ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1815/3191)

Szybkie ciasto bez pieczenia 264

kuchni. Oczywiście, nie jest to wersja dobra dla osób na diecie – mascarpone i śmietana to dość kaloryczne składniki, ale mały kawałeczek od czasu do czasu? Dlaczego nie Szybkie ciasto bez pieczenia przepis na blachę o wymiarach 19 x 32 cm 250 g serka mascarpone 1l śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli 400 g herbatników kakaowych oblanych czekoladą(...)niej rurki, prostopadle do krótszej krawędzi blachy. Rurki przykryj drugą częścią masy, następnie wyłóż na nią herbatniki, tak aby warstwa czekolady była u góry. Na koniec posyp je wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na ok. 3h. Smacznego Czytaj więcej – przepisy z mascarpone w roli głównej Artykuł Szybkie ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Prosty , torcik śmietankowo kakaowy 231

Prosty , torcik śmietankowo kakaowy Pieczenie ciast średnio mi wychodzi ,to już wiecie ,ale czasami porywam się na łatwiejsze przepisy , żeby rodzince zrobić radochę . Przepis na torcik kakaowo śmietankowy , jest bardzo prosty . Nawet ja nie umiem go schrzanić , chociaż czasami różnie to bywa , wiele zależy od piekarnika itd. Tak więc nie poddawajcie się bo warto Składniki : biszkopt czekoladowy – tortownica(...)wyczuwalnych kryształków cukru wtedy wbijamy żółtka i krótko mieszamy do połączenia składników . Do masy jajecznej dodajemy w małych , porcjach mąkę z kakao , proszek do pieczenia i mieszamy całość delikatnie łopatką lub łyżką .Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki zostawiamy bez niczego .Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C bez termoobiegu . Pieczemy przez około

Ogrodnik w podróży
Czosnkowe bułeczki 171

czosnkowe bułeczki. Nam smakowały baaardzo. Delikatne, lekko chrupiące. Jednym słowem pyszne;) Przepis zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki  (ja zwiększyłam ilość czosnku w masełku i dodałam czosnek do ciasta) natomiast oryginalny przepis znajduje się na blogu Happy Home Baking . Serdecznie polecam:) Składniki: 400 gram maki chlebowej 20 g drobnego cukru pół łyżeczki soli 4 gram drożdży suchych(...)Pietruszkę, masło i przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ponadto: 1 jajko łyżka słodkiej śmietanki Wykonanie bułeczek : Ze świeżych drożdży zrobić rozczyn (suche wymieszać z pozostałymi składnikami). Resztę składników umieścić w misce. Gdy drożdże urosną dodać je do reszty składników i wyrobić na gładkie ciasto. Uformować kulę i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do podwojenia objętości

Krakowskie smaki Ani
Maślano-jogurtowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 178

Maślano-jogurtowe ciasto z rabarbarem i truskawkami Smaczne, miękkie i wilgotne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z owocami. Idealne do popołudniowej kawki. Polecam!     Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 200g masła lub margaryny 3 jajka 3 pełne łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ok 150g truskawek(...)cukrem przez kilka minut na puszystą masę. Dodajemy kolejno po jednym jajku, za każdym razem miksując przez około 2 minuty. Następnie dodajemy jogurt, oraz mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy, ale tylko do czasu połączenia się składników *** *** Dno tortownicy o średnicy 22 centymetry wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto na blaszkę *** *** Na wierzchu rozkładamy obrany i pokrojony

Blog z Apetytem
Sernik kokosowy 170

paczuszkę ciasta do domu. Składniki: (blacha 29x24) 1,25 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać(...)kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego

talerz przyjemności
brzoskwiniowiec z delicjami 735

puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu a następnie kroimy w kostkę. wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Cytrynka – puszyste ciasto 221

Dzisiaj przedstawiam przepis na bardzo smaczne ciasto – cytrynkę. Przepis dostałam od mojej siostry. Idealne połączenie aromatu i smaku cytryny ze słodyczą cukru. Ma jedną wadę – znika za szybko. Składniki: Biszkopt: 5 – 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 szklanka wody 1 szklanka cukru Skórka otarta z 2 cytryn(...)mieszamy. Blaszkę smarujemy tłuszczem ( tylko dno ), wysypujemy bułką tartą. Nakładamy masę. Pieczemy ok 20 minut w temp. 180 o C.  Po wystudzeniu kroimy biszkopt na dwa cienkie placki. Masa: zagotowujemy 1 szklankę wody ze szklanką cukru, otartą skórką cytryny ( wcześniej sparzoną i wyszorowaną ), sokiem i dwoma jajkami. Przez cały czas intensywnie mieszamy. Wymieszaną mąkę ziemniaczaną z wodą dodajemy

Smaki Ewy
Tarta jogurtowa z jeżynami i malinami 205

obciążyć fasolą lub grochem i  wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut, następnie usunąć folię wraz z obciążeniem i piec przez kolejne 20 minut na złoty kolor. Ciasto powinno być dobrze upieczone, nadzienie jest dosyć płynne. Wyjąć z piekarnika. nadzieniewszystkie składniki nadzienia (powinny być w temperaturze pokojowej) umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 10-15 minut(...)nagrzanego do 190 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić czy masa ścięła się na całej powierzchni tarty. Tartę wystudzić , wstawić na dwie godziny do lodówki.Ułożyć owoce, posypać cukrem pudrem, podawać . Smacznego!Uwagi: Tartę piekłam w formie o średnicy 23 cm. Myślę że spokojnie można ja robić w nieco większej -  i ciasta i nadzienia wystarczy. Mojego nadzienia było wręcz za dużo

Stare Gary
Śmietanowiec 180

fajne ciasto , ma dużo swoich zwolenników , ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków . Ciasto nie jest zbyt słodkie, a dla tych co lubią bardziej słodkie ciasto można polać sosem malinowym bądź toffi i także smakuje super . Składniki          ( składniki są na tortownicę 32 cm )  1 litr śmietany 30%  1 kubeczek(...)ubijamy śmietanę na sztywno, kiedy śmietanę mamy ubitą dodajemy serek mascarpone ,zapach śmietankowy i  dokładnie mieszamy , a kiedy czekolada i żelatyna nam wystygła to po trochu dodaje do masy śmietanowej i mieszamy wszystko razem delikatnie . Jak mamy masę śmietanową gotową to odstawiamy ją i przygotowujemy herbatniki . Herbatniki bardzo dobrze rozgniatam i dodaje pół kostki masła i wszystko razem mieszam

Mój Smak
Delicja 205

przekrojony na pół Masa: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki mąki pszennej 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru kryształu 2 i 1/2 kostki masła extra 2 opakowania delicji o dowolnym smaku 2 galaretki 1 szklanka kawy rozpuszczalnej 25 ml alkoholu- wg gustu ( u mnie brak, gdyż ciasto jadły również dzieciaki) Wykonanie: Na mleku ugotować

Ciasteczkowy Potwór
Proste ciasteczka czekoladowo - waniliowe 212

maślankę ponownie zmiksować i stopniowo nie przerywając pracy miksera dodawać mąkę. Kiedy masa nabierze jednolitego koloru wsypać drobiny czekolady i całość delikatnie wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Blachy do pieczenia wyłożyć pergaminem lub matą silikonową. Za pomocą łyżki nakładać na blachę porcje ciasta o średnicy około 2,5 cm pozostawiając między nimi dość duże odstępy Piec przez

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto piaskowe z jabłkami 176

proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz solą na puszysta masę. Do masy dodajemy stopniowo jajka, oraz następnie mąkę z proszkiem i mleko na przemian i ucieramy dokładnie. Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy cienko bułka tarta i przekładamy na nia ciasto. Na wierchu układamy jabłka pokrojone w plasterki, posypujemy cienko   cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy

Camilla w kuchni
Krajanka ciasteczkowa z piankami marshmallows 179

wszystko około 8 minut. Mąkę przesiewamy razem z sodą oraz szczyptą soli i łączymy z masą maślaną, miksujemy przez około 2 minuty. Czekoladę kroimy w drobną kostkę, odkładamy. Deskę do krojenia delikatnie podsypujemy mąką i kroimy pianki na mniejsze kawałki. Wszystko wsypujemy do ciasta i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Blaszkę o wymiarach 25×30 cm wykładamy papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Ciasto kokosowe z żurawiną i limonkowym lukrem 188

kokosowych, mleka kokosowego oraz oleju kokosowego więc wielbiciele kokosowych smaków będą na pewno zachwyceni. Choć myślę, że ten wypiek jest w stanie skraść zarówno i serce i podniebienie każdemu! :) Ciasto: * jasna mąka orkiszowa (typ 450)- 2 szklanki * wiórki kokosowe- 1,5 szklanki * cukier trzcinowy- 3/4 szklanki * mleko kokosowe- 3/4 szklanki  * olej kokosowy- 3/4 szklanki  * jajka- 3 szt. * proszek(...)całość wymieszać tylko do połączenia się składników. Do masy przełożyć świeżą żurawinę, wymieszać i przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, piec 45-50 minut, a najpewniej do suchego patyczka. Ostudzić na kracie. Cukier puder utrzeć z sokiem i skórką z limonki, polać ciasto. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto z ptasim mleczkiem 275

Masło utrzeć, a następnie ucierając dodawać stopniowo masę budyniową. Dodatkowo 600 g ptasiego mleczka 2 czerwone galaretki Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody i odstawić aż zacznie tężeć. Polewa 100 g śmietany kremówki 100 g czekolady  Śmietanę doprowadzić do wrzenia i dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż powstanie jednolita polewa. Składanie ciasta Ciasto 1 1/2 kremu ułożyć rzędami ptasie mleczko

O kuchni z uczuciem