słodzonego mleczka skondensowanego dodatkowo: ok. 2 łyżki słodzonego mleczka skondensowanego łyżeczka mleka łyżeczka cynamonu Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Dalej ucierając, dodajemy twarożek i jajko. Następnie dodajemy przesianą mąkę oraz cynamon i zagniatamy na gładkie ciasto. Odkładamy je na 40 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok 3mm i wykrawamy okrągłe krążki. Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój
Mienta blogszklanki mąki (500g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść posiekanych orzechów włoskich. Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na puszystą masę . Ciągle ubijając dodawać kolejno olej , przyprawę , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy i startą cukinię . Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 1 godzinę w 190'C. Po wystudzeniu ciasto można np. polać lukrem
Malinowa Kawiarenkakamień, gdyż uniemożliwiłoby to wykonanie następnego kroku. Prostokątną, dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na nią na grubej tarce większą część ciasta. Używam do tego celu maszynki do tarcia sera na wiórki, z pozytywnymi efektami. Tak przygotowany spód trzeba podpiec w 190° przez 20 minut(...)następnie również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego! Zapisz Zapisz
Patchworknich cukier, suchy budyń, następnie również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Patchworkkakao, a następnie wsypujemy cukier, cukier wanilinowy i wlewamy miód. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i miksujemy jeszcze przez chwilę aż masa będzie gładka i błyszcząca. Przelewamy do przygotowanej keksówki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Wkładamy ciasto i pieczemy przez 40 minut. Wyciągamy, posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką i ponownie wkładamy do piekarnika na 20 minut. Wyciągamy i pozostawiamy
My Culinary ArtOdstawiamy na ok 1 h w międzyczasie jeszcze ze 2 razy zagniatając. Wszystkie składniki nadzienia mieszamy i również odstawiamy na godzinę. Ciasto dzielimy na kulki wielkości małej mandarynki. Każdą kulkę rozwałkowujemy na ok 2 mm i nadziewamy ją masą mięsną. Bardzo dokładnie zlepiamy boki - można sobie pomóc spodkiem od filiżanki (ja użyłam słoika). Patelnię napełniamy do połowy olejem, rozgrzewamy
sierotka maRysia w kuchnizapomnijmy do ciasta dodać spirytusu lub mocnej wódki, wtedy podczas smażenia pączki nie wchłoną dużo tłuszczu. Pączki można nadziewać przed smażeniem, ale trzeba uważać, aby było ono dokładnie zaklejone ciastem, inaczej wypłynie w czasie smażenia. Dobrym rozwiązaniem jest nadziewanie już gotowych pączków za pomocą szprycy do dekorowania i ja ten sposób wykorzystałam. Moje pączki nadziałam konfiturą malinową i gęstym budyniem(...)odstawić w ciepłe miejsce, aby podwoiło objętość. Mąkę przesiać do dużej miski i dodać wyrośnięte drożdże, następnie połączyć z roztrzepanymi na puszystą masę jajkami z cukrem, pozostałym ciepłym mlekiem i alkoholem. Najpierw mieszać łyżką, a gdy ciasto będzie już gęste zagniatać dłonią do czasu, aż zacznie odstawać od miski. Następnie dodać sól i stopniowo partiami roztopione zimne masło. Ciasto
Kuchcik gotujeu0142y\u017cki wody i wyrabiamy ciasto, a\u017c stanie si\u0119 g\u0142adkie i elastyczne. Misk\u0119 przykrywamy wilgotn\u0105 \u015bciereczk\u0105 i odstawiamy na ok. 15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy nadzienie.\r","Do rozdrabniacza wrzucamy cebulk\u0119, czosnek oraz past\u0119 chilli i wszystko razem siekamy. Posiekan\u0105 mas\u0119 wrzucamy na rozgrzan\u0105 patelni\u0119(...)Dodajemy wtedy małymi partiami ok 2-3 łyżki wody i wyrabiamy ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne. Miskę przykrywamy wilgotną ściereczką i odstawiamy na ok. 15-20 minut. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Do rozdrabniacza wrzucamy cebulkę, czosnek oraz pastę chilli i wszystko razem siekamy. Posiekaną masę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodajemy 1 łyżeczkę kminku, garam
Mostek w kuchniczekoladę i wanilię, dalej ubijać. Następnie wlać mleko z rozprowadzonymi drożdżami. Dalej ubijając dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy jajeczno - czekoladowej. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki, wymieszać. Napełnić foremkę na babkę ciastem i odstawić na około 2 godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 40 minut. Upieczoną babkę
królestwo garówDeliktanta, puszysta pianka serowa. Sernik jak ptasie mleczko :) Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki 1 kg twaróg mielony 6 szt jajka 125 g masło klarowane 150 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżka mąka ziemniaczana 2 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szklanka jagody świeże lub wekowane lub mrożone 3 łyżki kakao(...)pieczenia i również dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 3 części - jedną mieszamy z esencją, jedną z kakao i jedną z jagodami. Masę wykładamy warstwami do formy o boku ok. 25 cm lub średnicy ok 25-30 cm. Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 40-45 minut, do suchego patyczka
Kucharzycasobotnie przedpołudnie zapraszam na kolorowe ciasto śmietanowe bez pieczenia. Wspaniale wygląda i smakuje. Nikt mu się nie oprze. SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 750 ml śmietany 30%, 1/2 opakowania galaretki fioletowej, 1/2 opakowania galaretki zielonej, 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej, 1/2 opakowania galaretki niebieskiej, 1/2 opakowania galaretki czerwonej, 1 łyżeczka cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę fioletową rozpuszczam w 1/2 szklanki(...)wafli. Wyrównuję, przykrywam drugim waflem i odstawiam do stężenia. 3. Podobnie, jak masę fioletową przygotowuję masę zieloną, pomarańczową, niebieską i czerwoną. Masami kolejno przekładam wafle. 4. Pozostałą śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Śmietaną dekoruję wierzch ciasta
Tradycyjna kuchnia KasiWszystkie składniki miksujemy blenderem na jednolitą masę, powoli dodając oliwę. Smakujemy, jeśli jest za mało słona lub ostra, doprawiamy solą i pieprzem.Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, drożdże instant i sól. Mleko trochę podgrzewamy, dodajemy oliwę, jajko i mieszamy. Płynne składniki dodajemy do suchych, dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto (ręką lub mikserem z hakiem). Można delikatnie podsypać mąką
Smakowity Blog Kulinarnycukiniowy. Ale mój hit to ciasto czekoladowe z cukinii. Czekoladowe ciasto z cukinii jest wilgotne i aromatyczne. Jego intensywny kolor to sprawka dużej ilości ciemnego kakao. Zróbcie koniecznie ! CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINII Składniki: ( szklanka o pojemności 250 ml ) 500 g cukinii 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej lub pszennej 1,5 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru pudru(...)Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Do masy jajecznej dodać sypkie składniki, dolać olej, mleko. Następnie dodać startą cukinię, czekoladę oraz bakalie. Masę dobrze wymieszać - do połączenia składników. 5. Tortownicę średnicy 25/27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut. Upieczone ciasto wyjąć z tortownicy i pozostawić do zupełnego ostygnięcia
kolorowotorcikowoCiasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku(...)puszystą masę. Miksując dodać porcjami kaszę oraz wlać olej. Na końcu wsypać przesiane kakao z proszkiem do pieczenia i dokładnie połączyć. Gotową masę przełożyć do formy o średnicy 23cm, a na wierzchu ułożyć połówki śliwek skórką do ciasta. Piec w temperaturze 180*C przez około 50min. Smacznego :) RADA: Żeby ciasto było bezglutenowe, należy użyć odpowiedniego proszku do pieczenia lub zastąpić
https:KKuchniaMniamjeżyn, które lubi mój mąż. Smak jest naprawdę godny polecenia. Wiadomo, nie ma nic lepszego niż domowa bułeczka :) Składniki: CIASTO: 15 g świeżych drożdży 2 zaokrąglone łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 30 g masła 1 jajko 300 g mąki pszennej MASA SEROWA: 200 g białego sera twarogowego w kostce 2 czubate łyżki cukru 1 płaska łyżką mąki ziemniaczanej(...)Przygotowanie: Drożdże pokruszyć do miski, posypać cukrem, odstawić na ok. 3 minuty, wlać lekko ciepłe mleko, wymieszać. Masło rozpuścić, ostudzić, wlać do miski. Dodać jajko i mąkę, wyrobić jednolite ciasto. Rozwałkować na lekko posypanej mąką desce, rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Szeroką szklanką wykrawać koła o średnicy ok. 8 cm. W każdym kółku wykrawać mniejszą szklanką kółko
Cakes By Kejt