ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1924/3191)

Dietetyczny sernik na jogurtach 326

racji tego, że w jej składzie mamy już cukier! Masę wylewamy na upieczony spód. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 50-60 minut, aż góra równomiernie się zarumieni. Ostatnie 5 minut można podpiec na termoobiegu, blaszka jest mała i czasem zdarza się, że przy tak wysokim cieście środek może się nie upiec, to nas zabezpieczy przed taką katastrofą

Czerwona Porzeczka
Rafaello na biszkopcie 304

zrobiłam wersję na biszkopcie i dodałam do tego warstwę bitej śmietany. Miałam też trochę malin więc również dodałam do ciasta.  Kwaskowe malinki fajnie zrównoważyły słodki smak kremu i ciasto wyszło przepyszne. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy 2,5 szklanki mleka 2 żółtka(...)budyń. Gotowy budyń wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Gdy składniki się połączą dodać wiórki kokosowe oraz aromat rumowy. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Krem kokosowy wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Na kremie ułożyć maliny. Śmietankę ubić na sztywno, utrwalić fixami. Wyłożyć na ciasto i ładnie wyrównać. Wiórki kokosowe podprażyć na suchej

Monia miesza i gotuje
Muffinki owieczki 1254

proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu przez chwilę miksować, do momentu połączenia się składników. Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając

Świat Ciasta
Ciasto jabłkowo-jogurtowe z patelni 208

ciasto z patelni. Polecam serdecznie. Składniki: 3 jajka 120 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 250 g jogurtu naturalnego 60 ml oleju  375 g mąki 16 g proszku do pieczenia 2 jabłka cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Do misy miksera wbić jajka, dodać cukier, cukier waniliowy i miksować do białości (kilka minut, aż masa zwiększy swoją objętość(...)połączenia składników.  4. Na koniec dodać jabłka i wymieszać wszystko łyżką. 5. Patelnię (u mnie o średnicy 28 cm) wysmarować olejem. Nadmiar tłuszczu wytrzeć ręcznikiem papierowym. 6. Ciasto przełożyć na patelnię, wyrównać i przykryć pokrywką.  7. "Piec" na najniższym ogniu do momentu suchego patyczka, z wierzchu ciasto też powinno być prawie suche. U mnie trwało

Domowa Cookierenka Agi
Tort Czarny Las 298

torty to proponuję dodać więcej cukru do masy), środek to masa ze śmietany kremówki i serka mascarpone i druga z dodatkiem gorzkiej czekolady i wiśnie. Dodatkowo blaty nasączone są syropem z wiśni. Jest rewelacyjny, aż bym zjadła :-). Inspirację znalazłam tutaj - klik  , pozmieniałam tylko proporcje jeśli chodzi o ciasto i nie robiłam syropu z soku z wiśni. Nie dawałam też(...)tyle cukru ile w oryginale. Miłego dnia :-) Tortownica 23cm. Składniki ciasto: 8 jajek L 60 g kakao 190 g maki pszennej 200 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Boków niczym nie smarujemy. Mąkę razem z kakao i proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko

kruche babeczki
3 BIT BEZ PIECZENIA 219

Jedno z najbardziej znanych ciast bez pieczenia. Zrobiłam go niedawno i muszę stwierdzić, że jest naprawdę pyszne i wcale nie takie słodkie jak mi się wydawało. U mnie wersji z budyniem tak jak do kremówki, a następnym razem zmiksuję budyń z masłem i ze spostrzeżeniami, które lepsze na pewno się podzielę z Wami. Zapraszam do zrobienia tego pysznego przekładańca :) SKŁADNIKI(...)MASĘ KRÓWKOWĄ : Puszkę krówki umieszczamy na chwilkę w naczyniu z gorącą wodą. Następnie ciastka smarujemy i wykładamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby budyń wystygł. UBIJAMY ŚMIETANĘ : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście

Pani na deser
Puszyste ciasto z owocami 199

koniec ubijania dodając 35 g cukru. Do masy żółtkowej dodać 1/3 ubitej piany i delikatnie wymieszać. Dodać roztopione masło, przesianą mąkę i wymieszać, do połączenia. Dodać resztę ubitej piany z białek i delikatnie wymieszać do połączenia. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Do formy przełożyć ciasto, wyrównać. Śliwki wypestkować, wyłożyć na ciasto rozcięciami ku górze

Proste Potrawy
Babka budyniowa 435

białek - żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę - do masy żółtkowej dodawać na przemian proszek budyniowy, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i śmietankę oraz ekstrakt waniliowy, miksując na wolnych obrotach lub mieszając szpatułką - z białek ubić sztywną pianę, dodać ją w 2-3 ratach do ciasta, delikatnie wymieszać - formę wysmarować masłem i oprószyć mąką - ciasto przełożyć do formy

Smakołyki Bereniki
Kremowy sernik z malinami 202

całości i nie puściły soku. Tak powstałą masę wylewam na podpieczony wcześniej spód. Piekę 70 minut w 160 stopniach Celsjusza. Po zakończeniu pieczenia uchylam drzwiczki piekarnika i pozostawiam tak do wystudzenia. W rondlu mocno podgrzewam masło i śmietankę, dodaję czekoladę i rozpuszczam ciągle mieszając do powstania jednolitej konsystencji. Polewam ciasto, ozdabiam zamrożonymi wcześniej malinami. Smacznego

Cook&Love
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 225

cukrem do białości, a następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone dalej ucierając. Gdy masa będzie gładka ostrożnie łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika, by łatwiej było mi przechować ciasto w lodówce). Na warstwę biszkoptów wykładamy połowę kremu, a na niego kolejną warstwę

Cynamonowe szczęście
CIASTO ZE ŚLIWKAMI 310

cukru PRZYGOTOWANIE Masło roztopić odstawić aby przestygło. Białka ubić na sztywną piane, żółtka utrzeć z cukrem, na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać przestudzone masło, śmietanę oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksować około 2-3 minut aż ciasto będzie gładkie, następnie dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy równo rozprowadzić, na wierzchu

RAROSSA
Posypka cukrowa, serduszka 236

Posypka już niejednokrotnie była robiona przeze mnie do zdobienia świątecznych pierniczków i różnego rodzaju ciast. Przepis publikuję na prośbę Beaty, która ma zamiar w tym roku wykonać ją własnoręcznie. Przepis banalny, twórczy i bardzo tani!.  Składniki:     1 białko     cukier puder, ilość dawkujemy podczas   miksowania     barwnik spożywczy, dowolne kolory(...)woreczki     folia aluminiowa 1. Białko miksujemy i sukcesywnie dosypujemy cukier puder aż masa dobrze zgęstnieje. 2. Do szklanek dajemy po łyżce gęstego ubitego lukru i farbujemy odrobiną barwnika, następnie przekładamy każdy kolor do osobnego woreczka. Każdą z mas przeciskamy do rogu woreczka, odcinamy maleńki rożek 1-2 mm.3. Przygotowujemy dużo miejsca i rozwijamy folię aluminiową. Następnie przecinamy

Apetyczna babeczka
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM 203

spożywczą i do czasu podania przechowywać w lodówce.  Pamiętajcie, aby nie przesuszyć ciasta zbyt długim pieczeniem - wówczas mogłoby popękać podczas zwijania.  SKŁADNIKI na 4 porcje (8 plastrów) CIASTO SZPINAKOWE 450 g mrożonego szpinaku 4 jajka ( oddzielnie żółtka i białka) 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki soli NADZIENIE 300-400 g łososia wędzonego(...)masy szpinakowej i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Powstałą masę wylewamy na wyłożoną papierem blachę i szpatułką rozprowadzamy ją równomiernie po całej powierzchni. Wstawiamy do rozgranego piekarnika i pieczemy 10 minut. Na blacie rozkładamy 2 kawałki folii spożywczej, tak aby lekko zachodziły na siebie oraz miały wielkość i kształt pieczonego ciasta szpinakowego. Upieczone ciasto wykładamy na przygotowaną folię spodem

cool and minty
Ciasto jabłkowo-budyniowe 185

naczyniu utrzeć margarynę z 1,5 szklanki cukru i żółtkami na gładką masę. Ciągle ucierając, powoli dodawać mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie połączyć z pianą z białek. Budynie z trzech opakowań ugotować na litrze mleka, dodając pozostały (pół szklanki) cukier. 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, rozłożyć jabłka, gorący budyń i resztę ciasta. Piec

W garach u Gosi
Tiramisu 1289

Przygotowanie: Najpierw trzeba przygotować nasze ciasto – Oopsie. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, bo musi mieć czas, żeby ostygnąć. Dzień wcześniej lub około 1-2 godziny wcześniej przygotowujemy też krem jajeczny (wcześniej, bo musi ostygnąć – najlepiej trzymać w lodówce przez ½ godziny lub więcej). Żółtka ze słodzikiem i mlekiem ubijamy nad kąpielą wodną – na średnim ogniu. Masę trzeba ciągle ubijać, żeby(...)wyszła nam jajecznica ;) Ubijamy i ubijamy aż masa zrobi się lekka i puszysta, a potem jeszcze przez około minutę. To ubijanie chwilę nam zajmie, ale warto! Sam ten krem powinien być trochę za słodki – po połączeniu z mascarpone smaki się zmieszają, i słodycz nieco zniknie ;) Ubijamy śmietanę na bitą śmietanę (można ją odrobinę dosłodzić. Odrobinę!) i pod koniec ubijania dodajemy

Jak gotować i nie zwariować
Ciasto milky way bez pieczenia + film 497

Ciasto milky way bez pieczenia na spodzie z kakaowych herbatników z pysznym mlecznym kremem, to znakomity deser dla wszystkich łasuchów słodkości. To bajecznie łatwe w przygotowaniu ciasto, wyjątkowo smaczne, idealne do kawy. składniki na formę 22 na 28 cm 350 g kakaowych herbatników ( typu petit beurre ) kostka masła 3/4 szklanki mleka zwykłego 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 3 szklanki(...)cukrem i cukrem waniliowym. Do masy maślanej wsypujemy porcjami mleko w proszku i wszystko ucieramy na gładki krem. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników rozprowadzamy połowę przygotowanego kremu, a na kremie układamy kolejną warstwę herbatników. Na ciastkach rozprowadzamy pozostały krem i przykrywamy go trzecią, ostatnią warstwą herbatników. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą czekoladową przygotowaną

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania