Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami

Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami

Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami

Dżem z jeżyn. Sprawdzony przepis na dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i korzenną nutą goździków będzie idealnym dodatkiem do kanapek, ciast i deserów. Dżem jeżynowy jest naprawdę prosty do przygotowania, gwarancją sukcesu są świeże i dojrzałe jeżyny. Składniki potrzebne na dżem jeżynowy (porcja na 4 małe słoiki): 1 kg dojrzałych jeżyn 0,4 kg białego cukru, można zastąpić 0,5 kg cukru jasnego cukru trzcinowego skór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Korniszonki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Nowak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, deser, desery, obiad, kolacja, ryby, ciasto, kanapki, sałatki, sałatka, przekąski, ryba, pasztet, mięso, pasta, przekąska, pieczywo, pasty, ciasto z kremem, ciasta z kremami, przetwory, sałatka do obiadu, ciasto cytrynowe, lekkie sałatki, ciasta z masa, ciasto owocowe

Inne przepisy z Korniszonki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.