ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1824/3191)

Brownie ze słonecznikiem 210

cukru1 garść ziaren słonecznikaW kąpieli wodnej rozpuścic masło z czekoladą, masę wystudzić. Jajka ubić a następnie porcjami dodawać cukier, cały czas ubijać. Następnie porcjami dodawać mąkę a potem rozpuszczoną czekoladę z masłem. Na koniec dodać ziarna słonecznika. Blaszkę o wymiarach 25x28 wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 20 minut. Ciasto

Monia miesza i gotuje
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 253

Ciasto na herbatnikach  bez pieczenia Bardzo smaczne ciasto na zimno, przygotowane na herbatnikach i listkach waflowych. Moja rada: Listki waflowe w tym cieście, bym zamieniła na suche wafle tortowe, bo listki jednak są za cienkie . Przepyszne herbatniki i listki waflowe otrzymałam od firmy CUKRY NYSKIE Krem mleko - 3 szkl budynie śmietankowe - 1,5  opak mąka - 5,5 łyżki(...)zimnego mleka, dokładnie zmiksować, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia masy budyniowej, zestawić z ognia, przykryć folią spożywczą, odstawić do całkowitego ostudzenia. Masło dobrze utrzeć, do masła dodawać po łyżce zimnego budyniu, dalej miksować. Na samym końcu dodać serek, dobrze wymieszać. Składanie ciasta: Dwa listki waflowe ułożyć na okrągłym podkładzie 27 cm, jeden obok drugiego, posmarować frużeliną

Kuchnia Danusi
Tort Royal 262

misce mieszamy  przesianą mąkę z kakao. Do tej mieszanki dodajemy 1/3 masy jajecznej i krótko miksujemy. Dodajemy resztę mieszanki i miksujemy  do połączenia wszystkich składników.  Tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem  i wykładamy papierem do pieczenia.  Do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto  i wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do 170 stopni.  Biszkopt(...)szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce,  za każdym razem mieszając. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem  i dodajemy powoli do masy czekoladowej.  Wszystko dokładnie mieszamy. Krem z masła orzechowego: 100g masła orzechowego 50g masła 1/3 szklanki cukru pudru pół łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki miodu 125g mascarpone Do miski

Pyszności Słodkości
Murzynek - ciasto na niedzielę (bezglutenowe) 193

Przedstawiam przepis na ciasto niedzielne - takie ciasto bardzo często gościło na naszym stole, ale było glutenowe niestety. Przerobiłam je na bezglutenowe. Z dodatkiem łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia będzie bardziej puchate, ja nie użyłam proszku i moje było jednak trochę zbite, ale i tak było dobre. To jest stary przepis z PRL-u, gdy nie ma nic w domu(...)soli). 7. Ubite białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki. 8. Wymieszaną masę przekładamy do formy z kominem, wysmarowanej masłem i obsypanej bezglutenową bułką tartą lub mąką z ziaren amarantusa. Nastawiamy piekarnik i nagrzewamy go do temperatury 180 stopni. 9. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut. Ja oczywiście muszę jeszcze z 10 minut

Kawa z mlekiem
Jabłecznik z budyniem 297

ludzi, którzy są bardziej uśmiechnięci? albo po prostu czystości na ulicach? Zdecydowanie jednak wolę norweską jesień od polskiej.  Składniki: ciasto: 600 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru 5 łyżek śmietany 200 g masła 3 jajka Masa: 2 budynie waniliowe 0,5 l mleka 180 g cukru 1,5 kg jabłek 200 g orzechów włoskich  Wykonanie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 170

posmak, który w wypiekach z mąki pełnoziarnistej będzie bardziej wyczuwalny niż z mąki białej. A czy lubicie eksperymentować z różnymi rodzajami mąk? Składniki (forma 12 cm x 25 cm): Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej białej 1 szklanka maki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 1 szklanka (250 ml) ciepłej wody 3 łyżki (45 ml) oleju z ziołami spod pomidorów 1 opakowanie(...)następnie wszystkie składniki zmiksować w malakserze lub za pomocą blendera na jednolitą masę i doprawić chili. 2) Do mąki dodać suche drożdże oraz sól i dokładnie wymieszać. 3) Dodać olej oraz miód, następnie stopniowo ciepłą wodę i wyrabiać przez 5-10 min, aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto (można w tym celu użyć miksera z hakiem). 4) Gotowe ciasto przełożyć

Fitsweet.me
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 210

posmak, który w wypiekach z mąki pełnoziarnistej będzie bardziej wyczuwalny niż z mąki białej. A czy lubicie eksperymentować z różnymi rodzajami mąk? Składniki (forma 12 cm x 25 cm): Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej białej 1 szklanka maki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 1 szklanka (250 ml) ciepłej wody 3 łyżki (45 ml) oleju z ziołami spod pomidorów 1 opakowanie(...)następnie wszystkie składniki zmiksować w malakserze lub za pomocą blendera na jednolitą masę i doprawić chili. 2) Do mąki dodać suche drożdże oraz sól i dokładnie wymieszać. 3) Dodać olej oraz miód, następnie stopniowo ciepłą wodę i wyrabiać przez 5-10 min, aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto (można w tym celu użyć miksera z hakiem). 4) Gotowe ciasto przełożyć

Fitsweet.me
Ciasto marchewkowe z rodzynkami 201

było jedno z lepszych ciast marchewkowych jakie jedliśmy. Bardzo wilgotne, aromatyczne, świetne do kawy. Ciasto które trzeba upiec chociaż raz, jesienią lub zimą. Już sam jego zapach rozgrzewa i poprawia nastrój :) Przepis pochodzi z brulionu „Czas odnaleziony” Moniki Kantor i Sebastiana Załęckiego. 200 g mąki orkiszowej typ 750 lub pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki(...)przesiewamy z proszkiem sodą i przyprawami. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy mąkę i masło. Na koniec dodajemy startą marchewkę i bakalie. Mieszamy i przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego :) Artykuł Ciasto marchewkowe z rodzynkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
CIASTO MARCHEWKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 380

szklanki marchwi startej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka cynamonu Ubić jajka z ksylitolem na puszystą masę. Dodać mąki, proszek, cynamon i sodę. Następnie wlać olej kokosowy i na końcu wmieszać startą marchew. Ciasto wylać na wyłożoną papierem tortownicę. Piec około 30-35 minut w temp. 180 stopni C. Na końcu można polukrować, nie trzeba. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Razowe ciasto z marcepanem i jablkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.80 229

myślą o nim zrobiłam zapas marcepanu z Lidla :) U nas wielka blacha ciasta znikła w jedno popołudnie w czasie imprezy urodzinowej Syncia. Przepis podpatrzony w Kornikowej Kuchni . Razowe ciasto z marcepanem i jablkami 2 kwaśne jabłka 1 cytryna 100 g marcepanu 150 g miękkiego masła 100 g cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (pominęłam) 3 jajka 180 g mąki razowej orkiszowej(...)wsypujemy cukier, dodajemy masło, marcepan, ekstrakt i ubijamy. Powinniśmy otrzymać jasną i kremową masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej miksujemy, by składniki dobrze się połączyły. W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodajemy do mokrych i dalej miksujemy. Otrzymamy dość gęste ciasto. Przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem i wyrównujemy wierzch łyżką zamoczoną w zimnej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fit ciasto z daktyli 192

zjedzeniu, bo nie ma w nich cukru.  Moje dzisiejsze ciasto jest z dodatkiem odżywki białkowej (ale można je zrobić bez) dzięki czemu może pełnić rolę "batona proteinowego". Ciasto w konsystencji jest kremowe, coś między sernikiem a brownie. Dla wszystkich fit manioków idealne! SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki daktyli - 1,5 szklanki wrzątku - 3/4 szklanki otrąb owsiane lub orkiszowe (w płatkach(...)masy dodaj chia, resztę otrąb, żurawinę i wylej do foremki.  Masę w formie wstaw do lodówki na całą noc, mocno zgęstnieje dzięki właściwościom babki płesznik i nasionkom chia. Polej rozpuszczoną w mikrofali czekoladą, posyp pyłkiem kwiatowym i wstaw na 20 min do zamrażalnika. Kroimy i gotowe. Ciasto przechowuj w lodówce

SMYKWKUCHNI
Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 214

szybko zagniatamy ciasto ręką, wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozkładamy na formie wyłożonej papierem tworząc spód i 2-3 cm rant. Tak przygotowane ciasto pieczemy w nagrzanym do 180-190 stopni C przez 10 minut, następnie wyjmujemy i chwilę studzimy. NADZIENIE: 700 g twarogu 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru(...)kolejność można oczywiście zmienić i ja następnym razem tak zrobię, gdyż masa czekoladowa jest cięższa i lepiej jej będzie na dole :) wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C piekarnika. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Ciasto po upieczeniu będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto

Rozpustne gotowanie
Babka czekoladowa 277

mleka. Czekoladę stopić na parze i ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stale ucierając na małych obrotach, dodawać kolejno całe jajka. Dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz kakao,powoli wlać zimne mleko. Na koniec dodać przestudzoną, płynną czekoladę. Ciasto przelać do formy na babkę (metalową natłuścić i wysypać bułką tartą). Piec około

Z miłości do słodkości
Ucierane ciasto z wiśniami i kruszonką 591

przesiać. Do miski wrzucamy masło,  ucieramy za pomocą miksera na gładką, jasną masę, wsypujemy cukier, dalej ucierając. Dodajemy po jednym jajku nie przerywając ucierania. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie szpatułką, do połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, wyrównać i wyłożyć wydrylowane wiśnie. Na koniec posypać równomiernie kruszonką. Pieczemy w temperaturze

magiczna kuchnia Kasi
Babka cytrynowa z majonezem 187

delikatnie wilgotna w środku. Ciasto jest o umiarkowanej słodyczy, ma lekką nutę cytrynową zawartą w lukrze, która wspaniale komponuje się ze smakiem samej babki. Uwierzcie mi, dodany do ciasta majonez jest zupełnie niewyczuwalny, nadaje on tylko babce puszystości i delikatności. Babka świetnie sprawdza się jako deser do zabrania na piknik w plenerze, gdyż długo zachowuje świeżość, a lukier po zastygnięciu(...)jajka z cukrem do białości i całkowitego rozpuszczenia się cukru, ma powstać puszysta masa.  Miksując na niskich obrotach, powoli dodawać przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia.  Następnie dodać majonez, sok z cytryny i ekstrakt cytrynowy, wymieszać tylko do połączenia się składników.  Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką foremki, ma zajmować nie więcej niż

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania