżynowy jest naprawdę prosty do przygotowania, gwarancją sukcesu są świeże i dojrzałe jeżyny. Składniki potrzebne na dżem jeżynowy (porcja na 4 małe słoiki): 1 kg dojrzałych jeżyn(...)Owoce gotować pod przykryciem ok. 20-30 minut, aż się zupełnie rozpadną. Jeżeli lubimy dżem bez pestek rozgotowane owoce należy przetrzeć przez sito. Można zostawić ok. 1/5 nieprzetartych owoców. Masę owocową należy ponownie wlać do rondla, dodać cukier i gotować ok. 50 minut, często mieszając. Gorący dżem nakładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Gdy ostygnie jest gotowy do jedzenia

Korniszonki
Racuchy bananowe – ekspresowe 164

Witajcie po przerwie. Nie zapomniałam o Was i blogu. Wszystko przez wyjazd, ale to już inna bajka. Dzisiaj na osłodę ekspresowe racuchy bananowe. Smacznie, szybko i

Smaki Ewy
Eklerki kokosowe 628

razie braku szprycy bądź rękawa cukierniczego ciasto można również wykładać łyżką. Piec około 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C ( w czasie pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie ). Eklerki powinny być dobrze wypieczone z wierzchu i chrupiące. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Krem kokosowy: Odlać około 100 ml mleka. Dodać proszek budyniowy oraz(...)być. Gdy zabulgocze zestawić z ognia i przykryć folią spożywczą w taki sposób, aby dotykała ona powierzchni budyniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę ( ucierać przez kilka minut ). Do napowietrzonego masła partiami dodawać wystudzony budyń, miksując do połączenia po każdym dodaniu. Miksować należy na niższych obrotach miksera i niezbyt energicznie, aby krem się nie zwarzył

Opowieści z piekarnika
Capuccino 219

Cappuccino To ciasto jest w mojej rodzinie od dawna, z ubiegiem lat przepis ewoluował i powstało niezwykłe połączenie kremu cappuccino, bitej śmietany i kokosowej bezy.  Ciasto to często gości na uroczystościach rodzinnych i zawsze szybko znika ze stoła. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżeczki żelatyny Na polewę czekoladową: 1/3 kostki margaryny lub masła 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki wody Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubijać z cukrami do uzyskania gęstej, puszystej masy. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać w masę. Przelać na blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 min w temp

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania