Pierogi z soczewicą i wędzonym tofu 440powstała jednolita masa. Do masy dodaj pokruszone tofu, usmażoną cebule i wymieszaj. Do miski wsyp mąkę, dodaj ok. 1 łyżeczkę soli i zalej wodą w temp. ok. 80 C (po ugotowaniu wody zaczekaj ok. 3 minuty). Na początku zawartość miski wymieszaj łyżką, a gdy składniki wstępnie się połączą zacznij wyrabiać ciasto, tak aby miało jednolitą konsystencję. Następnie
wegujemy
Sernik OREO 402plastikowym worku przy użyciu wałka do ciasta. Oddzielamy pół szklanki na później . Resztę mieszamy z rozpuszczonym masłem do uzyskania tekstury mokrego piasku. Formujemy równy spód w tortownicy o średnicy max. 24 cm . Odstawiamy na bok. W garnku na małym ogniu mieszamy serki homogenizowane, mleko oraz krem z ciastek oreo, do uzyskania gładkiej masy. Następnie wlewamy przestudzoną żelatynę, rozpuszczoną w małej
Kolejny blog o gotowaniu
Kluski śląskie 180ziemniaków i blendera. Mąkę ziemniaczaną. Masę ziemniaczaną wsadzamy do miski i wyrównujemy. Na powierzchni robimy krzyż i wyjmujemy jedną część ziemniaków. W to miejsce wsypujemy tyle mąki ziemniaczanej, żeby wypełniła dziurę po ziemniakach. Dokładamy te ziemniaki, które wyjęliśmy, dodajemy sól, gałkę i pieprz (ortodoksi w tym miejscu zamykają oczy) i wyrabiamy ciasto. Wyrabiamy do momentu, aż otrzymamy coś, co się
ladykitchen
Kopytka z sosem z suszonych pomidorów i cukinii z dodatkiem rukoli i sera cheddar 188tego ile tej mąki dodamy. Gotowe ciasto dzielimy na porcje, formujemy tzw "węża" i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju około 10 minut. Na patelni grillowej roztapiamy olej kokosowy (niewielką ilość), wrzucamy na nią suszone pomidory, pokrojoną cukinię, cebulę i ząbki czosnku. Chwilę podsmażamy. Przekładamy do misy blendera i blendujemy. Masę przekładamy na głęboką patelnię, stawiamy jeszcze
kruche babeczki
Wiśniowa fantazja z bezą 295piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru. W międzyczasie przygotować nadzienie wiśniowe Nadzienie wiśniowe 400 g bardzo gęstych konfitur wiśniowych (można zastąpić miękkim dżemem wiśniowym) 1 łyżeczka dobrego ciemnego kakao (np. VanHouten ) 30 ml rumu Przygotowanie nadzienia Konfiturę dokładnie wymieszać z rumem i kakao. Powinna powstać dość gęsta masa Beza 6 białek 200 g cukru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Brownie czekoladowe 302cukrem i solą na puszystą masę. Dodać powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, zmiksować na wysokich obrotach. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem, ponownie zmiksować. Wmieszać również sok lub konfiturę - sok bardziej dokładnie, konfiturę mniej. Wylać na blaszkę o wymiarach 23x23cm, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C, piec 30-35 minut. Ciasto ma być trochę klejące i zakalcowate
Cakes By Kejt
Muffiny z truskawkami (Muffin alle fragole) 189mas ł a 200 gr truskawek 2 jaja 3 łyżki mleka szczypta soli PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem i szczyptą soli, dodajemy jaja i 3 łyżki mleka. Na koniec stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Truskawki kroimy w drobne kawałki i dodajemy do ciasta
La grande e la piccola cuoca
Maślane ciasteczka. Kruche ciastka do dekorowania 1336godzinę do lodówki. Niewielkie porcje ciasta rozwałkowywać na oprószonej mąką stolnicy (grubość ok. 3mm) i wykrawać foremkami dowolne kształty. Delikatnie przenosić na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 20 min. w piekarniku z funkcją grzania góra-dół w temp. 180 st. C. Idealne ciasteczka do dekorowania lukrem królewskim lub masą cukrową
Maślane ciasteczko
Ptysie z pastą jajeczno- chrzanową 209ciasta dodaję jajka i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam okrągłe ciasteczka. Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. 2. Pasta: Jajka gotuję na twardo i obieram. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Jajka, cebulę, majonez, chrzan oraz przyprawy przekładam do blendera i miksuję na jednolitą masę. 3. Upieczone ptysie przekrawam na pół. Na spód
Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto 3 bit 195Bardzo smaczne, szybkie i efektowne ciasto bez pieczenia. Super na imprezy, uroczystości rodzinne czy święta. Najlepsze po nocy spędzonej w lodówce, wtedy herbatniki zmiękną, a smaki się fajnie przegryzą. Bardzo szybko znika z talerza i to jest jego jedyna wada. ok. 7-8 paczek herbatników (typu Petitki) 1,5 puszki gotowej masy krówkowej Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 1 niepełna
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Biszkopt z pianką owocową i truskawkami 238natłuszczamy i podsypujemy mąką. Wylewamy ciasto i pieczemy je w temp. 170*C przez 25 - 30 minut Jedną dowolną galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody, studzimy. Śnieżkę ubijamy z zimnym mlekiem i kiedy nasza galaretka będzie tężeć lecz nadal będzie płynna wlewamy i miksujemy ją razem z naszą śnieżką. Kiedy masa nieco stężeje wylewamy ją na nasz biszkopt, układamy
W Moim Magicznym Domu
Ciasto cynamonowe z jabłkami 190końcu to nieoderwalny składnik wielu ciast. Do 2 miski większej dodajemy składniki sypkie z 1 miski i miksujemy do połączenia się składników, proponuje wymieszać delikatnie składniki przed włączeniem opcji turbo na blenderze bo możemy wyglądać jak piekarz :). Jak składniki się połączą dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i delikatnie mieszamy je z masą tak żeby masa je dokładnie pokryła. Przekładamy całość
Piekielna Kuchnia Pati
Omlet śniadaniowy na bazie jogurtu greckiego. 182uruchamiamy mikser, aż do uzyskania gładkiej masy. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu ( można użyć masła, bądź oleju roślinnego). Smażymy na niewielkim ogniu około 4-5 minut z każdej strony (najlepiej pod przykryciem dzięki czemu góra omletu szybciej się zetnie). Przewracamy przy użyciu szpatuły. Uwaga, aby nie użyć zbyt małej patelni, ciasto naprawdę bardzo rośnie i może pojawić się
Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sernik czekoladowy z musem z białej czekolady 319zbyt długo, by nie napowietrzać masy). Masę serową przelewamy na spód ciasteczkowy i pieczemy około 50 minut (do godziny) w kąpieli wodnej w 150 stopniach. Powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Potem wkładamy do lodówki. [Kąpiel wodna polega na tym, że formę z ciastem wkładamy do większej formy (szczelnej) lub naczynia
MyCookBook.pl
Babka dyniowo-cytrynowa 201Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać puree z dyni, rozpuszczone masło i ekstrakt waniliowy, zmiksować. 3 . Dodać obie mąki, proszek do pieczenia, sodę i startą skórkę z cytryny. Ponowanie zmiksować do połączenia składników. 4 . Formę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą (keksówkę wystarczy wyłożyć papierem do pieczenia). Przełożyć ciasto. Piec
Kto ugości moich gości?