ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1980/3191)

Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i miodem 158

patelni rozgrzać olej i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) Uwaga:  Placki najlepiej smażyć od razu po wykonaniu masy - będą delikatniejsze.  #dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

Di gotuje
Najłatwiejszy sernik 609

którzy mają akurat mało czasu, albo dla tych, którzy nie umieją piec ciast. W niczym nie ustępuje sernikom pieczonym długo z dużej ilości składników, gdyż smakowo niczym od nich nie odbiega. Piotrek miał ochotę na sernik w niedzielę. Zrobiłam go z 1 kostki twarogu, który miałam lodówce. Masy serowej starcza akurat na małą keksówkę. Po upieczeniu bez problemu od niej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIZZA Z KALAFIORA 174

Pizza z kalafiora?? To możliwe - a do tego smaczne!! :) CIASTO średni kalafior jajko 1/4 startej kulki mozzarelli przyprawy - sól, pieprz, bazylia DODATKI  sos pomidorowy mozzarella szynka pieczarki kukurydza Kalafiora blendujemy albo ścieramy na tarce. Dodajemy  jajko, mozzarellę oraz przyprawy. Mieszamy do połączenia składników. Otrzymaną masę układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekamy w piekarniku 15 minut

BezglutenowaIzabela
Przepis #74 Owsiane ciastka z bakaliami 340

koniec dodajemy wodę lub mleko i dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy oraz posypujemy jeszcze sezamem i słonecznikiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30 min (do suchego patyczka).   Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto dzielimy na prostokąty. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Boki każdego ciastka smarujemy powstałą

Health-Fit-Life
Szybki sernik kajmakowy 189

kuchni i pichcić, szczególnie latem. Najlepsze ciasto dla mnie to takie, które jest gotowe od razu po wyjęciu z piekarnika, a więc szarlotki, pleśniaki, kruche z owocami i bezą oraz właśnie serniki. Zalegał mi ser w lodówce, w spiżarce znalazłam gotową masę kajmakową, i w 15 minut

To co kocham
Kisz ze szpinakiem na cieście francuskim 239

solą i pieprzem. Ciasto wykładamy w formie(ok 26 cm),z nadmiaru ciasta formujemy brzegi. Nakłuwam w kilku miejscach widelcem,pieczemy 10 min w 200 stopniach. W tym czasie roztrzepuje jajka dokładnie ze śmietaną,dodaję szpinak i połowę startego sera,mieszam,doprawiam jeszcze solą i pieprzem, Wylewam masę na podpieczony spód i piekę w temp. 170 stopniach przez

Swojskie jedzonko
Knedle serowe z morelami w orzechowej polewie 163

elastyczną masę z wszystkimi składnikami z wyczuciem dodając bułkę tartą. Jeżeli masa będzie za rzadka dosypać nieco więcej bułki tartej, odstawić do lodówki na pół godziny. Z moreli usunąć pestki i w środek włożyć po kosteczce marcepana lub cukru i ponownie zamknąć w jedną całość. Schłodzone ciasto pokroić na 8 części, uformować kulki, rozpłaszczyć, włożyć nadzianą morelę i utoczyć knedle

Pieguskowa Kuchnia
Czekoladowa tarta z malinami na kruchym spodzie 212

powinno być lekko złote. Po upieczeniu chwilkę je przestudź. Czas gdy ciasto chłodzie się w lodówce, a potem piecze jest wystarczający do przygotowanie kremu. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej razem z mlekiem kokosowym.   Zblenduj banany połącz z roztopiona czekoladą, po czym delikatnie przemieszaj z malinami. Przełóż masę na podpieczony spód tarty. Całość piecz około 25 minut w temp

greenscarf
Lody sernikowe z malinami – mój ulubiony przepis 185

śmietany, nie przesłodzone, żeby smakowały jak znane i lubiane przez wszystkich serowe ciasto – a nie jak śmietankowe lody bez maszynki. Nie potrzebna Wam maszynka do lodów żeby móc się cieszyć ich smakiem, wystarczy ręczny mikser. W swoim składzie nie mają jajek, odpada długie gotowanie i mieszanie lodowej masy. Wszystko, co potrzebne to dobrze dobrane i świeże składniki – i ten prosty

Karo in the Kitchen
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 393

Wyśmienite w smaku ciasto bez odpalania piekarnika , w sam raz na słodki poczęstunek, z malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml mleka 3 jajka

Wanilia i Kardamon
Babka Trójkolorowa 306

Margarynę utrzyj mikserem z cukrem i żółtkami na puszystą masę. 2. Następnie dodaj proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek waniliowy.  3. Znowu zmiksuj.  4. Ubij pianę z białek.  5. Wsyp dwie szklanki mąki, wyłóż pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj.  6. Podziel ciasto na 3 części.  7. Do jednej dodaj łyżkę mąki

Motylkowa Kuchnia
Bezglutenowe kluseczki i pesto z młodej pokrzywy 166

suche, dolewamy trochę wody, lub więcej oleju. Ja zrobiłam dość gęstą masę, aby móc formować kulki, ale jeśli wolicie możecie dodać więcej płynnych składników. Doprawiamy solą i pieprzem.  Jajka roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy do nich przesianą mąkę, sól do smaku i czarnuszkę. Mieszamy widelcem, aż uzyskamy jednolite ciasto bez grudek. Ciasto nakładamy łyżką do garnka z gotującą się, osoloną wodą

Quinoa Raz!
MOCNO CYTRYNOWA BABKA Z ŻURAWINĄ. NAJLEPSZA! 228

cytryny zetrzeć na tarce, sok wycisnąć. Jaja zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać obie mąki, aromat cytrynowy, sok z cytryny i proszek do pieczenia. Zmiksować. Na końcu wlać ciepłe rozpuszczone masło. Ponownie całość zmiksować. Żurawinę i kandyzowaną skórkę cytrynową wymieszać z odrobiną mąki ziemniaczanej. Dorzucić do ciasta. Na koniec dodać otartą wcześniej skórkę cytrynową i  wymieszać delikatnie całość

Walijskie Pichcenie
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak robi zdjęcia Monika z bloga Z chaty na końcu wsi +LP 186

dołożyłam niebieską tkaninę.  STYLIZACJA DANIA   Po zwinięciu rolady wypełnionej masą porządnie ją schłodziłam. Do przekrojenia użyłam ostrego noża zamoczonego w gorącej wodzie - dzięki temu uzyskałam niemal idealnie równy i wyrazisty przekrój. Długość rolady dopasowałam do wielkości talerza, pozostałą część wykorzystałam na ujęciach z kawałkiem ciasta na talerzyku.  Ponieważ nie mam specjalnych zdolności cukierniczych ani potrzebnego do finezyjnego

Chilli Czosnek i Oliwa
Babka z jabłkami i orzechami / Apple walnut bundt cake 266

zmiksuj całość na jednolitą masę. Wmieszaj jabłka, orzechy i rodzynki i przełóż masę do przygotowanej formy na babkę. Włóż do piekarnika i piecz przez przez godzinę lub do suchego patyczka. Jeżeli wierzch będzie się za bardzo rumienił, przykryj folią aluminiową, matową stroną do góry. Po upieczeniu, zostaw ciasto w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na 10 minut. Wyłóż ciasto na paterę

karmelowy