Babka z dynią? Owszem tak, bo faza dyniowa trwa u mnie w najlepsze. Szkoda by było nie wykorzystać potencjału dyni. Wzmacnia system immunologiczny, co o tej porze roku jest nie do przecenienia, działa odkwaszająco. Ma małą zdolność wiązania azotanów z gleby, dlatego nawet jeśli kupisz dynię w supermarkecie przyniesz do domu okaz eko. Babka jest w cudownie energetyzującym kolorze, idealna na pochmurne, bure dni. Mięciutka, wilgotna i co dzień to lepsza. Do upieczenia babki użyłam mąki orkiszowej i oleju zamiast mas... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...